سید عمار حکیم و نوری المالکی خواستار حل مشکلات بین ایران و آمریکا از طریق گفت و گو شدند.
رهبر جریان حکمت ملی عراق در مراسم سالروز رحلت سید عبدالعزیز حکیم با تاکید بر حمایت از دولت عادل عبدالمهدی، اظهار کرد : هرچند ما در دولت حضور نداریم، اما عملکرد آن را زیر نظر گرفته و در صورت مشاهده هرگونه تعلل و تاخیر در اجرای برنامه دولت، آن را گوشزد میکنیم.
سید عمار حکیم ادامه داد: خواستهها و آرمانهای ما گسترده و امکانات و ظرفیتهای ما بسیار است در مقابل کمکاری سیاسی و دولتی نیز آشکار است، اما باید دوشادوش یکدیگر تلاش کنیم تا اوضاع بدتر نشود. با شجاعت انتقاد کنید اما این انتقاد در راستای اصلاح امور باشد، نه تخریب.
رهبر جریان حکمت ملی عراق با بیان اینکه به خوبی از نگرانیهایی که عراق را در نتیجه منازعه ایران و آمریکا در بر گرفته است، آگاه هستیم، گفت: عراق در مرکز منطقه و محدوده جغرافیایی منازعات قرار گرفته است و ما باید کشور را از سیاست محوربندیها دور کنیم. عراق به جای اینکه در میانه درگیریها باشد باید میانجی منازعات باشد و در راستای کاهش شدت درگیری در منطقه تلاش کند.
وی با تاکید بر اینکه عراق در دفاع از منافع خود در منازعه ایران و آمریکا بیتفاوت نخواهد ماند، تصریح کرد: سیاست به صفر رساندن صادرات نفت ایران که ایالات متحده آمریکا در پیش گرفته است به معنای گذر از سیاست فشار به سیاست در تنگنای شدید قرار دادن دولت و ملت ایران است. این اقدام آمریکا پیامدهای مخاطرهآمیز و فاجعهباری بر منطقه و به ویژه عراق خواهد داشت.
حکیم در پایان از دولت عراق خواست برای حل و فصل بحران فزاینده موجود میان ایران و آمریکا، نقش میانجی را ایفا کند.
نوری مالکی نیز در بیانیهای خواستار پایان دادن به تنشهای نظامی منطقه از طریق گفتوگو و به دور از سیاست زورگویی شد.
وی با بیان اینکه ما خواستار پایان تنش میان واشنگتن و تهران از طریق گفتوگو هستیم افزود: تنش نظامی در منطقه و تهدید به جنگ همراه با تحریمهای اقتصادی یکجانبه از سوی آمریکا علیه همسایه ما یعنی جمهوری اسلامی ایران که در تضاد با قوانین و قواعد بینالمللی است، پیامدهای خطرناکی برای ملت مسلمان ایران و تمام ملتهای منطقه خصوصاً عراق به دنبال خواهد داشت زیرا عراق به تازگی از جنگ داعش رهایی یافته است و هستههای خاموش آن تا به امروز نیز امنیت و ثبات کشور را تهدید میکند.
المالکی گفت: سیاست به کارگیری زور و تهدید با سلاح استراتژیک و تلاش برای تحمیل اراده و سلطهگری با منطق زور باعث ایجاد ناامنی و بیثباتی در منطقه و همچنین به وجود آمدن مرحله جدید از خشونت فراگیر میشود و این مرحله میتواند آغاز فصل جدیدی از قتل، ویرانی و تخریب باشد این درحالی است که ملتهای منطقه حساس ما نیازمند آرامش، ثبات و همچنین تحقق پیشرفتهای اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و همکاریهای مشترک هستند.
وی همچنین اعلام کرد که عدم پایندی به معاهدات بینالمللی ، اعلان جنگ و ایجاد تحریم که به ملت مسلمان ایران آسیب میرساند، همانطور که پیش از این به ملت عراق آسیب رساند به دور از ضوابط و قوانین بینالمللی است.
نخست وزیر پیشین عراق ضمن محکوم کردن سیاست تحریم گفت: اسلوب زورگویی و تهدید علیه همسایه ما ایران در تضاد آشکار با قوانین بینالمللی و نقض اراده یک کشور مستقل است و تجاوزی آشکار به یک ملت مسلمان که تسلیم را نمیپذیرد به شمار میرود. ملتهای با اراده از ناو و کشتی جنگی نمیترسند و تاریخ نشان داده است که تجاوز به وسیله زور در برابر اراده ملتهای آزاده کارساز نیست.
رئیس ائتلاف دولت قانون عراق در ادامه گفت: با توجه به تاکید ما بر منافع ملت عراق و حمایت و همبستگی از ملت مسلمان ایران و تمام ملتهای منطقه و همچنین به منظور حفظ امنیت و ثبات منطقه و جهان و حفاظت از ثبات نظام بینالمللی از تمام کشورها میخواهیم که موضعی یکپارچه در رابطه با سیاست تهدید کننده ملتهای منطقه و جهان اتخاذ کنند و زبان عقل و گفتوگو را به کار گیرند و مشکلات تعلیق شده میان کشورها را با اسلوبهایی حکیمانه و طبق قوانین بینالمللی حل کنیم نه از طریق زورگویی و تحریم.
نوری مالکی در پایان از سازمان ملل، شورای امنیت و تمام کشورها خواست تا آتش جنگ منطقه را خاموش کنند.