معاون اول رییس جمهور با اشاره به تحریمهای یکجانبه و ظالمانه آمریکا علیه کشورمان و هدف قرار گرفتن نظام بانکی و بیمهای کشور، گفت: شرکتهای بیمه داخلی باید با برنامه ریزی و تلاش خلاء عدم همکاری برخی شرکتهای خدماتی خارجی را به گونهای جبران کنند که فعالیت هیچ بخشی در کشور مختل نشود.
به گزارش جماران؛ دکتر اسحاق جهانگیری صبح امروز (سه شنبه) در بیست و پنجمین همایش ملی بیمه و توسعه با تبریک روز بیمه به همه فعالان صنعت بیمه سراسر کشور، صنعت بیمه را از پایه های اصلی اقتصاد کشور برشمرد و اظهار داشت: صنعت بیمه در کنار بورس و بانک، سه پایگاه اصلی پیشرفت هستند که می توانند سیاست های اقتصادی و توسعه ای کشور را عملیاتی کنند.
معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه مهمترین اولویت کشور توسعه پایدار و همه جانبه است، تصریح کرد: در توسعه پایدار آنچه بیش از سایر موضوعات باید مورد توجه واقع شود، توسعه اقتصادی است و اقتصاد ایران باید متناسب با جایگاه ممتاز کشور و ملت از وضعیت مناسبی برخوردار باشد.
وی با تاکید بر اهمیت اقتدار کشور در همه زمینه ها در منطقه پر آشوب خاورمیانه، خاطر نشان کرد: اگر امروز اقتدار ایران در منطقه به چالش کشیده شود، قطعاً منطقه مهم خاورمیانه و خلیج فارس دچار بحران و آشوب خواهد شد و این موضوعی نیست که دنیا بتواند از کنار آن به سادگی عبور کند زیرا حضور ایرانی مقتدر در منطقه می تواند کمکی بزرگ و جدی به ثبات و امنیت منطقه باشد.
دکتر جهانگیری افزود: ما وظیفه داریم در کنار افزایش اقتدار سیاسی کشور، اقتصاد را نیز توسعه دهیم. اقتصادی که قادر باشد به چالش های مهم و اساسی کشور نظیر مقابله با بیکاری پاسخگو باشد.
معاون اول رییس جمهور گفت: جمعیت جوان تحصیل کرده فرصتی برای توسعه است و بسیاری از کشورها به دلیل عدم برخورداری از جمعیت جوان ناچار هستند از نیروی انسانی مهاجر استفاده کنند.
وی ثبات اقتصادی را پیشنیاز هر اقدام توسعه ای دانست و افزود: تورم، سود بانکی و نرخ ارز از مؤلفه های ثبات اقتصادی هستند و فعالان اقتصادی از سیاستگذاران کشور انتظار دارند که این مؤلفه ها با ثبات باشند تا بتوانند فعالیت مناسبی داشته باشند.
دکتر جهانگیری با تبیین سیاست های دولت تدبیر و امید در سالهای گذشته، ادامه داد: دولت یازدهم تلاش کرد فضای اقتصاد کشور را به سمت ثبات، تعامل با دنیا و جذب منابع خارجی حرکت دهد اما آمریکایی ها و کشورهایی که با ملت ایران دشمنی دارند تلاش کردند در مقطعی که ایران با سرعت به سمت توسعه در حرکت بود، چوب لای چرخ اقتصاد کشور بگذارند.
معاون اول رییس جمهور با اشاره به بی آبرویی آمریکا در عرصه بین الملی گفت: آمریکا که همواره مدعی است پیگیر مقررات بین المللی و اجرای مصوبات شورای امنیت سازمان ملل است و همیشه به بهانه عدم اجرای این مصوبات به برخی کشورها لشکرکشی می کند و جنگ راه می اندازد، برخلاف مصوبه شورای امنیت از برجام خارج شد و کشور بزرگ ایران را تحت تحریم های ظالمانه و جنگ اقتصادی، روانی و رسانه ای قرار داد.
وی افزود: خوشبختانه ملت ایران هم از نظر اخلاقی و هم از نظر سیاسی برنده این فضا شده است و به جز رژیم صهیونیستی و یکی دو دولت غیرمردمی منطقه هیچ کشوری از آمریکا در تحریم ملت ایران حمایت نکرده است.
دکتر جهانگیری با بیان اینکه امروز چالش اصلی کشور و نظام مقابله با تحریم های ظالمانه آمریکا است، تصریح کرد: اگر امروز سال 94 یا 95 بود باید از فضای بزرگ سرمایه گذاری و جذب منابع خارجی در کشور سخن می گفتیم، البته این موضوعات از دستور کار خارج نشده اما اولویت ها تغییر کرده است و اولویت در مقطع فعلی اداره اقتصاد کشور و کمک به اداره زندگی مردم در مقابله با تحریم های آمریکایی ها است.
معاون اول رییس جمهور افزود: آمریکا یک جانبه گرایی وحشتناک و ترسناکی در فضای بین المللی ایجاد کرده و اگر کشورهای دنیا در مقابل این یک جانبه گرایی لجام گسیخته ایستادگی نکنند، استقلال همه کشورهای جهان آن هم در قرن 21 دچار آسیب خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه هدف اصلی تحریم های آمریکا ضربه زدن به اقتصاد کشور و فشار بر زندگی مردم است، گفت: تجربه تحریم در کشورهای مختلف نشان داده که در دوران تحریم ها بیشترین فشار و آسیب متوجه بیماران، کودکان، سالمندان و اقشار ضعیف جامعه است و اینکه آمریکا ادعا می کند که در تحریم ها دولت ایران را هدف قرار داده و به بیماران و اقشار ضعیف فشار وارد نمی کند ادعایی کذب و دروغ است.
دکتر جهانگیری افزود: البته به لطف خدا و با اتکا به توانمندی ها و ظرفیت های کشور قادر هستیم این فشارها را به حداقل ممکن کاهش دهیم تا زندگی مردم دچار آسیب نشود.
معاون اول رییس جمهور پیش نیاز پیروزی در برابر تحریم ها را انسجام داخلی عنوان کرد و افزود: هر حرکتی که موجب بر هم خوردن انسجام داخلی کشور شود، خواسته یا ناخواسته در راستای سیاست های آمریکا است.
وی تصریح کرد: مدیران و فعالان اقتصادی باید در دوره تحریم بصورت تمام وقت و شبانه روزی تلاش کنند و مدیر بی انگیزه و فعال اقتصادی منفعت طلب نمی توانند خدمتگزار خوبی برای کشور باشند.
دکتر جهانگیری در ادامه با اشاره به اینکه آمریکا در تحریم ها علیه ملت ایران بخش های مهم کشور را مورد هدف قرار داده است، اظهار داشت: فروش نفت، جابه جایی پول و حمل و نقل کالا از بخش هایی است که آمریکا در تحریم ها بر آن تمرکز کرده و ما نیز در مقابل روی همین نقاط ایستادگی کرده ایم تا شرایط را به خوبی پیش ببریم.
معاون اول رییس جمهور ادامه داد: یکی از سیاست های دولت در مقطع فعلی کاهش اتکا و وابستگی به درآمدهای نفت است . دولت بودجه سال 98 کشور را به موقع تصویب کرد و به مجلس شورای اسلامی ارائه داد تا این پیام را به داخل کشور و خارج برساند که دولت قادر است بودجه را با درآمدهای مطمئن و هزینه های قابل قبول در زمان مقرر تنظیم کند.
وی افزود: بعید می دانم سهم درآمدهای نفت در بودجه سال 98 از 25 درصد چندان بیشتر باشد و اگر دستگاه های دولتی به طور جدی به سمت صرفه جویی و کاهش هزینه ها حرکت کنند می توان همین 25 درصد را نیز کاهش داد.
دکتر جهانگیری با یادآوری اینکه ایران در شمال و جنوب کشور از سواحل طولانی برخوردار است و با 15 کشور همسایگی دارد، خاطر نشان کرد: ایران از طریق خطوط ریلی از چین تا اروپا به راه آهن متصل است و از طریق مسیر جاده ای نیز با همه کشورهای اطراف ارتباط دارد و امکان ندارد که کشوری مانند ایران با این ظرفیت ها را بتوان حبس و تحریم کرد.
معاون اول رییس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه صنعت بیمه کشور باید در این شرایط بیش از گذشته نقشآفرین باشد، افزود: دولت نیز در کنار صنعت بیمه خواهد بود و اختصاص چند میلیارد دلار برای صنعتی مثل بیمه که می خواهد خدمات گسترده ای در کشور ارائه دهد، برای دولت کار چندان دشواری نیست.
وی ادامه داد: صنعت بیمه کشور تجربه خوبی در دوره تحریم گذشته دارد و انتظار ما از صنعت بیمه این است که بخش حمل و نقل کشور بتواند با اتکاء به این صنعت به حیات خود ادامه دهد و هیچ نفتکش و کشتی حمل و نقلی نباید به دلیل عدم برخورداری از بیمه مطمئن با مشکل مواجه شود.
دکتر جهانگیری در ادامه با تاکید بر اینکه توسعه صنعت بیمه و توسعه اقتصادی کشور لازم و ملزوم یکدیگر هستند،گفت: پیشرفت و توسعه صنعت بیمه به توسعه اقتصادی و توسعه اقتصادی به توسعه صنعت بیمه کمک می کند و هیچ کشور توسعه یافته و در حال توسعه وجود ندارد که صنعت بیمه در آن کشور از رشد مناسبی برخوردار نبوده و توانسته باشند به توسعه اقتصادی دست پیدا کنند.
معاون اول رییس جمهور گفت: امروز لازمه توسعه همه صنایع اتکاء به شرکت های دانش بنیان است چرا که امروز فناوری اطلاعات به بخش جدایی ناپذیر در همه شئون زندگی مردم تبدیل شده و هیچ صنعتی بدون اتکا به آن نمی تواند توسعه پیدا کند.
وی همچنین از اعتماد عمومی بعنوان مهمترین سرمایه برای کشور و صنعت بیمه نام برد و گفت: اعتماد مردم به مدیریت کشور اهمیت فراوانی دارد و تمرکز دشمن برای تخریب امید و اعتماد مردم نیز به دلیل اهمیت آن است.
دکتر جهانگیری اضافه کرد: مهمترین و بزرگترین سرمایه صنعت بیمه نیز اعتمادی است که مردم به این صنعت دارند که باید از آن حراست و حفاظت شده و رضایت بیمه گذاران فراهم شود و مردم احساس کنند که بیمه در روزهای سخت و دشوار حامی و پشتیبان آنها است.
معاون اول رییس جمهور افزود: بیمه باید بتواند جایگاه و موقعیت خود را در اقتصاد به کشور پیدا کند و رسانه ها نیز باید به کمک صنعت بیمه بیایند تا هم اعتماد مردم را به بیمه جلب کنند و هم اهمیت بیمه در زندگی را به مردم اطلاع رسانی کنند.
وزیر امور اقتصادی و دارایی نیز در این مراسم با تاکید بر اینکه صنعت بیمه نباید به تجارب گذشته اکتفا کند و باید نوآوری در این صنعت را افزایش دهد، گفت: دانشگاه ها و پژوهشگاه های کشور از ظرفیت بالایی برخوردار هستند و باید از دانش و فناوری های روز در صنعت بیمه استفاده کنیم.
دکتر دژپسند با تاکید بر لزوم خصوصی سازی صنعت بیمه افزود: با تصویب دولت در لایحه بودجه سال 98 بیمه البرز هم کاملاً خصوصی خواهد شد اما این کافی نیست و باید بخش خصوصی احساس کند که در صنعت بیمه طلایه دار واقعی است.
رییس کل بیمه مرکزی هم در ابتدای این مراسم با بیان اینکه برای رشد صنعت بیمه در کشور برنامه های گسترده ای در دست اقدام است، یکی از این برنامه ها را استفاده از تکنولوژی، نوآوری و استارتاپ ها عنوان کرد و گفت: شرکت های دانش بنیان فرصت خوبی برای توسعه صنعت بیمه هستند.
گفتنی است در این مراسم با حضور معاون اول رییس جمهور از تعدادی اینشورتک های (فناوری های بیمه ای) فعال در صنعت بیمه رونمایی شد. اینشورتک ها (فناوری های بیمه ای) از روش های هوش مصنوعی برای خدمات دهی و الگوهای رفتاری بیمه گذاران در بخش درمان و خودرو استفاده می شود.