به گزارش ایرنا، قاسم سلیمانی دشتکی شامگاه سه شنبه در گفت و گوی خبری اظهار داشت: امسال همه مردم استان حماسه بزرگی در اربعین خلق کردند و با همدلی و همکاری بی نظیر خادم شایسته زوار ابا عبدالله (ع) بودند.

وی در خصوص مشکلات اربعین در طول سه سال اخیر افزود: در سال ۹۶ یک ماه پس از انتصاب اینجانب ۱۵۰ هزار نفر به دلیل نداشتن روادید برگشت خوردند و با مشکلات زیادی مواجه بودیم.

وی یادآور شد: در آن سال به دلیل نبود جاده مناسب و زیرساخت های ضعیف با مشکل زیادی مواجه بودیم زیرا جاده ترشابه، بان رحمان، تونل قلاجه جاده مهران همه مشکل داشتند.

وی بیان کرد: در سال ۹۷ با اضافه شدن جمعیت ۶۰۰ هزار نفری مواجه بودیم و جمعیت به دو میلیون و ۳۰۰ هزار نفر رسید.

استاندار ایلام گفت: در سال ۹۷ زیرساخت ها بهبود یافت، نقاط حادثه خیز مناسب سازی شد، تونل قلاجه باز شد اما مشکل جدید ما ارز در آن طرف مرز و کاپوتاژ خودروها بود زیرا هشت هزار و ۸۰۰ وسیله نقلیه کاپوتاژ شدند و به عراق تردد کردند در حالی که سال قبل تنها ۶۸۰ دستگاه کاپوتاژ داشتیم. سلیمانی دشتکی اظهار داشت: جمعیت زوار زیاد شد و مسیر به دلیل حجم تردد از پل زائر به پایانه مرزی و پایانه برکت، نوعی بی نظیمی در پایانه به وجود آمد.

وی بیان کرد: امسال جمعیت از دو میلیون و ۳۰۰ هزار نفر به چهار میلیون رسید، جاده بهسازی شد و دچار تحول شد.

وی اظهار داشت: مشکل امسال تونل آزادی است که با توجه به جاده عریض در دو طرف تونل نیاز به تونل جدید دارد که در حال احداث آن هستیم. استاندار ایلام گفت: امسال برای سهولت تردد زوار همه جاده ها خط کشی و در مهران زیرگذر جدیدی زده شد و دگرکونی عظیمی ایجاد شد.

وی افزود: زیرگذر جدید زده شد که پایانه برکت جدا شود و دو راه جدید و جاده جدید در اطراف پایانه زده شد تا با نظم خاصی خودروها تردد کنند. سلیمانی دشتکی افزود: ده هزار متر مربع در مهران سایبان زده شد و ۶۰۰ چشمه سرویس بهداشتی جدید احداث شد و همچنین ۱۰۶ سرویس در آن طرف مرز احداث شد.

وی بیان کرد: پیک جمعیتی در شبانه روز گاهی اوقات حدود ۳۲۳ هزار یا ۲۸۰ هزار نفر بود که نسبتاً زیاد بود که به نحو مطلوبی مدیریت شدند. سلیمانی دشتکی گفت: امسال یک میلیون و ۷۵۰ هزار نفر خروجی و یک میلیون و ۹۵۰ هزار نفر زائر ورودی از طریق مرز مهران داشتیم.

وی اظهار داشت: تردد حدود چهار میلیون و ۱۰۰ نفر در مرز مهران در یک فاصله دو هفته ای به بهترین وجه مدیریت شد.

وی بیان کرد: شروع سفر زوار سال قبل از هفدهم صفر تا بیست و سوم صفر بود اما امسال از چهارم صفر سفر زوار حدود ۱۰ برابر سال قبل افزایش یافته بود.

وی تاکید کرد: پیش بینی کردیم موکب ها از هفده صفر دایر شود اما از چهارم صفر با ورود جمعیت زیادی مواجه شدیم.

استاندار ایلام گفت: هماهنگی در آن طرف مرز کار بسیار سختی است و نیروهای اطلاعات امنیت، سپاه، انتظامی، مرزبانی و.... برای برقراری این ارتباط تلاش کردند.

وی افزود: امسال چهار هزار و ۹۰۰ کامیون وسایل مورد نیاز موکب ها به عراق اعزام شد.

وی بیان کرد: موکب های بسیار بزرگ مردمی در همه مسیرهای تردد زوار برپا شد.

وی ادامه داد: خانم های خانه دار در محله های مختلف با کمک موکب مشارکت های مردمی آمدند و آشپزخانه های سیار برپا شد.

استاندار ایلام گفت: بنیاد مستصعفان، آستان قدس، افراد بازنشسته سپاهی با برپایی موکب در خدمت زوار بودند.

وی بیان کرد: موکب ها دایر در مرز مهران جزو بهترین موکب ها شدند. استاندار ایلام گفت: یگان ویژه با همه وجود در خدمت زوار بودند و حماسه عظیمی ایجاد شد.

وی افزود: همدلی بین مسئولان و ارکان نظام و مردم موجب این حماسه بزرگ و پذیرایی از زوار بود.

وی اضافه کرد: امسال مشکلات ما از جنس دیگری بود و تلاش شد جزیره ای عمل نشود و هر تصمیمی که از سوی مقامات ارشد گرفته می شود با هماهنگی ستاد مرکزی اربعین استان باشد.

سلیمانی دشتکی گفت: ففعالیت رارگاه اربعین پس از اربعین سال گذشته شروع شد و همواره جلسات متعدد برگزار کرد.

وی اظهار داشت: با توجه به اینکه اربعین سال آینده هوا گرم است، نهضت احداث سایبان باید ادامه پیدا کند و زیر ساخت هایی مثل زائر سرت ومسجد و …با همکاری خیرین در آن سوی مرز مهران برپا شود.

وی تاکید کرد: جاده ها باید تکمیل و تونل ها احداث و دو پل هم که توسط قرارگاه در حال احداث است باید، به اتمام برسد.

استاندار ایلام افزود: باید تونل جدید کنار تونل آزادی زده شود تا گره ترافیکی در این مسیر ایجاد نشود.

وی ادامه داد: امسال باید مرز چیلات باز شود و کار بازرگانی نیز از مهران به چنگوله منتقل شود و که برای این امر نیاز است، مقامات ارشد کشوری با مسئولان عراقی در حال پیگیری باشند. وی افزود: امیدواریم جاده ریلی در سفر رییس جمهور رسماً شروع به کار کند و دو جاده بزرگ راه در استان احداث شود.

استاندار ایلام بیان کرد: حدود ۳۰ سفر مقامان ارشد لشکری و کشوری در ایام اربعین به استان داشتیم.

وی از صدا و سیما و رسانه ها در انعکاس اخبار اربعین تقدیر کرد و گفت: ما باید خود را برای پذیرایی از جمعیت زیادی در سال آینده آماده کنیم.

وی تاکید کرد: با توجه به تداوم تردد زوار و راهیان نور و… باید موکب دائمی احداث کنیم و به موکب داران دائمی باید زمین واگذار کنیم.

وی افزود: کارخانه یخ سازی، آب سردکن دائمی، آب بسته بندی و…توسط وزارت نیرو باید احداث شود.

وی ادامه داد: امسال امنیت به نحو عالی با تلاش شبانه روزی نیروهای امنیتی و سپاه قدس و…موجب این نظم و آرامش بود.

وی افزود: ۶۵ درصد زوار با خودرو شخصی آمده بودند که در بررسی سوانح بیش از ۸۰ درصد عوامل سوانح خطای انسانی بود که نیاز به فرهنگ سازی دارد.

وی اظهار داشت: همکاری نیروهای نظامی و انتظامی، ارتش و سپاه و…حماسه بی نظیری خلق شد.

وی تاکید کرد: امسال ویزا حذف شد و ما به رغم تلاش نتوانستیم کنسولگری در ایلام احداث کنیم که دلیل اصلی آن عدم موافقت کشور عراق بود. سلیمانی دشتکی گفت: مردم و مسئولان آنقدر همراهی کردند که از همه تقدیر می کنم.

وی افزود: ایلام یعنی هشت سال عقب ماندگی از جنگ، ایلام یعنی مرز با عراق، ذخیره نفت و گاز و پتروشیمی، ایلام یعنی مناطق بکر گردشگری و کشاورزی و ایلام یعنی مسیر تردد زوار که نیازمند توجه ویژه است.

وی بیان کرد: رسانه ها باید به کمک ما بیایند و بودجه ایلام جدا از سایر کشور باشد.

وی گفت: از امام جمعه ایلام و سایر شهرستانها، رسانه ها، مسئولین، مردم، نیروهای نظامی و انتظامی، موکب ها، شهرداری تهران، استانهای معین و....تقدیر می کنم و خودم را خادم امام حسین (ع) می دانم.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.