جلسه ستاد عالی هماهنگی و توسعه تعاون استان البرز با حضور معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، برگزار شد.

به گزارش ایلنا، امروز جلسه ستاد عالی هماهنگی و توسعه تعاون استان البرز با حضور معاون وزیر کار، معاون امور اقتصادی استانداری، مدیرکل کار استان، رئیس اتاق تعاون و اعضای این ستاد در محل اتاق تعاون با دستور کار "تعاون روستا و اشتغال روستایی" برگزار شد.

شکوفایی اقتصادی با مشارکت مردمی

حمید کلانتری در این جلسه اظهار کرد: مهمترین هدف طرح روستا تعاون، توانمندسازی و ایجاد اشتغال در مناطق روستایی است تا روستاییان با تشکیل تعاونی و استفاده از ظرفیت‌های روستای محل سکونت خود اشتغالزایی کنند. طرح روستا تعاون از مهاجرت بی‌رویه و گسترده روستاییان به شهرهای بزرگ جلوگیری می‌کند و نرخ بیکاری در مناطق محروم و روستایی را کاهش می‌دهد.

وی از بخش تعاون به عنوان یکی از بسترهای ایجاد اشتغال در روستاها نام برد و افزود: برای اجرای این طرح در گام اول هزار روستا به تفکیک هر استان هدف‌گذاری شده که در صورت پیشرفت مطلوب کار در گام دوم هزار روستای دیگر در دستور کار قرار خواهد گرفت.

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر اینکه در بخش دولتی، غیردولتی و اتحادیه‌ها و تمامی بخش‌ها باید کمک کنیم که تعاون به جایگاه واقعی خود برسد، افزود: باید نگاه‌های مثبت را به سمت تعاون سوق دهیم.

وی با اشاره به مصداقی عینی از تاثیر تعاون بر رشد اقتصادی و توسعه در منطقه تصریح کرد: قلعه گنج یکی از محروم‌ترین نقاط کشور است ولی در این منطقه در یک حرکت اجتماعی با محوریت فرهنگ تعاون، رشد اقتصادی شکل می‌گیرد.

کلانتری با تاکید بر اینکه تعاونی‌ها رشد و توسعه منطقه را ایجاد می‌کنند، بیان کرد: به تناسب نیازهای جامعه می‌توان تعاونی‌ها را شکل داد و در حقیقت تعاونی تجمیع ظرفیت‌های کوچک و ایجاد بستر هم‌افزایی بیشتر است.

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، تعاون را سازماندهی شرکت‌ها و بنگاه‌های کوچک معنا کرد و افزود: خرید ارزان‌تر، بازاریابی منطقی‌تر و صادرات گسترده‌تر با بهره‌گیری موثر از ناحیه تعاون شکل می‌گیرد.

کلانتری بر سلامت تعاونی‌ها تاکید و  تشکیل شبکه برای تعاون را ثروت اصلی بخش تعاون عنوان کرد و گفت: بین تعاونی‌های تولید مصرف و خدمات باید تعامل اثربخش ایجاد شود و این موضوع باید مورد توجه اتاق‌های تعاون قرار بگیرد.

معاون وزیر تاکید کرد: اتاق‌های تعاون باید جلسه‌های مستمری با تعاون‌گران داشته باشند و بستر تعامل و همفکری و انتقال تجارب را به این طریق فراهم کنند، اتحادیه‌ها نیز باید با یکدیگر در تعامل باشند.

این مسئول توجه به تجارب موفق استان‌ها در امر تعاونی را امری ضروری دانست و افزود: با هماهنگی اتاق تعاون کشور نشستی با حضور روسای اتاق‌های تعاون و مدیران کل استان‌ها ترتیب داده می‌شود.

وی با بیان اینکه بر اساس این قانون واگذاری برخی امور مانند تعاونی ها و خدمات درمان به مردم، خود در سود و زیاد آن سهیم هستند افزود: چنانچه مشکلی هم پیش بیاید خود مردم پای‌ کار می ‌آیند و آن را حل می‌ کنند.

کلانتری ضمن دعوت از مردم روستاها برای فعالیت در حوزه های گردشگری، صنایع دستی، بوم گردی، مزرعه و دام و دریافت تسهیلات در این زمینه، اظهار داشت: در این خصوص استان البرز با توجه به پتانسیل بالای گردشگری کردان، برغان و ... می تواند در بومگردی موفق باشد.

معاون وزیر تعاون عنوان کرد: تعاونی فرصت بسیار مطلوبی برای کمک به رفع نیازهای مردم و رشد اقتصادی است. باید با همکاری و همفکری تعاون را در کشور گسترش دهیم که بستری برای رفع نیاز مردم فراهم و کمک به ایجاد اشتغال فراهم شود.

وی با بیان اینکه پنج اصل عدالت بنیانی، مردمی‌بودن، درون‌گرا بودن، دانش‌بنیان بودن و برون‌نگر بودن شاخص‌های اقتصاد مقاومتی است، عنوان کرد: چهار اصل این شاخص‌ها در روح تعاون حاکم است و در حقیقت گسترش تعاون به نوعی پرداختن به اقتصاد مقاومتی است.

معاون وزیر گفت: امروز نیازهای اقتصادی کشور و رونق اقتصادی ایجاب می کند که همه ظرفیت ها کنار هم قرار بگیرد و همه دستگاه ها باهم کار کنند و  به بخش خصوصی و تعاون، توجه شود.

وی افزود: با مصوبه مجلس و هیئت دولت وام یک و نیم میلیارد دلاری برای اشتغال در مناطق روستایی و شهرهای زیر 10 هزار نفر ابلاغ شده که توسط 4 بانک توسعه و تعاون، کشاورزی، پست بانک و صندوق کار آفرینی امید اولویت این تسهیلات ویژه برای طرح های نو می باشد.

وی افزود: سقف مصوب استانی این وام تا 2 میلیارد تومان است اما چنانچه در یک طرح نیاز به تسهیلات بیشتر بود و از طریق کارگروه اشتغال استان بررسی و به کارگروه ملی ارجاع داده و بررسی می شود.

کلانتری افزود: نزدیک به 1.8 درصد از این وام متعلق به البرز است. با اینکه تعداد جمعیت و روستاهای البرز حدود 8 درصد و سهم تقریبا خوب است و 135 میلیارد تومان از این تسهیلات در اختیار البرز قرار می‌گیرد.

ارزش سرمایه خرد و اعتبار تعاون، دیده نمی شود

همچنین  معاون امور اقتصادی استانداری نیز در این جلسه اظهار داشت:  سرمایه های خرد بسیاری در اختیار مردم است ولی برخی افراد از اهمیت فعالیت در حوزه تعاونی که منجر به ایجاد ارزش افزوده و درآمدزایی و در کنار آن اشتغالزایی می‌شوند اطلاع چندانی ندارند.

عبادالله کامکار افزود: هر چند در این راستا اقدامات خوبی در استان البرز صورت گرفته و فروشگاه‌های زنجیره‌ای در این خصوص در استان، فعالیت‌های موثری انجام می‌دهند.

وی گفت: با اجماع این سرمایه‌ها کارهای بسیار بزرگی در راستای رفع معضل بیکاری به‌ویژه بین روستاییان و همچنین فارغ التحصیلان دانشگاهی می‌توان انجام داد.

معاون استاندار گفت:  با حمایت و تشکیل تعاونی‌های روستا تعاون و با استفاده از پتانسیل روستا تعاون می‌توان گام‌های بزرگی برای رفع نیازهای مختلف معیشتی مردم برداشت. 25 درصد تعاون در اقتصاد کشور نقش دارد که 11.5 درصد از آن در حوزه استان البرز است.امید است بتوان از این ظرفیت موجود استفاده کرد.

وی با بیان اینکه تعاون، چشمه اشتغال جوشان است، تصریح کرد: با تقویت و ایجاد  تعاونی‌ها در استان می‌توانیم در مسیر اشتغال زایی گام های مثبتی بر داریم .

معاون استاندار بر ساماندهی تعاونی‌های غیرفعال تاکید کرد و گفت: با ساماندهی تعاونی‌های موجود یا به فعالیت خود ادامه بدهند یا منحل شوند.

کامکار گفت: ما در استان به فلسفه وجودی تعاونی‌ها واقف هستیم و در این امر در ایجاد نمایشگاه دائمی در استان  از وجود تشکل‌ها و تعاونی‌ها استفاده کردیم و از این پس نیز این مسیر را ادامه خواهیم داد.

معاون استاندار گفت: باید تعاونی‌های خود را به صورت عمودی و افقی به یکدیگر وصل کنیم و با ایجاد تعاونی های اثر گذار بتوانیم تحول عظیمی در استان ایجاد کنیم.

وی گفت: اتصال تعاونی‌ها به یکدیگر بسیار کارساز خواهد بود و در این راستا باید اقدامات اساسی برای تشویق مردم صورت گیرد و خروجی تعاونی باید ایجاد اشتغال، گرد هم آمدن مردم و به نوعی فقرزدایی و افزایش رفاه مردم در قالب تعاونی و تقویت روح مشارکت مدنی باشد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.