استان البرز سی و یکمین استان کشور سال 89 بدون تامین زیرساخت های لازم و ضروریات شکل گیری، تاسیس شد و نبود زیرساخت ها باعث شد تا دولت یازدهم تلاش مضاعفی را برای جبران عقب ماندگی ها در این استان به کار گیرد.
از سوئی روند رو به رشد مهاجرت به این کشور نیز همواره از عواملی بوده که موضوع اشتغال را در البرز به مساله اول استان مبدل کرده است.
به دنبال اعلام سیاست های اقتصاد مقاومتی از سوی مقام معظم رهبری و تاکید بر ضرورت تحقق آن مسئولان استان البرز نیز مقاوم سازی اقتصاد را در اولویت فعالیت های خود قرار دادند.
ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی سال 95 در استان تشکیل شد و در جلسات متعدد این ستاد و گارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان 651 میلیارد تومان تسهیلات اقتصاد مقاومتی به 294 واحد تولیدی و صنعتی استان البرز ارائه شد.
470 میلیارد تومان اعتبار برای واحدهای تولیدی کوچک و متوسط استان در نظر گرفته شد اما در سال 95 طبق آمار 294 واحد 651 میلیارد تومان تسهیلات از قبال اقتصاد مقاومتی دریافت کردند که بیش از اعتبار در نظر گرفته شده بود.
سید حمید طهایی استاندار البرز درباره اقدامات صورت گرفته در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: هزار و 152 پرونده در جلسات ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی و کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید مطرح شد که هزار و 634 مصوبه داشت و از این تعداد هزار و 76 اجرایی و عملی شد.
وی خاطرنشان کرد: 540 واحد تولیدی تعطیل و یا با ظرفیت تولید پایین احیا شدند که حاصل این جلسات بوده است.
طهائی با اشاره به اینکه سال 95 نسبت به سال گذشته شرایط کشور در تمامی ابعاد رونق بیشتری داشت، افزود: انتظار می رود با روند کنونی همراه با فضای وحدت و تعامل گسترده سال 96 مطلوب تر باشد.
پرویز زرگر مدیرکل هماهنگی های امور اقتصادی استانداری البرز نیز به خبرنگار ایرنا گفت که براساس آمار سازمان تامین اجتماعی استان البرز تعداد بیمه شدگان اجباری در فروردین 92 معادل 252 هزار و 598 نفر بوده که در آبان ماه 95 به 290 هزار و 918 نفر رسیده است.
وی ادامه داد: این افزایش تعداد افراد تحت پوشش تامین اجتماعی به تبع آن اشتغال به تعداد 38 هزار و320 نفر را به همراه داشته است.
زرگر گفت: دولت عملکرد خوبی درسال گذشته در زمینه رفع مشکلات معیشتی، راه اندازی و احیاء واحدهای تولیدی داشت، همچنین شاهد رشد صادرات بودیم که بیانگر آن است دولت برنامه ریزی لازم را داشته و باید همراه با مردم مسئولان بیشتر دراین زمینه تلاش کنند.
وی افزود: در استان البرز نیز تلاش می کنیم، با رفتن به سوی احداث و فعالیت واحدهایی که مسائل زیست محیطی را مدنظر دارند و استفاده آنها از منابع آبی کمتر است، بتوانیم هرچه بیشتر در جهت تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی گام برداریم.
مدیرکل هماهنگی امور اقتصادی و بین الملل استانداری البرز خاطرنشان کرد: همچنین در طول فعالیت دولت تدبیر و امید با 18 سرمایه گذاری خارجی در این استان برای یک هزار و 990 نفر اشتغالزایی شده که دراین زمینه 524 میلیون دلار نیزسرمایه گذاری صورت گرفته است.
هیات هایی از 20 کشور اروپایی و آسیایی در دولت یازدهم به استان البرز سفر کردند که تعداد قابل توجهی از شرکت های مربوط به این کشورها در طرح ها و پروژه های صنعتی استان سرمایه گذاری کرده اند و در سال 95 بخش عمده ای ازسرمایه گذاری ها به ثمر نشست.
در سال 94 تعداد 6 شرکت سرمایه گذاری خارجی و در سال 95 نیز 12 شرکت خارجی با بررسی ظرفیت های استان البرز در این استان اقدام به سرمایه گذاری کردند که عمده این سرمایه گذاران خارجی از کشورهای اروپایی بوده اند.
عبادالله کامکار معاون استاندار البرز نیز به خبرنگار ایرنا گفت که تا قبل از دولت تدبیر و امید حدود 26 میلیون دلار مجموع سرمایه گذاری خارجی جذب شده در استان البرز بود، ولی پس از روی کار آمدن دولت یازدهم این میزان به 524 میلیون دلار رسیده است.
وی با اشاره به اینکه حضور سرمایه گذاران خارجی در البرز روز افزون است، گفت: اکنون 3 مجوز سرمایه گذاری در دست صدور است که در حال انجام اقدامات نهایی و اعلام میزان اعتبار این طرح ها هستیم.
استاندار البرز نیز درباره اعطای تسهیلات به واحدهای تولیدی گفت:‌ در سال 95در مجموع از منابع داخلی بانک ها 3 هزار و 500 میلیارد تومان پرداختی برای راه اندازی، تسهیل و حل موانع به واحدهای تولیدی اعطا شد.
وی افزود: بیش از 75 درصد وظایف و مسئولیت های واگذار شده در ستاد اقتصاد مقاومتی به دستگاه های استان البرز، عملی و اجرایی شده است.
استاندار البرز همچنین گفت که رشد 35 درصدی طرح های صنعتی، 80 درصدی صدور پروانه های بهره برداری، 50 درصدی سرمایه گذاری صنعتی، 149 درصدی اشتغال صنعتی و 32 درصدی معافیت های گمرکی با نرخ ارز دلار پس از برجام از جمله اقدامات صورت گرفته دراستان البرز محسوب می شود.
در دولت تدبیر و امید برای راه اندازی واحدهای صنعتی کوچک و متوسط البرز یک هزار و 692 میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده و 40 هزار شغل نیز در استان ایجاد شده است.
بر اساس رتبه بندی های کشوری در صورت تحقق 3 مجوز سرمایه گذاری خارجی در استان، البرز حائز رتبه اول سرمایه گذاری خارجی در بخش صنعت کشور خواهد شد در صورتی که چندی پیش دارای رتبه یازدهم بود.
رشد 32 درصدی تعداد معافیت‌های گمرکی، رشد 149 درصدی اشتغال صنعتی و رتبه اول کشوری در تولید گل لاله ازجمله ظرفیت‌های این استان به شمار می رود.
8029/1535خبرنگار: حکیمه کشاورز** انتشاردهنده:داریوش غفاری
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.