به گزارش ایرنا فریدون الهیاری روزگذشته در دیدار با مدیر کل امور عشایر استان اصفهان افزود: همچنین در راستای توسعه گردشگری عشایر با همکاری اداره کل عشایر استان 40 منطقه گردشگری در مناطق عشایر نشین استان شناسائی می شود.
وی افزود : با توجه به استقرار سه ایل بزرگ از عشایر کشور شامل عشایر بختیاری، قشقائی و عرب جرقویه در استان اصفهان و با توجه به اینکه بخش قابل توجهی از شمال غرب، غرب، جنوب و بخشی از شرق استان محل استقرار عشایر به شمار می رود، لزوم توجه ویژه به این قشر از هموطنان از اهمیت ویژه برخوردار است.
مدیر کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان تاکید کرد: اگر چه عشایر استان در بخش های مختلف استان استقرار یافته اند اما اوج فعالیت های اداره کل میراث فرهنگی استان به ویژه در حوزه فعالیت های صنایع دستی در شهرستان سمیرم تمرکز یافته است، به گونه ای که هم اکنون توسعه کمپ های عشایری، حمایت از توسعه صنایع دستی عشایر و همچنین ثبت ملی میراث عشایر در این شهرستان بیشترین تعداد را به خود اختصاص داده است و این در حالی است که برخی هنرمندان صنایع دستی عشایر استان، در سطح ملی شناخته شده هستند.
الله یاری همچنین با اشاره به گستردگی حوزه زندگی اجتماعی عشایر در سطح استان تصریح کرد: در سه سال گذشته با توجه به استقرار بخش قابل توجهی از عشایر استان در شمال غرب و غرب استان و با عنایت به ویژگی های مطلوب طبیعی و تاریخی منطقه، تلاش کردیم تا گردشگری را به ویژه در راستای توسعه گردشگری عشایر، در غرب استان فعال کنیم .
او همچنین با اشاره به نیاز به فعالیت های بیشتر در حوزه عشایر استان تصریح کرد: با همکاری اداره کل عشایر استان تلاش می کنیم تا در راستای حفاظت از میراث ارزشمند عشایر از یکسو و همچنین جهت گسترش گردشگری فرهنگی در حوزه زندگی اجتماعی و فرهنگی عشایر، 10 پرونده میراث ناملموس عشایر استان اصفهان تا پایان سال تهیه و به ثبت ملی برسد.
الله یاری گفت: در نشست امروز به منظور توسعه آموزش صنایع دستی عشایر با همکاری اداره کل میراث فرهنگی و امور عشایر استان و همچنین تشکیل یک کمیته مشترک میان دو سازمان برای شناسائی حداقل 40 منطقه در پهنه استان در جهت توسعه گردشگری عشایر در زمینه احداث کمپ عشایری توافق شد.
مختار اسفندیاری مدیرکل امور عشایر استان اصفهان نیز در این نشست با بیان اهمیت حفظ میراث فرهنگی تاکید کرد: تولیدات هنرمندانه عشایر زمینه رونق اقتصادی این جامعه را فراهم می کند که در این زمینه صنایع دستی یکی از ظرفیت های خوب این قشر محسوب می شود.
بر پایه آخرین آمار درج شده در سایت اداره کل امور عشایر استان اصفهان ،عشایر این استان شامل حدود 10 هزار خانوار شامل ایلات قشقایی ، بختیاری و عرب جرقویه هستند.
این عشایرحدود ۵ ماه از سال را بیشتر درشهرستانه ای فریدونشهر ـ سمیرم ـ چادگان ـ دهاقان ـ شهرضا و جرقویه اصفهان استقرار دارند.
زندگی و معیشت عشایر از دامداری،کشاورزی وتولید انواع صنایع دستی تأمین می شود.
پ /7147/ خبرنگار- محمود افشاری- انتشار دهنده : عمادی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.