علی بصیرپورروز پنجشنبه درگفت و گو با ایرنا اظهارکرد: با توجه درخواست باغداران و کشاورزان منطقه غرب اصفهان و بیشتر شدن درجه حرارت هوا، جریان خروجی از سد زاینده رود از چهارشنبه شب برای یک دوره 10 روزه به میزان 20 متر مکعب بر ثانیه افزایش یافت.
وی افزود: این اقدام بر اساس تصمیمی که در جلسه ای با حضور مدیر کل مدیریت یکپارچه حوضه زاینده رود، نمایندگان استانداری و فرمانداری اصفهان، نمایندگان صنف کشاورزان غرب ومعتمدان کشاورزان گرفته شد.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای اصفهان با بیان اینکه میزان آب ذخیره شده کنونی در پشت سد زاینده رود حدود 320 میلیون متر مکعب است، تصریح کرد: میزان خروجی آب از سد زاینده رود به درجه حرارت و وضعیت آب ذخیره و اضافه شده به سد در روزهای آینده بستگی دارد.
بصیرپورهمچنین پیش بینی کرد که آب تا اواسط خرداد ماه امسال در بستر رودخانه جاری باشد.
رودخانه زاینده رود به منظور کشت بهاره کشاورزان از هفته دوم فروردین در اصفهان و بر اساس تصمیم کمیته پنج نفره شامل مدیرعامل آب منطقه ای استان، نماینده استاندار، فرماندار اصفهان، نماینده کشاورزان و نماینده جهاد کشاورزی جاری شد.
سهم حقابه کشاورزان شرق اصفهان از زاینده رود حدود 400 میلیون مترمکعب و سطح زیر کشت غله پاییزه در شرق شهرستان اصفهان در سال گذشته حدود 28 هزار هکتار بود که این رقم کمتر از یک سوم از وسعت اراضی در دوران رونق کشت است.
سال گذشته رهاسازی آب زاینده رود به منظور کشت کشاورزان شرق اصفهان از روز سوم بهمن با حجم 60 متر مکعب بر ثانیه آغاز شد و به مدت حدود 22 روز ادامه داشت.
زاینده‌رود یا زنده‌رود به معنی رود زندگی‌بخش، بزرگترین رودخانه فلات مرکزی ایران است که از کوه‌های زاگرس مرکزی بویژه زردکوه بختیاری سرچشمه گرفته و در کویر مرکزی ایران به سمت شرق حدود ۲۰۰ کیلومتر پیش می‌رود و در نهایت به تالاب گاوخونی در شرق اصفهان می‌ریزد.
این رودخانه در سال های اخیر با پدیده خشکسالی، افزایش برداشت و سوء مدیریت منابع آب مواجه و در محل پائین دست در بیشتر ماه های سال با خشکی مواجه شده است.
گ / 6020 / 6022 خبرنگار: علیرضا حکیمیان - انتشار دهنده : عمادی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.