به گزارش خبرآنلاین استان اصفهان به نقل از روابط عمومی شرکت نمایشگاههای بینالمللی استان اصفهان، این نمایشگاه از ۲۴ تا ۲۷ دیماه در محل برپایی نمایشگاههای بینالمللی استان دایر است و ۹۵ شرکت از هشت استان تهران، اصفهان، البرز، چهارمحال و بختیاری، زنجان، فارس، قزوین و قم را گرد هم جمع میکند.
بسیاری از شرکتهای حاضر در این نمایشگاه تولیدکننده و واردکننده سیستمهای تهویه مطبوع و رادیاتورهای پانلی، تاسیسات صنعتی ساختمان، انواع تجهیزات ساختمان، دستگاههای تصفیه آب و پمپهای آب و لوله و اتصالات هستند و به ارایه توانمندیها، محصولات، کالاها و خدمات خود میپردازند. همچنین یک شرکت از کشور چین در این نمایشگاه حضور یافته است.
نمایشگاه سرمایشی و گرمایشی اصفهان، دومین نمایشگاه بزرگ کشور
هجدهمین نمایشگاه بینالمللی تجهیزات و تاسیسات سرمایشی و گرمایشی اصفهان در حالی گشایش یافت که وعده داده شد نوزدهمین دوره این نمایشگاه در محل جدید نمایشگاه بزرگ اصفهان برگزار خواهد شد.
مدیر نمایشگاههای داخلی شرکت نمایشگاه بین المللی اصفهان در نشست خبری و آیین آغاز به کار هجدهمین نمایشگاه بینالمللی تجهیزات و تاسیسات سرمایشی و گرمایشی اصفهان، اظهار کرد: نمایشگاه تاسیسات با پشتوانه قوی مشارکت کنندگان از ابتدای سال ۸۰ در تقویم نمایشگاه های استان به طور مجزا کار خود را آغاز و امروز یکی از نمایشگاه های شاخص اصفهان است.
عبدالمجید نایبزاده با اشاره به اینکه نمایشگاه تاسیسات سرمایشی و گرمایشی دومین نمایشگاه بزرگ کشور در این رشته است، گفت: همزمان با این نمایشگاه هجدهمین نمایشگاه تهران در مهرماه نیز سابقه ای معادل اصفهان دارد و در قالب هجدهمین نمایشگاه برگزار شده بود.
وی اضافه کرد: نمایشگاه تاسیسات در اواسط دهه ۸۰ با آغاز مبحث بهینه سازی مصرف سوخت و انرژی در ساختمان ها مورد توجه قرارگرفت و این مبحث نیز جزو زیرشاخه های اصلی این نمایشگاه است.
مدیر نمایشگاه های داخلی شرکت نمایشگاه بین المللی اصفهان تاکید کرد: چشم انداز این نمایشگاه با توجه به عنوان آن که جزو ۲۰ نمایشگاه برتر استان شناخته شده و در زمره نمایشگاه هایی است که در تقویم پنج ساله استان دیده شده و این موضوع به سازمان توسعه تجارت نیز ابلاغ شده است.
وی خاطرنشان کرد: در دی ماه سال ۱۳۹۹ نمایشگاه تاسیسات سرمایشی و گرمایشی در محل جدید نمایشگاه بزرگ اصفهان و همزمان با نمایشگاه آب و تاسیسات وابسته به عنوان مکمل این نمایشگاه، برگزار خواهد شد.
افزایش کیفی نمایشگاه سرمایشی و گرمایشی اصفهان
همچنین مدیرعامل شرکت سایانمای پارسیان و مجری برگزاری هجدهمین نمایشگاه تاسیسات سرمایشی و گرمایشی اصفهان در این نشست خبری گفت: ۹۵ شرکت از هشت استان در مساحت ۹۰۰۰ مترمربع با ۳۵ درصد رشد از نظر تعداد و ۵۲ درصد از نظر مساحت نسبت به سال گذشته در این نمایشگاه شرکت کرده اند.
علیرضا آموخته با بیان اینکه ۴۸ درصد شرکت کنندگان از استان اصفهان و ۳۰ درصد از تهران و دیگر استان های کشور هستند، اظهار کرد: یک شرکت از کشور چین به صورت مستقیم در نمایشگاه ثبت نام کرد، اما اگر فضای کشور مساعدتر بود کشورهای دیگر نیز در این نمایشگاه شرکت می کردند.
وی افزود: ۵۵ درصد شرکت هایی که در این نمایشگاه هستند تولید کننده و وارد کننده سیستم های تهویه مطبوع و رادیاتورهای پنلی، ۱۶ درصد در بخش تاسیسات صنعتی ساختمان، ۱۰ درصد تولیدکننده انواع تجهیزات ساختمان و بقیه نیز تولیدکننده لوله و اتصالات و موسسات و سازمانها هستند.
وی گفت: ۴۳ شرکت از ۹۵ شرکت حاضر از تولیدکنندگان داخلی و ۱۱شرکت به عنوان واردکننده و نمایندگی محصولات کشورهای خارجی همچون چین، ژاپن، اسپانیا، رومانی، انگلیس، ایتالیا، فرانسه و آلمان و ۱۲ شرکت وارد کننده و تولیدکننده هستند.
ساخت ۷ میلیون و ۹۰۰ مترمربع ساختمان در اصفهان
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان اصفهان نیز در این نشست خبری گفت: از شهریور سال گذشته تاکنون حدود ۷ میلیون و ۹۰۰ مترمربع ساختمان در اصفهان ساخته شده که به تاسیسات سرمایشی و گرمایشی نیاز پیدا خواهند کرد.
غلامحسین عسگری با بیان اینکه حذف شومینه یک از جزئیترین اقدامات نظام مهندسی ساختمان است، اظهار کرد: ۴۰ درصد مصرف انرژی کشور در بخش ساختمان است که میطلبد تمرکز بیشتری در مصرف انرژی و پرت انرژی در ساختمان ها و بازدهی خوب وسایل تاسیساتی و حرارتی داشته باشیم.ژ
وی تاکید کرد: بر اساس آمار طی سال های آینده ایران یک از وارد کنندگان منابع انرژی خواهد بود که این بسیار تاسف بار است.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان اصفهان خاطرنشان کرد: باید با تولید دستگاهها و کسب استانداردهای جهانی، مصرف انرژی را در ساختمانها کاهش دهیم.
وی به برگزاری این نمایشگاه اشاره کرد و افزود: بیشترین شرکت کننده در این نمایشگاه از استان اصفهان است و این نشان از پتانسیل بالقوه ما است که باید بالفعل شود.
عسگری با بیان اینکه از شهریور سال گذشته تا کنون حدود هفت میلیون و ۹۰۰ مترمربع ساختمان در اصفهان ساخته شده که به تاسیسات سرمایشی و گرمایشی نیاز پیدا خواهند کرد، تاکید کرد: در اوج تحریم، گرانی و نبود مصالح این رقم ساخت و ساز در اصفهان قابل توجه است.
واردات ۴۰۰ میلیون دلاری تاسیسات سرمایشی و گرمایشی به کشور
رئیس گروه صنایع حرارتی و برودتی وزارت صنعت، معدن و تجارت هم در این نشست خبری گفت: در حوزه تاسیسات سرمایشی و گرمایشی سال گذشته حدود ۴۰ میلیون دلار در بخش صادرات و ۴۰۰ میلیون دلار در بخش واردات کار شده است.
مهشید نیاززاده با اشاره به سابقه بیش از ۶۰ سال صنعت تاسیسات در کشور، اظهار کرد: ایران در آسیا بعد از ژاپن، کره، ترکیه، چین و هند در رتبه پنجم در این حوزه قرار دارد. همچنین ایران بر اساس اطلاعات ترندمپ در زمینه واردات رتبه ۵۰ و در زمینه صادرات در رتبه ۸۳ قرار دارد.
وی ابراز امیدواری کرد که با همت شرکت های داخلی این رتبه بهبود یابد و برگزاری این نمایشگاه ها الگویی برای سایر شهرها باشد.
رئیس گروه صنایع حرارتی و برودتی وزارت صنعت معدن تجارت با بیان اینکه صنایع متعددی از جمله هتلداری، بیمارستان، صنایع غذایی و دارویی به صنعت تاسیسات وابسته هستند، تصریح کرد: اکثر استان ها از جمله تهران، اصفهان، آذربایجان شرقی، مازندران، گیلان، خراسان رضوی، البرز و قزوین در این نمایشگاه حاضر هستند.
وی با بیان اینکه بیش از ۵۰۰ واحد تولیدی دارای پروانه در سطح کشور فعال است که به صورت مستقیم و غیرمستقیم اشتغال بالای ۵۰ هزارنفر را فراهم کرده اند، افزود: عمق ساخت در کشور در محصولات گرمایشی بالای ۹۰ درصد و عمق ساخت در کالاهای سرمایشی و گرمایشی بالای ۷۰ درصد است.
نیاززاده از برگزاری نمایشگاه میز ساخت داخل در مورد تاسیسات در بهمن ماه در تهران خبر داد و گفت: میز ساخت داخل در صنایع بسیاری مانند پتروشیمی و خودرو فعال است. امیدوارم بتوانیم عمق ساخت را افزایش دهیم.
وی ادامه داد: در حوزه صادرات بازار هدف حوزه CIS و همسایگان هستند و صادرات اندکی نیز به اروپا به خصوص اسپانیا و ایتالیا انجام می شود که مهمترین اقلام صادراتی یخچال های ویترینی، فن پکیج رادیاتور و دیگ های چدنی هستند. همچنین در پروژه های عراق نیز بسیاری از واحدها تولیدکنندگان چیلر و هواساز هستند.
رئیس گروه صنایع حرارتی و برودتی وزارت صنعت معدن تجارت با اشاره به رشد صادرات در سال ۹۷، گفت: سال گذشته حدود ۴۰ میلیون دلار در بخش واردات و ۴۰۰ میلیون دلار در بخش صادرات انجام شده است که ۳۰ درصد آن شامل اجزا و قطعاتی مانند کمپرسور و سهم تامین بازار داخل بالای۷۰ درصد است.
وی سبد تاسیسات کشور را حائز اهمیت دانست و افزود: امکان پیشرفت این حوزه فراهم است، زیرا بازار مناسبی در کشور و اطراف ما وجود دارد، علاوه بر این نیروهای تحصیل کرده بسیار زیادی در کشورمان وجود دارد که این افراد می توانند آرندی را افزایش دهند و ارزش افزوده در صنعت را بالا ببرند، همچنین ایران مناطق آب و هوایی متنوعی دارد و می توانیم از این فرصت ها در کشور به خوبی استفاده کنیم.
نیاززاده گفت: بعد از ترکیه جایگاه دوم را در منطقه داریم و امید است تا افق ۱۴۰۴ به مقام نخست برسیم، همچنین به واسطه تکمیل زنجیره تامین و تعمیق ساخت داخل میزان ارزبری را کاهش دهیم و بتوانیم بازارهای جدید صادراتی پیدا کنیم و با افزایش خدمات پس از فروش، مصرف گازهای مخرب در کشور کاهش یابد.
وی اظهار کرد: برای تحقق این اهداف باید چالش ها شناخته و بسیاری از مشکلات در داخل کشور حل شود. به همین منظور کمیته ای در وزارت صنایع ایجاد شده و از همه خواستار مشارکت در این کمیته هستیم.
رئیس گروه صنایع حرارتی و برودتی وزارت صنعت معدن تجارت با تاکید بر ضرورت گمرک تخصصی در صنعت تاسیسات، گفت: متاسفانه بسیاری از استانداردهای ما به روز نیستند. علاوه بر آن به دلیل مشکلات تحریم در دریافت گواهینامههای جهانی دچار مشکل هستیم، به همین منظور تولیدکنندگان دچار مشکل می شوند.
46