مصطفی نظری زاده روز یکشنبه در حاشیه سی و دومین جشنواره بین المللی فیلم های کودک و نوجوان اصفهان در گفت و گو با ایرنا اظهارداشت:  در کشور هیچ مشکل سخت افزاری، نرم افزاری و حتی نیروی انسانی و متخصص وجود ندارد بلکه مشکل اصلی معطوف به حمایت از فیلم سازان است.

وی تصریح کرد: در ایران هر آنچه برای ساخت فیلم خوب نیاز داشته باشید در دسترس است و دانش آموختگان، امکانات و ظرفیت های بخش فیلم کودک مشکلی ندارد ولی فیلم سازان جوان با بی مهری مواجه می شوند.

این کارگردان جوان تصریح کرد : مساله اصلی آن است که تصمیم گیران و سیاست های کلان بخش کودک و نوجوان را جدی نمی گیرد و در حالی که کارگردان، هنرمند و بازیگر این مساله را جدی می گیرد.

وی تاکید کرد: مساله فقر آموزش، فقر تکنیک و ابزار در حوزه فیلم سازی کودک و نوجوان نیست بلکه مشکل اساسی کودک و نوجوان عدم دغدغه مندی است و این که زیر بار مسوولیت نمی رویم و همه مسائل را به گردن کس دیگری می اندازیم.

نظری زاده با اشاره به ساخت آثار جذاب و مناسب کودک و نوجوان در دهه ۶۰، تصریح کرد : فیلم ساز این دهه دغدغه فیلم سازی برای کودک و نوجوان داشت و مباحثی چون مخارج زندگی، دلار، دغدغه های معیشتی و زندگی بر فیلم سازی او سایه نیانداخته بود ولی امروز نگاه درآمد زایی بر دغدغه اصلی فیلم ساز سایه انداخته است.

وی با بیان این که فیلم سازی را مدیون فضای بصیری دهه ۶۰ می دانم، تاکید کرد: امروز نسل جوان فیلم ساز دغدغه مند بیشتری دارد و دوستان قدیمی هم باید درک کنند که نسل ما ارتباط بیشتری با کودکان امروز داریم و امیدوارم سیاستگذاران  با جوانان همراه شوند .

این کارگردان فیلم های داستانی ادامه داد : امروز تولید فیلم های زیر زمینی ، اجتماعی و جشنواره های خارجی پسند، کار بسیار آسانی است ولی فیلم سازان جوانی که فیلم کودک را انتخاب کرده اند و در این راه سختی ها را برخود هموار کردند، نشان از دغدغه مندی است.

وی با بیان این که دغدغه مندی موتور محرک سینما است، خاطرنشان کرد:  فیلم ساز دهه ۶۰ برای فرزند دختر و پسر خود فیلم سازی می کرد و امروز نیز همچنان از حمایت ها برخوردار و برای نوه و نتیجه هایش در حال فیلم سازی است.

نظری زاده اظهارداشت: امروز جوان فیلم سازی که ژن خوب ندارد، اهل رانت و رابطه نیست ولی دغدغه دارد، با فضایی مواجه است که کما کان می بیند ویترین و اسم و رسم داشتن برای تصمیم گیران و حمایت کنندگان اهمت دارد.

وی تاکید کرد: البته برغم سختی های فیلم سازی کودک، به نظر من  فیلم ساختن برای بچه ها جذاب ترین و دلنشین ترین نوع فیلم سازی است که  سختی های آن را شیرین می کند.

نظری زاده تاکید کرد : فیلم سازی حوزه کودک و نوجوان زمانی موفق است که در آن مسائلی چون قوانین راهنمایی و رانندگی، حقوق حیوانات، انواع ارتباطات انسانی مانند ارتباط افراد با حاکمیت، ارتباط با بزرگسال و انواع ارتباطات انسانی آموزش داده شود.

وی با اشاره به نقش جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان در روند رو به رشد فیلم، گفت: این جشنواره ها بسیار موثر است و نباید این پاتوق و گردهمایی را دست کم گرفت.

این فیلم ساز جوان اضافه کرد : ارتقای سطح کیفی جشنواره به کیفیت آثار و محصولات ارائه شده در آن بستگی دارد و لذا نقد مدیران و دست اندرکاران جایگاه چندانی ندارد زیرا مدیران هم طبق دستور العمل هایی که دارند، هرساله برنامه ریزی های خود را دارند.

مصطفی نظری زاده امسال با فیلم داستانی بلند "هشتک دوچرخه باز" به جشنواره فیلم های کودکان و نوجوانان اصفهان آمد. وی سال گذشته نیز با فیلم داستانی بلند دیگری به نام "بچه های پرواز" در این جشنواره شرکت کرده بود.

 «هشتگ دوچرخه باز» به کارگردانی مصطفی نظری‌زاده و تهیه‌کنندگی پیمان سبزه علی.

جشنواره فیلم کودکان و نوجوانان از سال ۱۳۶۱ تاکنون در ۳۱ دوره برگزار شد و  در این مدت، ۱۹ دوره در شهر اصفهان، ۶ دوره در شهر تهران، پنج دوره در شهر همدان و یک دوره در شهر کرمان برگزار شد.

بیش از ۱۱ سالن سینما با ۲ هزار و ۵۰۰ صندلی در شهر اصفهان ۱۵۸ فیلم سینمایی را در طول هشت روز برای مردم اصفهان و مهمانان داخلی و خارجی جشنواره نمایش می دهند.

در جشنواره امسال فیلم کودک اصفهان ۱۹۴  اثر در بخش سینمای ایران به دبیرخانه جشنواره رسید که از این تعداد حدود ۱۵ اثر در بخش فیلم سینمایی است و در این این دوره ۱۸۵ فیلم سینمایی، فیلم بلند و کوتاه، پویانمایی از سینمای ایران و جهان را اکران می‌شود.

سال گذشته سی و یکمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌ های کودکان و نوجوانان هشتم تا چهاردهم شهریور ۹۷ در شهر اصفهان برگزار شد.

به گزارش ایرنا، سی و دومین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان از ۲۸ مرداد تا چهار شهریورماه ۱۳۹۸ (همزمان با عید سعید غدیرخم) برابر با ۱۹ تا ۲۶ آگوست ۲۰۱۹ در دو بخش «ملی» و «بین المللی» برگزار می‌شود.

۶۰۲۶//۷۱۳۴/

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.