به گزارش ایرنا، اصغر محسن‌زاده کرمانی روز سه شنبه در جلسه کارگروه سازگاری با کم آبی در استانداری افزود: اراضی زیر کشت برنج در استان در سال 75 حدود 19 هزار و500 هکتار بود که اکنون به حدود630 هکتار تقلیل یافته است.
وی اظهار داشت: با توجه به کمبود منابع آب، قانون محدودیت و ممنوعیت کشت برنج غیر از مناطق شمالی کشور باید توسط وزارت جهاد کشاورزی اجرایی شود و در این پیوند برنامه هایی مانند معرفی الگوی کشت جایگزین، تخصیص یارانه و بسته های حمایتی در نظر گرفته شده است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی اصفهان خاطرنشان کرد: این سازمان چند طرح مطالعاتی در دست اجرا دارد که از جمله آنها کشت هوازی و امکان خشکه کاری برنج است که نیاز به آب کمتری دارند.
به گزارش ایرنا، برخی کارشناسان، خشکه کاری شالی با روش بذرپاشی به جای کشت سنتی - غرقابی را یکی از راهکارهای مقابله با خشکسالی و توسعه مزارع برنج در مناطق کم آب کشور می دانند.
محسن زاده با اشاره به اینکه استان فارس، تجربه هایی در باره خشکه کاری برنج دارد، اضافه کرد: با دعوت از کارشناسان این خطه، امکان عملیاتی کردن این الگوی کشت در اصفهان، بررسی و برای آزمایش، زمینی به مساحت سه هزار هکتار در زرین شهر انتخاب شد.
وی ادامه داد: در تعدادی از شهرستان ها از جمله مبارکه نیز ارقام جایگزین برنج مانند کنجد، ذرت شیرین، ارزن دم روباهی، لوبیا چشم بلبلی، تنباکو و کینوا (خاویار گیاهی) معرفی و کشت شده است.
معاون جهاد کشاورزی اصفهان برای اجرا شدن هرچه بهتر قانون محدودیت و ممنوعیت کشت برنج، اطلاع رسانی بیشتر و پیگیری تعهدات و تامین اعتبار را خواستار شد و تصریح کرد: حدود یکهزار و500 هکتار اراضی غیرقابل جایگزین کردن نیز باید تعیین تکلیف شود.
وی مهمترین مشکلات اجرایی کردن این قانون را ابهام در تامین و مدیریت توزیع آب در اراضی خرده مالکی برای کشت های جایگزین، همراهی نکردن برخی مسوولان و نمایندگان مجلس، افزایش قیمت برنج و ابلاغ نشدن بسته های حمایتی عنوان کرد.
نماینده صنف کشاورزان نیز در این جلسه گفت: برنجکاری و میزان مصرف آب برای این نوع کشت در مناطق مختلف با یکدیگر تفاوت دارد و باید به این موضوع نیز توجه شود.
اسفندیار امینی افزود: محصولاتی مانند یونجه و چغندر قند در مناطقی از غرب اصفهان، بیشتر از برنجکاری به آب نیاز دارند.
عباس رضایی استاندار اصفهان نیز در این جلسه با اشاره به ضرورت توجه بیشتر به مصوبه هیات دولت در باره محدودیت و ممنوعیت کشت برنج تاکید کرد: این قانون قابل تغییر نبوده و شرایط آبی سال های آینده هم مشخص نیست لذا نباید فقط وضعیت آبی امسال را در نظر بگیریم.
در این کارگروه، 24 برنامه سازکاری با کم آبی تا افق زمانی سال 1404 در استان اصفهان تصویب شد.
برنامه های مذکور در بخش های توسعه و مدیریت منابع آب استان، آب آشامیدنی، کشاورزی، صنایع، فضای سبز، محیط زیست و مدیریت یکپارچه است.
استان اصفهان دارای 564 هزار هکتار اراضی کشاورزی است که بدلیل کمبود منابع آبی در زمان حاضر حدود200 هزار هکتار از این اراضی زیر کشت زراعی و باغی است.
بیش از180 هزار نفر در این بخش در استان مشغول کارند که 12 درصد از شاغلان کشاورزی کشور را تشکیل می دهند.
6027/3011


3011
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.