سردار مهدی معصوم بیگی روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود : مساجد ظرفیت ها و کارکردهای مختلفی در عرصه های عبادی، معنوی، فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، انتظامی، سلامت و سایر حوزه ها می توانند داشته باشند.
وی با اشاره به کارکردهای اجتماعی مسجد در کاهش آسیبها، اظهارداشت: نیروی انتظامی در تحقیقات علمی خود بهره گرفتن از کارکردهای اجتماعی مساجد را امری لازم دیده و در همین راستا سه طرح مردمی با محوریت مساجد در سالهای اخیر در دستور کار این فرماندهی قرار گرفته است.
فرمانده انتظامی استان اصفهان ادامه داد : راه اندازی 'شورای معتمدین پلیس با محوریت مسجد' یکی از این طرح هاست که این طرح جمعی 15 نفره از معتمدین محلی که در آن روحانیون، رزمندگان، فرهنگیان، استادان دانشگاه و امثال آن حضور دارند به صورت هفتگی در مساجد با کلانتری محلات بحث و گفت و گو دارند.
وی ادامه داد: در این طرح که طی دو سال اخیر حدود 450 جلسه آن در نقاط مختلف استان برگزار شده است، مهمترین مشکلات و آسیب های محلی شناسایی و با همکاری کلانتری محل در رفع آنها تلاش می شود و تاکنون بازخوردهای بسیار خوبی به همراه داشته است.
معصوم بیگی گفت: 'تعامل مسوولان انتظامی با مردم با محوریت مسجد' دومین طرح نیروی انتظامی در این زمینه است که طی آن جلساتی به صورت فصلی با حضور عوامل فرماندهی شهرستان اصفهان در برخی مساجد شاخص برگزار می شود.
وی اضافه کرد: جلسات از یک سو ارتقای سطح دانش انتطامی مردم در حوزه های ترافیکی و انتظامی امنیت محله ها و از سوی دیگر مشاوره و هدایت و پاسخگویی به سوالات مردمی در زمینه های وظیفه عمومی، مسائل ترافیکی و سایر عرصه های انتظامی را هدف قرار داده و طی دو سال اخیر هر فصل 360جلسه در نقاط مختلف استان و در مجموع طی دو سال قریب دو هزار و 600 نشست داشته است.
فرمانده انتظامی استان اصفهان اضافه کرد: سومین طرح با عنوان 'مسجد قرارگاه مهر و امید' با همکاری مرکز 'رهروان امر به معروف و نهی از منکر اصفهان' اجرا می شود که در آن 20 مسجد از محله های پر آسیب شهر شناسایی و با بهره گیری از ظرفیت روحانیون و ائمه جماعت برنامه هایی برای کاهش مشکلات اجتماعی این نقاط پیش بینی و اجرا می شود.
وی تصریح کرد: بازخوردهایی که از این طرح ها گرفته شده، نشان از موفقیت آن دارد و به عنوان تجربه ای موفق می تواند الگویی برای سایر عرصه ها مورد استفاده قرار گیرد.
معصوم بیگی بیان کرد: باید به کارکردهای مساجد بازگشت زیرا کار در مسجد ویژگی هایی دارد که از جمله آن پرفایده بودن، درگیر شدن مردم در امور اجتماعی مربوط به خودشان است و علاوه بر این مشکلات هر محله با محله دیگر متفاوت است و چه بسا بسیاری از مسائل محلات توسط خودشان برطرف می شود.
وی با اشاره به یکی از دستورکارهای شورای فرهنگ عمومی استان در خصوص 'احیای کارکردهای مختلف مساجد' خاطرنشان کرد: بی شک برنامه ریزی و انسجام بیشتر برای استفاده از این فرصت می تواند کاهش مشکلات و آسیب های مختلف به ویژه در عرصه فرهنگی و اجتماعی را به همراه داشته باشد.
استان اصفهان بیش از پنج میلیون نفر جمعیت دارد.
/7134/6026/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.