علیرضا باباخان روز دوشنبه درگفت وگو با خبرنگار ایرنا، افزود: یکی از مسائلی که در موضوع پژوهش دایم از آن صحبت می شود، لزوم ارتباط میان دانشگاه با صنعت است تا جایی که ارزش این مساله در اثر تکرار مدام آن، گاه به فراموشی سپرده می شود.
وی بیان کرد: اما درحقیقت این مساله برای رونق پژوهش و بهبود کیفیت صنایع کشور امری حیاتی است؛اگرظرفیت های پژوهشی دانشگاه ها برای رفع نیازهای حوزه صنعت مورد استفاده قرار گیرد، هر دو بخش می توانند به خواسته های خود دست یابند.
وی ادامه داد: دفاتر انتقال فناوری در دانشگاه های کشور نقش حلقه اتصال دهنده میان پژوهشگران و صنعتگران را به خوبی ایفا می کند؛ در این دفاتر دانشجویان علاوه بر آشنایی با ظرفیت های پژوهشی درحوزه صنعت، می توانند اقدام به راه اندازی بنگاه های دانش بنیان و کسب و کارهای مرتبط با نیازهای صنایع کشور، نمایند.
باباخان گفت: در این دفاتر فعالیت های مرتبط با ارزیابی فناوری های مورد نیاز کشور و تدوین نقشه راه فعالیت های پژوهشی برای دستیابی به این فناوری ها، انجام می شود و پژوهشگران از سراسر کشور می توانند حاصل تحقیقات خود را در اختیار صنعتگران تمام استان ها قرار دهند و به این ترتیب شبکه ای منسجم از فعالیت های تحقیقاتی میان پژوهشگران و صاحبان صنایع ایجاد می شود.
وی بیان کرد: هم اکنون در دانشگاه ها و مراکز علمی و پژوهشی کل کشور بیش از 80 درصد بودجه، صرف هزینه های جاری می شود و تنها 20 درصد آن برای انجام فعالیت های تحقیقاتی و پژوهشی اختصاص می یابد که برای جبران این اعتبارات بهترین راه، پر رنگ ساختن ارتباط میان صنعت و دانشگاه است.
** قم بهترین شهر کشور برای فعالیت های پژوهشی
مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری کریمه وابسته به شرکت های دانش بنیان قم افزود: بیش از 50 درصد جمعیت شهر قم را افراد دانش پژوه همچون دانش آموزان، دانشجویان و طلاب تشکیل می دهند که همین مساله بهترین موقعیت را برای فعالیت های پژوهشی در استان قم فراهم ساخته است.
وی ادامه داد: هم اکنون فرصت های پژوهشی بسیاری در زمینه کمک به توسعه صنایع به خصوص در استان قم وجود دارد؛ به عنوان نمونه شرکت های دانش بنیان در حال انجام تحقیقاتی در مورد خوشه صنعتی سوهان قم هستند تا زمان ماندگاری و کیفیت این محصول برای عرضه به بازارهای بین المللی بیش از پیش فراهم شود.
علاوه بر وجود حوزه های علمیه و مراکز پژوهش وابسته به آن در قم، این استان دارای مراکز علمی متعدد از جمله دانشگاه قم، پردیس فارابی دانشگاه تهران، علوم پزشکی قم، دانشگاه علمی کاربردی و کلینیک کار آفرینی دانشگاه علوم پزشکی قم، جهاد دانشگاهی، پارک علم و فن آوری، بنیاد نخبگان، دانشگاه شهاب دانش، دانشگاه فرهنگ و هنر و دانشگاه صنعتی قم است؛ همچنین 65 شرکت دانش بنیاد در قم فعالیت می کنند؛ استان قم دارای 241 هزار دانش آموز، 80 هزار دانشجو و 90 هزار طلبه مشغول به تحصیل است.
درقم،یک هزار و 200 ناشر،300 موسسه فرهنگی هنری،100 موسسه قرآنی و بیش از10 انجمن فرهنگی و هنری فعالیت دارند.
دراستان قم هفته پژوهش از یازدهم آذرماه آغاز شده ، دراین رابطه نمایشگاهی از فعالیت های پژوهشگران ، مبتکران و مختریان در دانشگاه صنعتی این استان دایر است.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی به منظور گسترش فرهنگ پژوهش در جامعه روز 25 آذرماه به نام روز پژوهش و بیست و یکم تا بیست و هفتم آذرماه به عنوان هفته پژوهش نامگذاری شده است.
7405/ 6133/ خبرنگار: سید محمد ابراهیم جنابان ** انتشار دهنده: جعفرمسلمی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.