علی نیک روز شنبه در گفت و گو با خبرنگاران بیان کرد: مطالعات و جانمایی این ۱۳ پل جدید نهایی شدهاست، این پل ها به سیستم پله برقی و یا آسانسور مجهز خواهد بود.
وی اضافه کرد: تا ۶ ماه آینده ۴ عدد از پل های پیاده فعال شهر قم مکانیزه شده و به آسانسور مجهز میشوند.
مدیرعامل سازمان حمل و نقل ترافیک شهرداری قم افزود: در مجموع سال ۹۹، ۲۰ عدد از پلهای میکانیکی کنونی مکانیزه شده و به آسانسور وپله برقی ارتقا پیدا میکنند.
وی تصریح کرد: ۵۲ پل عابر پیاده در سطح شهر قم وجود دارد، مشکلات ارزی و اقتصادی حاکم بر کشور ازعوامل کندی مکانیزه کردن پل های پیاده در شهر قم میباشد.
۲ پارک ترافیک در شهر قم احداث میشود
وی در ادامه بیان کرد: برای بهبود وضعیت ترافیکی شهر قم روند احداث و تاسیس ۲ پارک ترافیک در دستور کار شهرداری قم قرار گرفته است.
نیک بیان داشت: کلنگ یکی از این پارک های ترافیک تا پایان سالجاری به زمین زده می شود، تا پایان سال آینده این دو پارک ترافیک به صورت کامل تکمیل و آماده راه اندازی خواهد شد.
مدیرعامل سازمان حمل و نقل ترافیک شهرداری قم گفت: همچنین از ظرفیت اردوگاه دانش آموزی ۱۵ خرداد قم نیز با تجهیز و ساماندهیهای اخیر به عنوان یکی از پارک های اصلی ترافیک و فرهنگ سازی استفاده میشود.
وی با اشاره به فقر فرهنگ ترافیکی خاطرنشان کرد: یکی از معضلات هزینه ترافیکی این است که به دلیل عدم فرهنگ سازی استفاده درستی از طرح های ترافیکی صورت نمیگیرد.
وی گفت: برای بهبود فرهنگ ترافیک کمیته ویژه ای تشکیل و درسطح مدارس استان فعالیت های مستمری را انجام می دهد، در صورتی پارک ترافیک در شهر قم راه اندازی شود وضعیت فرهنگ سازی ترافیک بهبود مییابد.
وی بیان داشت: تمام خط کشیهای سطح شهر بر اساس الگو و طرح مصوب و کارشناسی شده شهرداری انجام میگیرد.
نیک ابراز کرد: نوع رنگ آمیزی و خطوط خیابانها، الگوی عملکرد رانندگان را مشخص می کند و از نظر کاهش سوانح راهنمایی و رانندگی موثر است.
وی اضافه کرد: امسال ۹ میلیارد تومان برای رنگ آمیزی خطوط و معابر قم هزینه شد، سال ۹۹،۵ میلیارد تومان برای خط کشی و رنگ آمیزی معابرشهری پیش بینی شدهاست.
نیک اظهار داشت: نصب تابلوهای هدایت مسیر از یک الگوی خاص در شهرداری قم پیروی می کند، تابلوها و هدایت زائران بر اساس الگوی خاصی نصب می شود، امسال ۲ میلیارد تومان و سال آینده ۴ میلیارد تومان برای نصب و بهبود تابلوها و رفتارهای ترافیکی شهر قم هزینه خواهد شد.
مدیرعامل سازمان حمل و نقل ترافیک شهرداری قم ابراز کرد: برای خرید تجهیزات ترافیکی نو ۲ میلیارد تومان تا پایان سال هزینه میشود، این تجهیزات میزان و تعداد تصادفات را کاهش میدهد.
وی خاطرنشان کرد: مطالعات جامع حمل و نقل شهر قم در مراحل پایانی قرار گرفته است، با اجرای این طرح بخش مهمی از معضلات ترافیکی بهبود مییابد.
۳۲ دوربین تردد شمار در قم فعال است
نیک همچنین بیان داشت: در ۳۲ نقطه شهر دوربین های تردد شمار ورودی خودروهای سواری را در تمام ورودی های شهر کنترل می کنند، این دوربین ها تعداد و سرعت خوردهای ورودی را به صورت دقیق ارزیابی مینماید.
وی اضافه کرد: ۱۱۰ دوربین نظارتی در معابر شهری قم نصب و فعال است، تا پایان سال جاری ۹۰ دوبین نظارتی جدید دیگر نیز نصب و فعال خواهد شد.
وی با انتقاد از طرح های توسعه ای شهر قم اظهار داشت: شهر قم به جای اینکه انسان محور باشد ماشین محور شده و فضاهای شهری برای بهبود وضعیت عبور و مرور خودروهای سورای طراحی میشود.
مدیرعامل سازمان حمل و نقل ترافیک شهرداری قم تاکید کرد: بودجه های ترافیکی شهر باید برای توسعه و همگانی تر شدن استفاده از دوچرخه و حمل و نقل عمومی هزینه شود.
وی خاطرنشان کرد: عدم وجود مسیر مجزا و ایمن برای دوچرخه سواری از عوامل مهم شکست طرح های اجرا شده برای توسعه فرهنگ استفاده از این وسیله نقلیه پاک بودهاست.
هسته مرکزی شهر با معضل کمبود پارکینگ روبه رو است
وی در ادامه بیان کرد: هسته مرکزی شهر قم با کمبود فاحش پارکینگ روبه رو است، ظرفیت های کنونی پاسخگوی نیازهای شهر در مناسبت های ملی و مذهبی نیست.
نیک اضافه کرد: ۵ هزار و ۴۳۰ جای پارک در هسته مرکزی شهر قم وجود دارد، برای جلوگیری از ورود خودروهای سواری به هسته اصلی شهر باید تدابیر لازم از ورودی های استان در نظر گرفته شود.
وی بیان داشت: در ۸ نقطه اطراف حرم مطهر ظرفیت پارکینگ موتورسیکلت راه اندازی شده است، این ظرفیت تا پایان سال افزایش مییابد.
نیک در پایان گفت: ۳۲ معبر پر ترافیک شهری قم به زودی به سامانه پارکو متر مجهز خواهد شد، روش پارکو متر کاملا به سود کسبه و واحدهای تجاری بوده و تجربه آن را ثابت کرده است.
وی اضافه کرد: اجرای سیستم پارکومتر در عدالت پارکینگ در بین شهروندان موثر است، مناقصه اجرای این ۳۲ معبر انجام گرفتهاست.
۲۶ آذرماه هر سال به عنوان روز ملی حمل و نقل نامگذاری شدهاست.