محسن بهشتی روز چهارشنبه در جلسه کمیسیون ماده ۵ قم در سالن جلسه های معاون عمرانی استانداری این استان اظهار داشت: یک پزشک و یا داروساز برای احداث داروخانه و یا مطب از شهرداری مجوز با کاربری مسکونی و درمانی می گیرد، ولی آن را تبدیل به مجتمع پزشکان نموده و منفعت اقتصادی زیادی را کسب می کند.
وی بیان داشت: وقتی به مالک زمین، مجوز کاربری مسکونی داده می شود، نباید آن را به صورت تجاری بسازد.
معاون استاندار قم با بیان اینکه در این خصوص از قانون تفسیر بد می شود، گفت: طبق مصوبه مجلس مطب پزشکان کاربری مسکونی محاسبه می شود، و تنها باید یک پارکینگ را داشته باشد.
وی گفت: مراکزی مانند داروخانه و ساختمان هایی که مطب پزشکان در آن قرار دارند، به دلیل مراجعه های زیاد مردم، به پارکینگ های بیشتری نیاز دارند، از این رو مالکان این مراکز باید برای رفاه و آسایش شهروندان پارکینگ کافی را تامین کنند.
معاون استاندار قم همچنین با انتقاد از سوء استفاده برخی از پزشکان از موقعیت شغلی خود خاطرنشان کرد: درحالی که در چند سال گذشته شاهد افزایش سهمیه پذیرش دانشگاه در رشته های مختلف از جمله مهندسی عمرانی و مهندسی کشاورزی هستیم، هیچ کس به این موضوع واکنش نشان نمی دهد، ولی به محض افزایش سهمیه پذیرش رشته های پزشکی، در فضای مجازی هشتگ گذاشته می شود.
معاون استاندار قم یادآور شد: این واکنش ها به افزایش سهمیه پذیرش در رشته های پزشکی در حالی صورت می گیرد، که سرانه پزشکان موجود در کشور از کل دنیا کمتر است.
وی با تاکید بر اینکه برای تعیین کاربری مجتمع های پزشکی باید ضابطه جدیدی وضع شود، گفت: هر پزشک فقط باید مجاز به ساختن یک مطب با کاربری مسکونی باشد، نه اینکه با مجوز مسکونی ۱۰ مطب برای خود ایجاد و آن را بفروشد.
وی با تاکید بر تصویب طرحی برای محاسبه عوارض و مالیات مجتمع های پزشکی با تعرفه تجاری در کمیسیون ماده ۵ گفت: این موضوع باید به دادگاه برود، تا معاون شهرسازی و معماری شهرداری قم نیز بگوید به استناد مصوبه کمیسیون ماده ۵ شورای عالی شهرسازی عوارض مربوط به داروخانه ها و مجتمع های مذکور تجاری می باشد.
معاون استاندار قم گفت: باید یک جایی جلوی این رویه گرفته شود، و اگر این موضوع در جلسه معاونان شهرسازی و معماری شهرداری های کلان شهرها کشور مطرح شود، ما و سایر معاونان عمرانی استانداری کلان شهرها نیز بر آن صحه خواهیم گذاشت.
وی بیان کرد: بیش از ۷۰ نماینده مجلس از جمله رئیس کمیسیون عمرانی، پزشک هستند و بقیه نمایندگان نیز چون برای کارهای درمانی با این نمایندگان در ارتباط می باشند، در نتیجه نمی توانند در مخالفت با اعطای مجوز کاربری مسکونی به پزشکان رای دهند، از این رو شهرداری قم باید برای تغییر قانون اقدام کند.
جلسه کمیسیون ماده ۵ قم با حضور مدیران و نمایندگان راه و شهری سازی، جهاد کشاورزی و شهرداری برگزار و طی آن ضوابط کاربری های مسکونی، درمانی و تجاری مندرج در طرح تفصیلی شهر قم بررسی شد.
۷۴۰۳ ۶۱۳۳/
- کدخبر: 1242084
- منبع: irna.ir
پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران -تهران
کپی شد