محمدرضا طلایی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، با اشاره به کیفیت بالا و حجم زیاد تولید انواع سبزیجات در این استان افزود: وجود یکهزار و 200 هکتار زمین زیرکشت سبزیجات، تلاش برای ایجاد شهرک صنعتی 100 هکتاری صیفی کاری و فعالیت هشت کارگاه صنایع تبدیلی، قم را در آینده نزدیک به یکی از قطب های مهم صیفی کشور تبدیل می کند.
وی با بیان اینکه پسته، صیفی جات و سبزی از جمله محصول های شاخص قم است که با نشان تجاری در کشور توزیع می شود ادامه داد: بر اساس ظرفیت های کشاورزی استان، زنجیره های تولید و صنایع تبدیلی کشاورزی با گسترش کشت گلخانه ای، صنایع تبدیلی، فرآوری و بسته بندی با رویکرد صادرات محوری در دستور کار است.
وی با اشاره به ظرفیت باغات این استان افزود: وضعیت قم در باغات به ویژه توسعه باغات پسته بسیار مطلوب است به گونه ای که سطح زیرکشت باغ های استان از 3 هزار هکتار در سال 94 به 12 هزار هکتار در سال 97ارتقا یافته است ضمن اینکه به دلیل کیفیت بالا، قم رتبه دوم صادرات پشته کشور را به خود اختصاص داده است.
وی جلوگیری از خام فروشی، کاهش هزینه و افزایش بهره وری را از جمله دستاوردهای تکمیل زنجیره تولید دانست و تاکید کرد: تسهیلات بانکی برای پوست گیری، بسته بندی و مغزگیری پسته در اختیار کشاورزان قرار گرفته که این تسهیلات علاوه بر تکمیل چرخه تولید این محصول مهم صادراتی، موجب افزایش اشتغال در بخش کشاورزی قم نیز شده است.
وی تصریح کرد: امیدواریم تا پایان امسال بخش مهمی از زیرساخت مورد نیاز برای تکمیل زنجیره تولید پسته ایجاد و شاهد افزایش صادرات، کاهش هزینه های تولید و همچنین ارائه محصولات استان در بسته بندی های زیبا باشیم.
طلایی در ادامه، درخصوص تولید انواع سبزیجات نیز گفت:کیفیت بالای سبزیجات و وجود یک هزار و 200 هکتار زمین زیرکشت سبزی در قم موجب شده تا برای ارتقای بهره وری کشاورزان، کارگاه های بسته بندی، فراوری و سبزی خرد کنی در مناطقی که قطب تولید سبزی استان است است، مستقر شود.
وی همچنین درخصوص محصولات گلخانه ای نیز گفت: کل سطح زیرکشت گلخانه ای قم در 20 سال گذشته 30 هکتار بوده است که در سال های اخیر صاحبان احداث 65 هکتار گلخانه از محل توسعه روستایی به بانک معرفی شده که هم اکنون 20 هکتار در حال احداث است ضمن اینکه به دنبال این هستیم که تا پایان سال این رقم به 100 هکتار افزایش یابد.
وی با تاکید بر اینکه زنجیره تولید بسیاری از محصولات کشاورزی در قم تکمیل شده است گفت: هم کانون حجم صادرات محصولات استان به روسیه ماهانه یک کانتینر است که با زیرساخت های ایجاد شده و تکمیل زنجیره تولید امیدواریم در آینده نزدیک شاهد صادرات هفتگی به روسیه باشیم.
طلایی در ادامه با تاکید بر تکمیل بودن زنجیره تولید مرغ در استان گفت: قم در زمینه زنجیره تولید دام، محصولات گلخانه ای و صادرات از نظر زیرساختی با کمبودهایی مواجه است که به دلیل تولیدات گسترده دامی و گلخانه ای ، تکمیل این زنجیره در اولویت کاری جهادکشاورزی است.
در بخش کشاورزی کل اراضی قابل کشت قم برابر 105 هزار و 730 هکتار است که این رقم 46 صدم درصد کل اراضی قابل کشت کشور می باشد؛ میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان در سال برابر 745 هزار تن شامل 425 هزار تن محصولات زراعی و باغی، یک هزار و 208 تن آبزیان و 320 هزار تن محصولات دامی است.
بیشتر بهره برداران بخش کشاورزی قم را روستاییان تشکیل می دهند که طبق سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال 1395، این استان دارای 127 روستا با جمعیت بالای 20 خانوار است؛ جمعیت ساکن مناطق روستایی قم بیش از 55 هزار و 865 تن است که در قالب 17 هزار و 385 خانوار زندگی می کنند.
7404/ 6133/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.