علیرضا دباغ عبداللهی روز چهارشنبه افزود: برای اخذ نشانه جغرافیایی بین المللی از سطح کشور پنج پرونده برای پنج رشته صنایع دستی انتخاب شده که استان اردبیل نیز جز پنج استان منتخب برای اخذ نشانه جغرافیایی بین المللی است.
او استان اردبیل را در سال های اخیر پیشرو در اقدامات بنیادی و زیرساختی حوزه صنایع دستی و اخذ نشانه های ملی و بین المللی را کاری ضروری برای حضور مطمئن در بازارهای داخلی و خارجی دانست .
او اظهار کرد: حضور اردبیل در کنار استان های اصفهان ، کرمان ، یزد و کردستان برای جهانی کردن نشانه های جغرافیایی حاکی از تخصص و علاقمندی کارشناسان حوزه صنایع دستی این استان در تهیه پرونده های مربوط است.
به گزارش ایرنا از روابط عمومی میراث فرهنگی اردبیل ، وی گفت: برای تهیه پرونده ثبت نشانه جغرافیایی بین المللی پرونده ای کامل به زبان انگلیسی و با مستندات کافی شامل تاریخچه محصول ، روش ها و تکنولوژی تولید ، تحلیل و تجزیه رنگ ها و نقوش ، مواد اولیه ، میزان فروش ، صادرات ، شاغلین ، تولید سالانه و مجوزهای صادره و دهها عنوان دیگر در محدوده زمانی 2012 تا 2016 آماده و ارائه خواهد شد.
او همچنین از آماده شدن سه پرونده ثبت نشانه ملی جغرافیایی معرق نمین ، مرصع سنگ خلخال و ملیله نقره اردبیل نیز خبر داد و اظهار امیدواری کرد تا پایان امسال این پرونده ها به نتیجه برسند.
ورنی که گاه به آن گلیم سوزنی نیز گفته می شود نوعی سوماک است که بدون مراجعه به نقشه عموما توسط دختران و زنان عشایر دشت مغان و صنعتگران صنایع دستی مناطقی چون پارس آباد ، بیله سوار و گرمی ، مشگین شهر ،نمین و عنبران بافته می شود. سالانه در استان اردبیل بیش از 10 هزار بافنده حدود 600 هزار متر مربع ورنی تولید می کنند.
ورنی زیراندازی دلربا و سحر انگیز است که امروزه آن را می توان در طراحی چیدمان منازل مدرن ایرانی ، آسیایی و اروپایی می توان دید.
خبرنگار: گیتی طالبی ** انتشار دهنده:عارف شیرزاد
6018/ 1257
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.