به گزارش ایرنا ، صغری فرشی روز یکشنبه در جلسه کارگروه گردشگری و رفع موانع سرمایهگذاریهای بخش گردشگری خلخال افزود: این آمار مربوط به تورهایی هستند که در مراکز اقامتی رسمی استان نسبت به اسکان اقدام کرده و نام آنها در لیست این مراکز به ثبت رسیده است.
وی گفت: در سالهای اخیر با توسعه زیرساختهای گردشگری با سرمایهگذاریهای صورت گرفته از سوی دولت و یا سرمایهگذاران بخش خصوصی و با توجه به استقبال گردشگران خارجی بویژه گردشگران عرب زبان کشورهای حوزه خلیجفارس ، اردبیل به یکی از مقاصد اصلی سفر تبدیل شده است.
او اظهار داشت: جاذبههای گردشگری و تاریخی این استان مورد استقبال اتباع خارجی بوده و بازدید گردشگران خارجی موزهها نیز در چهار ماه اول امسال نسبت به زمان مشابه سال قبل رشد قابل توجهی داشته داشته است.
او یکی از دلایل رشد گردشگران خارجی را امنیت کشور و وجود جاذبههای متعدد و متنوع دانست و افزود: در استان اردبیل انجام تبلیغات گسترده با استفاده از ظرفیت رسانه ملی و تهیه و پخش جاذبههای گردشگری همراه با اطلاعرسانی گسترده این جاذبهها از شبکههای تلویزیونی برون مرزی اثرات مثبتی در راستای رونق گردشگری خارجی داشته است.
فرشی گفت: گردشگران خارجی استان اردبیل از کشورهای آسیایی، اروپایی و آمریکایی به این استان سفر کردند و بیشترین بازدید توسط گردشگران اروپایی به ثبت رسیده است.
فرشی گفت: بستههای سفر آسان برنامهریزی شده به منظور تسهیل و آسان کردن سفر به استان اردبیل توسط معاونت گردشگری اداره کل میراث فرهنگی اردبیل تهیه شد.
او افزود: با توجه به تاکید سازمان میراث فرهنگی کشور بر تهیه این بستهها و لزوم آگاهی بیشتر مسافران از خدمات ارائه شده در حوزه گردشگری در استان اردبیل این بستهها در کمترین زمان تهیه شده است.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل همچنین افزود: این بستهها شامل تخفیفات مراکز اقامتی، آبدرمانی ها، مراکز پذیرایی و دفاتر خدمات مسافرتی و تور میباشد.
فرشی تاکید کرد: همچنین در راستای خدمات بیشتر به مسافران و گردشگران پکیج سوغاتیهای استان اردبیل نیز در قالب این بسته معرفی میشود.
وی افزود: در بحث توسعه صنعت گردشگری استان نگاه اداره کل میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری به معرفی اردبیل با تلاش برای تحقق شعار اردبیل به عنوان استان چهار فصل گردشگری با استفاده از ظرفیت نگارخانه خطایی مجموعه شیخ صفی و ایجاد نمایشگاه دائمی معرفی توانمندیهای گردشگری مناطق مختلف استان در این محل است .
او گفت: انتظار از ائمه جمعه ، جماعات و روحانیون استان تلاش برای ترویج فرهنگ میهمانپذیری به عنوان یکی از شعائر دینی و مذهبی و مورد تاکید دین اسلام در مناطق مختلف این استان است.
وی از تخصیص بیش از ۱۷ میلیارد ریال اعتبار برای ایجاد زیرساختهای گردشگری خلخال در سال گذشته خبر داد و گفت: در سال جاری نیز ۳۰ میلیارد ریال برای ادامه پروژههای زیرساخت گردشگری استان به مرکز کشور پیشنهاد شده است.
استان اردبیل با یک میلیون و ۲۴۸ هزار نفر جمعیت با استانهای گیلان، زنجان و آذربایجان شرقی همسایه بوده و گردشگری در کنار کشاورزی و صنعت به عنوان سه محور توسعه این خطه در نظر گرفته شده است.
در حال حاضر ۳۲ واحد هتل با بیش از ۲ هزار و ۶۰۰ تخت، ۸۷ واحد هتل آپارتمان با بیش از پنج هزار و ۴۰۰ تخت، ۹۸ واحد مهمانپذیر با بیش از چهار هزار و ۶۰۰ تخت، سه واحد کمپینگ گردشگری با ۴۰ تخت، ۲ واحد مجتمع گردشگری با ۱۵۰ تخت و ۲ واحد اقامتگاه بومگردی با ۵۰ تخت در خدمت گردشگران استان اردبیل است.
تعداد گردشگران ورودی به استان اردبیل در سال گذشته حدود ۶ میلیون نفر بوده و شهرستان سرعین به عنوان قطب مجتمعهای آبدرمانی کشور نقش موثری در رونق گردشگری این استان دارد.
استان اردبیل با یک میلیون و ۲۴۸ هزار نفر جمعیت با استانهای گیلان، زنجان و آذربایجان شرقی همسایه بوده و گردشگری در کنار کشاورزی و صنعت به عنوان سه محور توسعه این استان در نظر گرفته شده است.
۷۱۱۹/۶۰۱۸