حجت الاسلام و المسلمین محمدرضا نورالهیان، با بیان اینکه در این ساعات کمی با خود و خدای خود خلوت کنیم و محاسبه ای نسبت به یازده ماه گذشته داشته باشیم، گفت: باید در این ماه فرشته گونه ورود کنیم و خدایی شویم. از ساعات و دقایق ورود در این ماه، بهره بگیریم و همه ظرفیت لازم روحی، روانی و جسمی خود را به کار بگیریم تا از برکات نازل شده در این ماه که اعظم آن در شب قدر است استفاده کنیم. ماه رمضان دیگر شیطان، قدرت حرکت سریع و کوبنده را ندارد. درهای رحمت آسمانی و بهشت باز می شود. خداوند همتهای بلند و مردان دارای نگاه بلند و اراده قوی را دوست دارد و بدش می آید که کوتاه نظر و کوتاه فکر باشیم و کم از خدا بخواهیم و کم برای خدا بندگی و عبودیت کنیم.
حجت الاسلام و المسلمین محمدرضا نورالهیان، رئیس پیشین سازمان حوزه ها و مدارس علمیه خارج از کشور، در آستانه ماه مبارک رمضان ، در گفت و گو با جماران اظهارداشت: در آخرین ساعات باقی مانده از ماه مبارک شعبان که ماه رسول خدا (ص) بود، قرار گرفتیم و در این ساعات باقی مانده که ممکن است 24 ساعت، کمی بیشتر یا کمی کمتر باشد، باید همه ی تلاش ما در این جهت قرارگیرد که برای یک مهمانی بزرگ که دعوت آن از سوی رسول خدا است، آماده شویم. این دعوت مامورین، صحابه و یاران پیامبر(ع) نیست، بلکه رسول خدا خودشان در جمعه آخر ماه رمضان منبر رفتند و فرمودند « قد أقبل إلیکم شهر اللَّه بالبرکة و الرَّحمة و المغفرة» ماه رمضان آمد با برکت و رحمت خاص خود.
در این ساعات کمی با خود و خدای خود خلوت کنیم
وی افزود: در این ساعات کمی با خود و خدای خود خلوت کنیم و محاسبه ای نسبت به یازده ماه گذشته داشته باشیم و در آن خلوت، در برابر آنچه که احساس می کنیم از ما کوتاهی، غفلت یا معصیت سرزده است، عمیقا از خدا عذرخواهی کنیم؛ چرا که می خواهیم به مهمانی بزرگی، یعنی مهمانی خدای عالم و پروردگار هستی و آفریدگار مهربان، با دعوت رسول مکرم، خاتم پیامبران (ص) وارد شویم. بنابراین باید همه استعداد لازم خود را به کار ببنیدیم که سنجیده عمل کنیم. عمل کسی که دعوت را به خوبی پذیرفته، خود را اصلاح و از همه چیز مطهر و پاک کرده و هر چه بیشتر توجهش را به صاحب خانه و دعوت کننده داده است. اگر کوتاهی هایی داشته رفع کرده و حقوقی از برادران و خواهران، همسایگان، فرزندان و همسر خود و هر حقوقی که به عهده او بوده را به خوبی ادا کرده، تا در چنین مهمانی حاضر شود.
رئیس پیشین سازمان حوزه ها و مدارس علمیه خارج از کشور، تاکید کرد: همان گونه که وقتی افراد به مهمانی می روند، به فکر آراستگی لباسها و ظاهر خود هستند، هر نکته ظریفی که لازم است در آن بزم و مهمان سرا مراعات کنند را به تمام معنا توجه می کنند، بی آلایش از همه عیبها سراغ آن مهمانی می روند، باید در نظر داشت، اکنون ما وارد مهمان سرای باریتعالی می شویم.
ماه پیوند انسان خاکی با آسمان
نوراللهیان با اشاره به حدیثی از پیامبر اکرم(ص) که در آن آمده است «هُوَ شَهْرٌ دُعِیتُمْ فِیهِ إِلَی ضِیَافَةِ اللَّهِ»، یادآورشد: ضیافت در خانه خدا، مهمانی نزد خود خدا و صاحب خانه خودش است. همانطور که در آیه ای کریمه از قرآنش ما را به این مهمانی دعوت کرده است. «شَهْرُ رَمَضانَ الَّذِی أُنْزِلَ فِیهِ الْقُرْآنُ، هُدیً لِلنَّاسِ وَ بَیِّناتٍ مِنَ الْهُدی وَ الْفُرْقانِ» این ماه رمضان، ماهی است که در آن قرآن نازل شده. این ماه، ماه هدایت است. ماه افزایش نورانیت در قبلها است. این ماه ماه پیوند انسان خاکی با آسمان است.
در این ماه فرشته گونه ورود کنیم و خدایی شویم
این استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: باید در این ماه فرشته گونه ورود کنیم و خدایی شویم. از ساعات و دقایق ورود در این ماه، بهره بگیریم و همه ظرفیت لازم روحی، روانی و جسمی خود را به کار بگیریم تا از برکات نازل شده در این ماه که اعظم آن در شب قدر است استفاده کنیم. شبی که فرشتگان به محضر امام زمان (ع)، نازل می شوند تا طلوع فجر این نزول آسمانی فرشتگان همراه روح الامین، آن فرشته اعظم الهی، به محضر امام زمان می رسند، به ما هم در آن محضر که پرونده عملمان را به امام عرضه می کنند، نمره قبولی عنایت کنند.
یک ماه خودسازی برای یازده ماه پرتلاطم و اشتغال
وی افزود: اگر این یک ماه خودسازی در اسلام نبود و این ماه، ماهی برای آمادگی ورود به یازده ماه پرتلاطم و یازده ماه پراشتغال و پر از درگیری ذهنی نبود، این قدر به ما دستورات بسیار سازنده و معنوی از سوی یکایک اولیای خدا، پیامبر اکرم(ص) و همه ائمه معصومین و برجستگان تاریخ و همه انسانهای والا و همه عالمان مهذب داده نمی شد.
نوراللهیان در ادامه این گفت و گو به تحولات، جنگ ها و تنش های پیش روی جهان و خصوصا جهان اسلام اشاره کرد و گفت: جهان اسلام و همچنین کشور ما ابتلائاتی دارد. از سویی عزیزان و فضیلت مردان یمن، این گونه با شیطان بزرگ درگیر هستند، از سویی دیگر غزه مظلوم در چنگال صهیونیست ظالم همه انرژی و توانش را به کار گرفته که دشمن را به شکست وادارکند. کشور ما نیز ابتلا به مسائل گوناگون دارد و در طرفی دیگر هر روز سیاستمداران جهانی برای ایران دسیسه می چینند. برخی افراد خودفروخته در خارج از ایران، هر روز و شاید هر ساعت، از شبکه های مختلف، فریادهای شیطانی را به کشورمان مخابره می کنند و صحبتهای روا و ناروا از گوشه و کنار شنیده می شود. گرفتاریهای اقتصادی مردم هم بسیار توان فرسا شده و خصوصا بی نوایان و تهیدستان را در مضیقه قرارداده است.
اکنون که برای مهمانی خدا می رویم، همه نامه ها را با خود همراه ببریم...
این استاد حوزه و دانشگاه اضافه کرد: اکنون که برای مهمانی خدا می رویم، همه نامه ها را با خود همراه ببریم. خدایا می خواهیم در غزه و فلسطین سربلند، پیروزی را برای مسلمانان مقدر کنی، خدایا از تو می خواهیم این عزیزان و بزرگان و سلحشورمردان بافضیلت یمن را بر دشمنی که دشمنان تو هستند؛ چه آمریکا و چه کشور متاسفانه مسلمان عربستان که چندین سال است این مسلمانان را از دریا، آسمان و زمین، مورد آماج حملات قرار داده اند، پیروز بفرمایی. خدایا، ما در تهاجم و مکر و حیله های شیطان نفس، موفق بفرما تا بر همه آنها غلبه کنیم، از گناه بپرهیزیم و در این ماه به قرآن توجه کنیم.
«خدایا این هلال نو را بر ما به امنیت، ایمان، تندرستی، مسلمانی و عافیت مبارک گردان»
رئیس پیشین سازمان حوزه ها و مدارس علمیه خارج از کشور به بخش هایی از حدیثی از امام باقر(ع) اشاره کرد که در کتاب شیخ صدوق آمده است و خاطرنشان کرد: امام پنجم(ع)، در حدیثی که آن را ابن بابویه قمی، شیخ صدوق و شیخ بزرگ شیعه، سه روز مانده به شعبان سال 367، یعنی هزار و 80 سال قبل بیان فرمودند، می فرمایند که « کان رسول الله (ص) إذا نظر إلى هلال شهر رمضان استقبل القبلة بوجهه ثم قال» جّد ما این گونه بود، همین که چشم مبارکشان به ماه مبارک رمضان می افتاد روی به قبله با تمام وجود به طرف پروردگار بزرگ توجه می کردند و اینگونه می گفتند، خدایا این هلال نو را بر ما به امنیت، ایمان، تندرستی، مسلمانی و عافیت مبارک گردان. یعنی ما در دیوار بلند حصن حصین و محکم امنیت پروردگار خود وارد شده ایم.
نوراللهیان ادامه داد: بعد روی به مردم می کردند از خداوند می خواستند که خدایا به ما عافیت فراوان، رزق واسع و دوری از بیماری عنایت کن، به پروردگار عرض می کردند که خدایا تلاوت قرآن، کمک بر نماز و گرفتن روزه برای همه بندگان امتم بخواه و مقدر کن. چقدر پیامبر بزرگواری داریم!
ماه رمضان دیگر شیطان، قدرت حرکت سریع و کوبنده را ندارد
درهای رحمت آسمانی و بهشت باز می شود
این استاد حوزه و دانشگاه اظهارداشت: آنگاه پیامبر به مردم می فرمودند، «یا معشر المسلمین...» ای مسلمانان، هنگامی که هلال ماه رمضان دیده شده، از همان ساعت، دیگر شیطان و همه یاران و اصحاب او و حتی مریدان شیطان صفت او، در غل و زنجیر خدا قرار می گیرند. در ماه رمضان دیگر شیطان، قدرت حرکت سریع و کوبنده را ندارد و درهای آسمان باز می شود. درهای بهشت و رحمت باز می شوند و درهای غضب و آتش الهی مسدود و بسته می مانند. دعاها در این ماه مستجاب می شود. «و کان لله عند کل فطر عتقاء یعتقهم من النار» و خداوند متعال، به هنگام افطار هر روز از ماه رمضان، جمع عظیمی از بندگانش را مورد عفو و آمرزش قرار می دهد. آیا کسی هست که از خداوند آمرزش بخواهد.
فرشته رحمت الهی ما را صدا زده است، ما اجابت می کنیم
وی با بیان اینکه فرمایش پیامبر است که هر شب یک منادی از آسمان ندا می دهد، آیا کسی هست که به عنوان گدایی در خانه پروردگار خودش بیاید و استغفار کند، ادامه داد: ما باید به پیامبر پاسخ دهیم و بگوییم همانطور که شما به ما آموزش دادی، فرشته رحمت الهی ما را صدا زده است، ما اجابت می کنیم. بله، ما برای گدایی آمده ایم و امروز و در این ساعات آماده ایم از همه کارهای ناصوابی که کردیم و آنچه که ما را از خدا و فضیلت ها دور کرده استغفار کنیم. بعد پیامبر بزرگوار اسلام فرمودند، « اما وَالَّذِی نَفسِی بِیَدِه...» هر کس می خواهد جایزه های فراوان از خدا بگیرد، امروز وقتش است. امروز با روزهای گذشته فرق می کند.
این جایزه، جایزه آنهایی است که همتهای عالی دارند
نوراللهیان افزود: افطار اول ماه رمضان که می رسد، خداوند سفره عامی برای بندگانش پهن می کند. امام باقر (ع) فرمودند به خدایی که نفس و جان من در دست اوست، این جایزه پول و طلا و نقره نیست. این جایزه رحمت بی پایان پروردگار، آمرزش، کمال و به مراتب انسانی رسیدن است. جایزه آنهایی است که همتهای عالی دارند.
خداوند بلندهمتان و قوی ارادگان را دوست دارد
کم از خدا نخواهیم
وی در پایان به بیانی از امام حسین(ع) اشاره کرد که ابی عبدالله در آن فرموده اند «إنّ اللّه َ تعالى یُحِبُّ مَعالِیَ الاُمور واشرافَها، ویَکرَهُ سَفسافَها...» آی علاقه مندان به حسین و پیام امام حسین! خداوند همتهای بلند و مردان دارای نگاه بلند و اراده قوی را دوست دارد. خدای متعال برتری ها و بالاتری ها را دوست دارد و بدش می آید که کوتاه نظر و کوتاه فکر باشیم و کم از خدا بخواهیم و کم برای خدا بندگی و عبودیت کنیم. حسین (ع) که این پیام را به ما رساند و خود اینگونه بود. خود به هنگام هر افطار ماه رمضان، بیشترین خواسته ها و نیازها و حوائج آسمانی برای رشد، کمال و اوج گرفتن خود، خانواده و همسر و فرزندان، عزیزان، وابستگان، همسایگان و تمام اهل مدینه، تمام مسلمانان و انسانها را از خداوند متعال می خواست. چون او مردی بلندنظر بود و دارای همتی آنچنان بلند بود که در تمام دقایقی که در قتلگاه در حال بسیار دشوار جان کندن بود، جز به عزت، بزرگواری و بزرگ مردی هیچ سخنی نگفت و هیچ عملی انجام نداد.
اعلامیه از قتلگه کرب وبلا داد/ با زینب وسجاد سوی شام فرستاد
این نکته ز خون بود در آن نشریه مسطور/ باید بشر از قید اسارت شود آزاد