طبق توضیحات سخنگوی وزارت بهداشت، ۱۳ استان در وضعیت قرمز و ۱۵ استان در وضعیت هشدار کرونا قرار دارند.
به گزارش جماران؛ به نقل از ایرنا، سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: با فوت ۱۴۴ بیمار کرونای دیگر در ۲۴ ساعت گذشته، شمار جانباختگان بیماری کووید۱۹ در کشور به ۲۳ هزار و ۹۵۲ نفر رسید و ۲۸ استان همچنان در وضعیت قرمز یا زرد کرونا هستند.
سیما سادات لاری روز جمعه درباره آخرین آمار مبتلایان قطعی به ویروس کرونا در کشور و موارد فوت ناشی از این ویروس افزود: در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر امروز (۲۸ شهریور ۱۳۹۹) و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، سه هزار و ۴۹ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد و هزار و ۵۹۳ نفر بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۴۱۶ هزار و ۱۹۸ نفر رسید.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: خوشبختانه تاکنون ۳۵۵ هزار و ۵۰۵ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. همچنین ۳۸۶۹ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند و تاکنون سه میلیون و ۶۹۱ هزار و ۳۹۹ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
لاری با اعلام اینکه ۱۳ استان در وضعیت قرمز و ۱۵ استان در وضعیت هشدار کرونا قرار دارند، افزود: بر اساس آخرین اطلاعات کرونا در کشور، استانهای تهران، مازندران، گیلان، قم، اصفهان، خراسان رضوی، آذربایجان شرقی، کرمان، خراسان شمالی، سمنان، یزد، زنجان و قزوین در وضعیت قرمز قرار دارند.همچنین استانهای آذربایجان غربی، البرز، فارس، لرستان، هرمزگان، اردبیل، بوشهر، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، خراسان جنوبی، مرکزی، ایلام، چهارمحال و بختیاری، گلستان و خوزستان در وضعیت هشدار قرار دارند.
وی گفت: اپیدمی کرونا در تاریخ بشر بی سابقه است. تاکنون بیش از ۳۰ میلیون نفر به صورت قطعی به این ویروس مبتلا شده و بیش از ۹۵۰ هزار نفر بر اثر بیماری کووید۱۹ در دنیا جان خود را از دست داده اند. همه گیری این بیماری همچنان رو به شتاب است و تنها راه پیشگیری و مهار این بیماری رعایت فاصله گذاری اجتماعی، استفاده از ماسک و شست و شوی مداوم دست هاست.
آخرین وضعیت کرونا در استان ها
گزارش های خبری دریافتی از استان ها نیز وضعیت خوشایندی را در زمینه قطع زنجیره کرونا نشان نمیدهد و براساس این گزارشها، آمار مبتلایان کرونا این روزها در ایلام رشد صعودی داشته و به دنبال آن تعداد بستریها نیز افزایش یافته است، تعداد مبتلایان هر روز نسبت به روز قبل بیشتر میشود و به ۹۰ نفر در روز رسیده است در حالیکه به ۱۴ نفر در چند روز گذشته کاهش یافته بود.
مراجعه پر تعداد خانوادهها به مطبهای کودکان نشان میدهد آنفلوآنزای فصلی نیز مطابق معمول سالهای قبل در این استان شیوع پیدا کرده است و نگاهها علاوه بر کرونا به این بیماری نیز معطوف شده است.
بر اساس آخرین ارزیابی دانشگاه علوم پزشکی ایلام، هم اکنون چهار شهرستان این استان در وضعیت قرمز از نظر شیوع کرونا قرار گرفتند و شهرستان های ایلام، آبدانان، درهشهر و ایوان به دلیل روند صعودی تعداد مبتلایان و بستری های کرونا در وضعیت قرمز قرار گرفته اند و وضعیت ۲ شهرستان مهران و چرداول را نیز هشدار و نارنجی عنوان کرد.
از کرمانشاه هم خبر می رسد که این استان در وضعیت هشدار قرار گرفته و طی ۲۴ ساعته گذشته با ابتلای ۳۷ نفر بیمار جدید مثبت و فوت چهار نفر بار دیگر اوج گرفته و اکنون از مجموع ۱۴ شهرستان هشت شهرستان در وضعیت قرمز به سر میبرند.
به گفته رییس کمیته اطلاع رسانی ستاد مدیریت کرونای دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه؛ در شبانه روز گذشته ۳۷ مورد بیمار مثبت بستری مبتلا به کرونا در استان شناسایی شدند و جمع موارد مثبت بستری به چهار هزار و ۴۷ نفر رسید.
«مهدی محمدی» با بیان اینکه با احتساب موارد فوت در ۲۴ ساعت گذشته، مجموع جان باختگان در اثر ابتلا به کرونا در استان کرمانشاه از ابتدای اپیدمی تاکنون به ۵۶۹ نفر رسید.
هم اکنون شهرستان های پاوه، ثلاث باباجانی، دالاهو، سرپل ذهاب، سنقر و کلیایی، صحنه، گیلانغرب و هرسین هم اکنون در وضعیت قرمز قرار دارند.
همچنین خبرهای رسیده از بوشهر نیز حاکی از این است که هر چند روند بیماری در استان بوشهر ثابت مانده اما برخی وقتها به یک باره روند بستریها افزایش مییابد که این بیانگر رعایت نکردن دستورالعملهای بهداشتی از سوی افراد در جامعه است ضمن اینکه نظارت های بهداشتی در این استان در مدارس تشدید شده است و با گذشت ۲ هفته از آغاز سال تحصیلی و بازگشایی مدرسهها تاکنون از ابتلای دانشآموزان و معلمان این استان به ویروس کووید ۱۹ هیچ گزارشی دریافت نشدهاست.
متاسفانه آذربایجان شرقی شرایط خوبی در این زمینه ندارد و هم اکنون ۹ شهرستان استان در وضعیت قرمز قرار دارد و تعداد مبتلایان و فوتیها طی روزهای اخیر افزایش یافته است.
عباسعلی درستی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز، در این زمینه گفت که با وجود رعایت هفتاد درصدی پروتکلهای بهداشتی از سوی مردم، اتفاقات هفتههای گذشته از جمله افزایش مسافرتها به استان، عدم رعایت پروتکلها از سوی برخی مردم در روزهای گذشته و حوادث مرتبط با قهرمانی تراکتور دلیل افزایش آمار ابتلا به کرونا در استان است.
اما روند این بیماری در استان آذربایجانغربی رو به افزایش و شیب ملایمی به بالا دارد و به گفته استاندار؛ در صورتی که مراقبت و نظارت لازم انجام نگیرد، شاهد سیر صعودی بیماری و ایجاد مشکل در بیمارستانها خواهیم بود.
محمدمهدی شهریاری روز جمعه در جلسه ستاد مدیریت و مقابله با بیماری کرونا افزود: مردم و برخی مسوولان دچار یک بی تفاوتی اندک نسبت به بیماری کرونا شده اند که این امر، در مقابله با این بیماری بسیار خطرناک است.
وی اضافه کرد: برای جلوگیری از ادامه روند افزایشی، تقویت اطلاع رسانی، توجه فرمانداران به نحوه اجرای دستورالعمل های بهداشتی در ادارات، مراکز تجاری و بانک ها و تداوم پویش های مردمی حمایت از اقشار آسیب پذیر باید در دستور کار قرار گیرد.
از لرستان نیز خبر می رسد که اکنون هفت شهرستان استان در وضعیت قرمز شیوع ویروس کرونا هستند و الان شهرستانهای خرمآباد، بروجرد، الشتر، الیگودرز، دلفان، ازنا و دورود در وضعیت قرمز قرار دارند.
علی فرهادی قائم مقام دانشگاه علوم پزشکی لرستان روز جمعه به رسانهها اعلام کرد که مابقی شهرستانهای استان در وضعیت زرد هستند و روند ابتلا به بیماری کاهش پیدا نکرده است.