طبق گفته سخنگوی وزارت بهداشت 15 استان کشور از نظر شیوع کرونا در وضعیت قرمز هستند و 11 استان نیز در وضعیت هشدار به سر می برند.

به گزارش جماران؛ سخنگوی وزارت بهداشت گفت: «استانهای تهران، مازندران، گلستان، فارس، آذربایجان شرقی، اردبیل، اصفهان، البرز، ایلام، خراسان رضوی، کرمان، خراسان شمالی، سمنان، لرستان و هرمزگان در وضعیت قرمز قرار دارند.

همچنین استانهای آذربایجان غربی، خوزستان، بوشهر، چهارمحال و بختیاری، زنجان، همدان، کهگیلویه و بویر احمد، مرکزی، یزد، گیلان و قم  هم در وضعیت هشدار قرار دارند

 

سیر صعودی تلفات کرونا در استانها در ۲۴ ساعت گذشته

شمار هم‌میهنان مبتلا به بیماری ویروسی کووید۱۹ همچنان در کانال افزایشی قرار دارد، به طوری که اغلب استان‌ها را به وضعیت هشدار و یا قرمز کشانده و محدودیت‌های مختلفی در مناطق مختلف کشور اعمال شده است.

از خرداد ماه، با کاهش حساسیت مردم و رعایت نکردن پروتکل‌های بهداشتی همزمان با باز شدن بسیاری از اماکن عمومی و خصوصی، آمار ابتلا به کرونا به طور نسبی در بسیاری از شهرها رو به افزایش گذاشت، موضوعی که نگرانی بیش از پیش دست اندرکاران حوزه بهداشت و درمان را برانگیخت. 

اما از ابتدای تیر ماه، تدابیر پیشگیرانه و مدیریتی به صورت جهادی در دستور کار قرار گرفت و با اقدامات عملیاتی، محیطی، روانی و افزایش حساسیت‌های مردم و مسوولان پروتکل‌های بهداشتی بیش از قبل رعایت می شود. 

در این میان، حفظ فاصله فیزیکی، استفاده از ماسک و شست و شوی مرتب دست ها و صورت با صابون از تدابیر مورد تاکید در مقابله با ویروس کرونا است که کارشناسان از جمله معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمان گیلان،  رعایت آن را به طور جد به مردم توصیه کرده اند. 

افزایش بیماران کرونایی بستری در مراکز درمانی بابل که ۲ ماه پیش سیر صعودی پیدا کرد، همچنان ادامه دارد و در ۲۴ ساعت گذشته با بستری شدن  ۵۹ بیمار جدید، رکورد کل بیماران بستری به ۳۱۷ نفر رسید که در سه ماه اخیر  بی سابقه بوده است. لذا با تصمیم جدید ستاد مبارزه با کرونا بابل و برای حفظ سلاممتی و جان مردم، محدودیت‌ها در این شهرستان تشدید و پارک‌ها و بوستان‌ها در این شهر محصور شده است. 

در گرگان رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی بهداشتی گلستان با اظهار نگرانی از عواقب کم‌توجهی به رعایت پروتکل‌های بهداشتی اعلام کرد که روند شیوع کرونا در سه شهر گرگان،گنبدکاووس و بندرگز افزایشی است.

دهمچنین در حالی که اخبار از قرمز شدن وضعیت کرونا در خلخال حکایت دارد،  در قزوین هم مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان آبیک گفت: در حال حاضر بیش از ۷۰ درصد مراجعین به بیمارستان "شهدا"ی این شهرستان مشکوک به کرونا هستند.

به گفته محس چیت‌سازان، تخت های بیمارستانی و آی سی یو استان در حال پُر شدن است، در حالی که باید بتوانیم تا قبل از رسیدن به فصل سرما و ادغام بیماری های خاص این فصل کاهش بار بیمارستان ها را داشته باشیم، ضمن اینکه بیماری های پیش رو مانند التور و تب کریمه کنگو و آنفلوآنزای پرندگان را نیز نباید فراموش کرد. 

در سیستان و بلوچستان، شرایط کرونایی معاون درمان دانشگاه علوم‌ پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان را برآن داشته است که از گروه‌های جهادی استان برای کمک به کادر بهداشت و درمان و مشارکت در خدمات رسانی به بیماران استمداد کند. 

به گفته دکتر قاسم میری علی‌آباد، پیش‌بینی می‌شود این بحران تا ماه‌ها و حتی سال‌های آتی با افت و خیز متفاوت ادامه داشته باشد و مسلما حضور گروه‌های مردمی در کنار کادر درمان علاوه بر ارتقا روحیه کارکنان بیمارستان‌ها به افزایش رضایتمندی و کیفیت خدمات به بیماران کمک خواهد کرد.

کرونا و عید قربان 

در همین حال، مناسبت‌های اسلامی فرخنده‌ای پیش روست و گرچه بزرگداشت این اعیاد ضرورتی انکارناپذیر و امری پسندیده است ، اما به طور قطع شرایط حساس و خطرآفرین شیوع بیماری کرونا ایجاب می‌کند که مردم ضمن توجه همیشگی به پروتکل‌های بهداشتی و توصیه‌های کادر درمان برای پیشگیری، کنترل، مقابله و قطع زنجیره انتقال این بیماری، آیین های بروز این بزرگداشت را متناسب با شرایط موجود تغییر دهند. 

"ذبح دام عید قربان بوشهری‌ها فقط در کشتارگاه انجام می‌شود"، این خبری است که معاون سلامت دامپزشکی استان بوشهر اعلام کرد و هدف از آن را پیشگیری از شیوع بیماری‌های مشترک بین انسان و دام و رعایت پروتکل‌های بهداشتی برای جلوگیری از ابتلا به کرونا خواند. 

محمد مهدی سیمرونی افزود: اگر مردم ناچار به ذبح دام در منزل هستند، قبل از شروع ذبح هماهنگی‌های لازم را با اکیپ‌های ثابت و سیار شبکه دامپزشکی شهرستان‌ها به عمل آورده تا قربانی کردن دام با شرایط شرعی و بهداشتی مدنظر دامپزشکی انجام شود.

همچنین در همین راستا، دفتر نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل اعلام کرد که به خاطر وضعیت قرمز از نظر شیوع ویروس کرونا دعای عرفه و نماز عید قربان در اردبیل برگزار نخواهد شد.

استان اردبیل که در یک هفته گذشته بالاترین میزان ابتلا و مرگ و میر ناشی از ویروس کرونا در پنج ماه گذشته را تجربه کرده، در ردیف استان‌های با وضعیت قرمز قرار گرفته و سیر صعودی مبتلایان استان ادامه دارد. 

تصمیم به لغو دعای عرفه به اردبیل محدود نشده و در مرز خسروی نیز فرماندار قصرشیرین گفت که برخلاف یک تصمیم قبلی، آیین پرفیض دعای عرفه در مرز رسمی خسروی روز پنجشنبه نهم مرداد ماه جاری به دلیل محدودیت‌های کرونا و رعایت پروتکل‌های بهداشتی برگزار نمی‌شود.

همچنین در یزد اعلام شد که دعای روحبخش عرفه تنها در مناطق با وضعیت سفید و زرد استان با رعایت نکات بهداشتی و فاصله‌گذاری اجتماعی برگزار می شود.

در گنبدکاووس، نیز تعدادی از مسوولان و ائمه جمعه شیعه و اهل سنت گنبدکاووس در آستانه ۲ عید "قربان و غدیر" با صدور بیانیه‌ مشترک از مردم این شهرستان خواستند با رعایت بیشتر پروتکل‌های بهداشتی و توجه به مصوبات ستاد مقابله با کرونا، از دید و بازدیدهای رودرروی این اعیاد بزرگ اسلامی برای پیشگیری از انتقال کرونا پرهیز کنند.

کرونا همچنین نماز عیدقربان را در آن دسته از شهرهای  خراسان شمالی که وضعیت قرمز دارند، لغو کرد.

 

۲۵ درصد بیماران کرونایی بستری در بابل غیربومی هستند

رییس دانشگاه علوم پزشکی بابل گفت: ۲۵ درصد بیماران مبتلا به کووید ۱۹ بستری در بیمارستان های تابعه این دانشگاه در بابل، غیربومی هستند.

دکتر سید فرزاد جلالی روز چهارشنبه افزود: در حال حاضر ۳۱۷ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در بیمارستان های بابل بستری هستند که از این تعداد ۴۱ نفر در بخش مراقبت های ویژه تحت درمان می باشند.

وی بیان کرد: دانشگاه علوم پزشکی بابل از ابتدای مقابله با کرونا تاکنون در دو زمینه تامین تجهیزات و پرداخت معوقات بیش از یک هزار میلیارد ریال هزینه کرده است و در این میان بیش از ۴۰۰ میلیارد ریال از ردیف های ملی خاص کرونا بوده که با تلاش و پیگیری های دانشگاه و سازمان برنامه و بودجه استان محقق شده است.

وی گفت: در طی این مدت در بخش دارو و لوازم مصرفی از محل تسویه بخش قابل ملاحظه مطالبات دارویی به ارزش ۳۵۳ میلیارد ریال، در زمینه تهیه دستگاه اکسیژن ساز برای بیمارستان های یحیی نژاد و روحانی به مبلغ ۲۶ میلیارد ریال و همچنین خرید تجهیزات و لوازم مصرفی و دارویی به ارزش یکصد و ۱۵ میلیارد ریال هزینه شده است.

وی افزود: کمک های غیرنقدی از سوی ستاد مردمی مقابله با کرونا، نیکوکاران سلامت و خیرین دیگر، در کل به ارزش ۷۵ میلیارد ریال و هزینه های دانشگاه به ارزش ۱۴ میلیارد و ۲۲۰ میلیون ریال بوده است.

وی با اشاره به اینکه با وجود بیماری کووید ۱۹ فعالیت های آموزشی و پژوهشی دانشگاه تداوم دارد؛ بیان داشت: دانشگاه در زمینه پژوهشی ارتقاء بسیار خوبی در طول دو سال و نیم گذشته داشته و از رتبه ١٣ به رتبه ٩ رسیده و  در این مدت در زمینه آموزش دو دانشکده بهداشت و پرستاری و مامایی تاسیس شد.

وی افزود: در این مدت همچنین دو رشته تخصصی داخلی مغز و اعصاب و جراحی مغز و اعصاب و دو رشته فوق تخصصی گوارش بالغین و آی سی یو و چندین رشته کارشناسی ارشد جدید راه اندازی شده است.

روی اظهار داشت: از سال ٩٧ تاکنون بیش از ۴۰۰ میلیارد ریال تجهیزات برای بیمارستان های تابعه دانشگاه علوم پزشکی بابل خریداری شده است.

وی با اشاره به اینکه مرکز جامع سرطان در شمال کشور در بیمارستان شهید یحیی نژاد در مراحل انعقاد تفاهم نامه با نیکوکار می‌باشد؛ بیان داشت: ساختمان جدید بیمارستان فاطمه الزهرا (س)  بابل  و ساختمان نوین بیمارستان کودکان امیرکلا که در حال احداث می باشد، پیشرفت خوبی دارند.

جلالی با اشاره به اینکه دانشگاه علوم پزشکی بابل همواره در پایین ترین رده ها از لحاظ کیفی و کمی دیالیز در کشور بوده است؛ گفت: بیماران و شهروندان از تعداد محدود تخت های دیالیز و خدمت رسانی راضی نبوده که با راه اندازی مرکز جدید جامع دیالیز به عنوان بزرگترین مرکز جامع دیالیز شمال کشور با ظرفیت ۱۰۰ تخت دیالیز توسط نیکوکار ارزشمند بابلی این مشکل به زودی مرتفع خواهد شد.

وی ادامه داد: راه اندازی بیمارستان و پلی کلینیک دندانپزشکی به عنوان تنها بیمارستان دندانپزشکی در شمال کشور یکی از اقدامات مهم این دانشگاه با همت بنیاد نیکوکاری سلامت می باشد که توسط مادر دو شهید تجهیز شده و در آینده نزدیک در محل کلینیک امید سابق راه اندازی می شود و در حال حاضر کارهای ساختمانی و بهسازی به اتمام رسیده و در مرحله خرید یونیت ها و تجهیزات می باشیم.

دکتر جلالی با اشاره به اینکه ۵۰ درصد اجداث بیمارستان گلیا واقع در بندپی شرقی هم انجام شده است؛ گفت: مرکز کاشت حلزون دانشگاه علوم پزشکی بابل یکی از مراکز ویژه در کشور می باشد که بزودی در بیمارستان روحانی راه اندازی می شود و یازدهمین مرکز کشور خواهد بود.

زنگ خطر ورود بیماری کووید ۱۹ به مازندران ۳۰ بهمن سال گذشته با شناسایی ۲ بیمار مشکوک در بابل نواخته شد. بیماران شناسایی شده افرادی بودند که همزمان با شیوع کرونا در قم به آن شهرستان سفر داشتند.

دانشگاه علوم پزشکی بابل که مستقل از دانشگاه علوم پزشکی مازندران فعالیت می کند، شهرستان بیش از  ۵۲۰ هزار نفری بابل را با هفت بیمارستان تحت پوشش دارد که از این تعداد پنج بیمارستان آیت الله روحانی و میناگر ، شهید بهشتی ، یحیی نژاد و امیرکلا از ابتدا برای پذیرش بیماران کرونایی اختصاص یافتند و همچنان هم پذیرش این بیماران در تمامی این بیمارستان ها ادامه دارد.

بستری بیماران کرونایی در بابل که از مدت یک ماه اخیر به کانال افزایشی برگشته است، همچنان روند افزایشی را ادامه می‌دهد. از ۱۴ تیرماه که وضعیت قرمز کرونایی در بابل اعلام شد برای توقف روند افزایشی بستری بیماران کرونایی محدودیت هایی اعمال شده است که تاکنون نتوانسته روند افزایشی را متوقف و به کانال نزولی برگرداند.

 

بر اساس یافته‌های علمی، قم خاستگاه انتشار کرونا نبوده است

معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری قم گفت: دشمنان تلاش کردند حضور زائران و طلاب را عاملی در شیوع کرونا در قم معرفی ‌کنند، درحالی‌که یافته‌های پزشکی و علمی، نادرستی این مسائل را به اثبات رساند که خاستگاه انتشار ویروس، قم نبود.

بیژن سلیمان‌پور روز چهارشنبه با اشاره به جایگاه قم در کشور و حضور اتباع خارجی در این استان، افزود: استان قم از حیث حضور مهمانان، زائران و طلاب از ۱۲۲ کشور جهان یکی از استان‌های منحصربه‌فرد در کشور است.

وی با بیان این‌که قم همواره مورد هجمه‌ دشمنان برای به چالش کشیدن حضور مهمانان خارجی بوده است، اضافه کرد: ما وظیفه داشتیم زائران و مسافران خارجی را در کمال سلامت به کشورهایشان بازگردانیم و در این زمینه اقدام های زیادی انجام شد.

وی تاکید کرد: اتباع خارجی که مهمان جمهوری اسلامی بودند بر اساس رسالت بشردوستانه و آموزه‌های دینی از خدمات درمانی و بهداشتی بهره‌مند شدند و به‌رغم محدودیت‌های زمینی و هوایی، این عزیزان را در سلامت و با حفظ حرمت و کرامت به کشورهای مبدأ بازگردانده شدند.

سلیمان‌پور در ادامه بیان کرد: کرونا، آسیب جدی به فضای کسب‌وکار در کشور و استان وارد کرد که با رعایت پروتکل‌های بهداشتی، زمینه آغاز فعالیت بخش‌هایی از جامعه فراهم و سعی شد با رفع موانع موجود، کسبه و اصناف بتوانند نسبت به خدمات‌رسانی به مردم اقدام کنند.

وی به برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی و میان دوره ای خبرگان رهبری در اسفندماه سال گذشته با رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی نیز اشاره کرد و گفت: در بیش از ۴۰ سال از حیات طیبه انقلاب اسلامی به‌طور میانگین هر سال یک انتخابات بزرگ برگزارشده است که نشان از مردم‌سالاری دینی نظام جمهوری اسلامی دارد.

وی تصریح کرد: اما در این انتخابات معاندان و شبکه‌های ماهواره‌ای درصدد بودند با ایجاد رعب، وحشت و اضطراب مانع از حضور مردم در پای صندوق‌های رای شوند، اما حضور باشکوه مردم پاسخی کوبنده به اهداف شوم دشمن بود و برای تحقق این مهم، تلاش‌های زیادی صورت گرفت.

معاون استاندار قم تصریح کرد: حتی عده‌ای پیشنهاد به تعویق انداختن برگزاری انتخابات را دادند، اما در جلسه‌ای که کمتر از ۱۲ ساعت به آغاز رای‌گیری برگزار شد، برغم همه مشکلات و دشواری‌ها، تصمیم نهایی اتخاذ شد و مردم انقلابی قم با شجاعت کامل در دفاع از ارزش‌های انقلاب به میدان آمدند و میزان مشارکت مردم استان قم از میانگین کشور بالاتر بود.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.