زهرا حیاتی روز چهارشنبه در گفت ‌و گو با خبرنگار ایرنا افزود: 31 مقاله از این تعداد برای چاپ در مجموعه مقالات همایش و 17 مقاله هم برای چاپ در چکیده مقالات برگزیده شد و 13 مقاله دیگر نیز مورد پذیرش قرار نگرفت.
وی اضافه کرد: پس از راه ‏اندازی سامانه 'چهارمین همایش بین المللی شمس و مولانا' و توزیع فراخوان دریافت مقالات در نخستین روزهای خردادماه 1397 تا پایان تیرماه که مهلت نهایی دریافت مقالات بود، حدود 100 مقاله توسط دبیرخانه علمی کنگره در تهران دریافت شد.
این عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم انسانی افزود: مقالات ارسالی از طریق سامانه در تاریخ 13مرداد سال جاری با حضور جمعی از داوران و نمایندگان انجمن‏ ها و دانشگاه ها در پژوهشگاه ساماندهی نهایی مقالات مورد داوری قرار گرفت.
وی با تاکید بر اینکه 20 مقاله در مجلات علمی و پژوهشی قابل بررسی بود، افزود: این مقالات به سردبیران مجلات 'پژوهش ‏های ادبی'، 'ادبیات عرفانی' و 'گوهر گویا' تحویل شد و مقالاتی که پذیرش چاپ از این مجلات دریافت نکند، جهت چاپ در مجموعه مقالات یا ارائه در همایش انتخاب می‏شود.
وی با بیان اینکه بازخوانی اندیشه و شخصیت شمس تبریزی در مثنوی، غزلیات و آثار مکتوب مولانا یکی از محورهای این همایش است، گفت: احوال و زندگانی شمس تبریزی، دیدگاه های شمس تبریزی درباره دیگر عارفان، نسخه پژوهشی مقالات شمس تبریزی و نقد اندیشه و آثار شمس تبریزی در آثار گذشتگان و معاصران از دیگر محورهای این همایش بین المللی به شمار می رود.
به گزارش ایرنا هفت مهرماه در تقویم کشور به نام روز ملی شمس تبریزی نامگذاری شده است؛ تقارن این روز در سال های گذشته با ماه محرم ملاحظه های به حق و خاص را در اجرای برنامه های مفرح برای میهمانان داخلی و خارجی به همراه داشت اما امسال با تصمیم هیات مدیره تولیت شمس تبریزی این برنامه‌ها در فاصله زمانی عید قربان تا عید غدیر برگزار می شود.
'شمس الدین محمدبن علی بن ملک داد تبریزی' بنا بر اشاره های تاریخی به احتمال زیاد در سال 582 هجری قمری به دنیا آمد و ملقب به ' شیخ پرّان' و ' زر دوز' بود.
کتاب 'مقالات شمس' شامل مطالب ارزنده ای با موضوع عرفان است؛ این کتاب سوال و جواب های شمس و مولانا و مریدان و منکران آنان را در بر می گیرد و توسط شاگردان وی گردآوری شده است.
کتاب 'تماشای خورشید' نیز که منتخب پند و اندرزهای شمس تبریزی از 'مقالات شمس' بوده، توسط 'بهنام رجب پور' و 'حسین صبوری' با هدف ترویج افکار متعالی شمس تبریزی در سطح جهانی و معرفی هرچه بیشتر آرامگاه شمس تبریزی از فارسی به انگلیسی ترجمه شده است.
تاریخ وفات شمس تبریزی به علت کمبود اسناد تاریخی مربوط به آن دوره زندگی شمس به روشنی معلوم نیست اما شمس پژوهان آن را بین سال های 645 و 672 هجری قمری ذکر کرده اند.
مولانا جلال‌الدین محمد بلخی مشهور به مولوی نیز به عنوان شاعر بزرگ قرن هفتم هجری قمری در سال 604 هجری قمری در بلخ زاده شد؛ وی به سبب رنجشی که بین پدر مولانا با سلطان محمد خوارزمشاه پدید آمده بود از بلخ بیرون آمد و بعد از مدتی سیر و سیاحت به قونیه رفت.
مولوی در سال 672 هجری قمری در قونیه وفات یافت و از آثار او می‌توان به مثنوی، دیوان غزلیات یا کلیات شمس، رباعیات، مکتوبات، فیه مافیه و مجالس سبعه اشاره کرد.
7125/3072
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.