به گزارش خبرگزاری تسنیم از ارومیه، کاهش بارندگی واژه‌ای است که در سال‌های اخیر بسیار به گوش می‌رسد به ویژه در محافل و مجالسی که در آن نامی از دریاچه ارومیه برده می‌شود.

خشکی دریاچه ارومیه عوامل متعددی دارد که از مهم‌ترین آنها کاهش بارش‌ها در حوضه آبریز دریاچه ارومیه است، سال گذشته بارندگی‌های حوضه آبریز دریاچه ارومیه نسبت به یک دهه اخیر، مطلوب ارزیابی شد اما امسال آمار و گزارش‌ها کاهش بارندگی نسبت به سال قبل را نشان می‌دهد.

در سه روز گذشته بارندگی‌های مداوم بعد از مدتها سبب شد تا آبی در دل کوه‌ها جاری شود و پس از پیوستن به هم در پایین دستها به سیل خروشان تبدیل و طغیانی در رودها ایجاد کند.

طغیان رودخانه‌ها به داد دریاچه ارومیه رسید

طغیان رودخانه‌ها دو حالت را در مردم آذربایجان غربی و شرقی ایجاد کرد مردم این دو خطه از ایران از آغازین لحظات بارندگی خداوند را به خاطر فرستادن رحمت الهی شکر گفته و از اینکه بعد از مدتها دریاچه ارومیه آبی به خود می‌بیند خوشحال بودند اما رفته رفته رودهای خروشان به جان و مال مردم رحم نکرده و بسیاری را از هموطنان را به کام خود کشاند و سبب شد تا حس خوشحالی مردم به نگرانی و سپس به غم و اندوه مبدل شود.

استاندار آذربایجان غربی در جلسه‌ای که دیروز در استانداری آذربایجان غربی تشکیل شد اظهار کرد: بارندگی‌های دو روز گذشته در آذربایجان غربی سبب شده است که در هر ثانیه 610 متر مکعب آب وارد دریاچه ارومیه شود.

رفع نگرانی بی‌آبی دریاچه ارومیه در تابستان امسال

دولت و مردم مسعود تجریشی مدیر دفتر تلفیق و برنامه‌ریزی ستاد احیای دریاچه ارومیه نیز قبل از بروز سیل در آذربایجان غربی به خبرنگار تسنیم گفته بود وزارت نیرو در رهاسازی آب به دریاچه ارومیه آن گونه که باید به تعهدات خود عمل نمی‌کند چرا که نگران است پس از این رهاسازی‌ها آب مورد نظر جایگزین نشود.

فرهاد سرخوش مدیر دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه نیز چند روز قبل از رخداد سیل در آذربایجان غربی در رابطه به رهاسازی‌های دریاچه ارومیه به خبرنگار تسنیم اظهار کرد: امسال 45 میلیون متر مکعب آب از سد مهاباد به دریاچه ارومیه رهاسازی شده است.

وی گفت: مرحله دوم رهاسازی‌ها از فروردین سال 96 آغاز می‌شود که بر اساس برنامه مصارف سال 95-96 باید 350 تا 370 میلیون متر مکعب آب به سمت دریاچه ارومیه روان شود.

مدیر دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه خاطرنشان کرد: چنانچه وضعیت روان آبها مطلوب باشد با وجود اینکه مرحله سوم رهاسازی آب در برنامه وجود ندارد اما این اقدام صورت خواهد گرفت.

سرخوش افزود: در صورت افزایش دما در استان و خروج از وضعیت یخبندان با ذوب شدن آبهای رودخانه‌ها و روان آب‌ها، سردهنه‌های رودخانه‌های اصلی بسته شده و آب‌ها به پیکره دریاچه ارومیه سرریز می‌شود.

بارندگی‌های حوضه آبریز دریاچه ارومیه نسبت به سال قبل با کاهش روبه‌روست

با توجه به اظهارات مسئولان و کارشناسان دریاچه ارومیه و با توجه به بارندگی بی‌نظیری که در این چند روز در حوضه آبریز دریاچه ارومیه رخ داد باید منتظر روزهایی پر آب برای دریاچه ارومیه باشیم.

باران رحمت الهی نگرانی بسیاری از مردم و مسئولان دولتی را در رابطه با دریاچه ارومیه رفع کرد چرا که مسعود تجریشی از خشکی 60 درصدی سطح دریاچه ارومیه در تابستان امسال خبر داده بود، امید است با این بارندگی دریاچه ارومیه تابستانی بدون تنش آبی سپری کند.

با این وجود بنا به اعلام آخرین اخبار از هواشناسی آذربایجان غربی بارندگی‌های غرب دریاچه ارومیه نسبت به سال گذشته با 22 درصد و شرق دریاچه نیز با 25 درصد کاهش بارندگی روبه‌رو است.

انتهای پیام/

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 618205
  • منبع: tasnimnews.com
  • نسخه چاپی

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.