عارف خدرلو روز چهارشنبه در جلسه توسعه کشت گیاهان دارویی در ارومیه افزود: یکهزار و ۳۶۰ گونه از گیاهان موجود کشور در طبیعت این استان می روید که ظرفیت مناسبی برای انجام مطالعات تحقیقاتی در زمینه گیاهان به شمار می رود.
وی بیان کرد: توسعه کشت گیاهان دارویی در استان علاوه بر اقدامات دولت، مشارکت جوامع محلی و روستاییان را میطلبد که در این رابطه ضروری است دوره های آموزشی لازم را برای کشاورزان برگزار و آنان را با شیوه های کاشت، داشت و برداشت این گیاهان آشنا کرد.
وی اظهار داشت: با توجه به وضعیت دریاچه ارومیه و ضرورت صرفه جویی در مصرف آب کشاورزی، دولت تغییر و اصلاح الگوی کشت به ویژه توسعه کشت گیاهان دارویی در حوضه آبریز دریاچه را به عنوان یکی از بندهای ۲۷ گانه برنامه احیای دریاچه ارومیه در دستور کار قرار دادهاست.
خدرلو بیان کرد: در همین راستا ضرورت دارد با یک برنامهریزی جامع و منسجم و با استفاده از ظرفیت دستگاه های استانی، سیاست ترویج و توسعه کشت گیاهان دارویی در منطقه که میتواند آثار مثبتی در اشتغال و ارتقای معیشت روستاییان داشته باشد را عملی کنیم.
مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری گفت: آذربایجانغربی به لحاظ تنوع گیاهان دارویی رتبه اول کشور را دارد که باید از این ظرفیت در جهت توسعه کشت گیاهان دارویی و ایجاد صنایع فرآوری مربوط به آن در استان استفاده کرد.
وی با اشاره به اجرای طرح اشتغال پایدار روستایی نیز گفت: کشت گیاهان دارویی میتواند یکی از اولویتهای تسهیلات اشتغال پایدار روستایی باشد و کشاورزان علاقمند به کشت این نوع گیاهان از این تسهیلات بهرهمند شوند.
در این جلسه همچنین مشکلات و موانع توسعه کشت گیاهان دارویی در استان مورد بررسی قرار گرفت.
این استان رویشگاه ۵۲۰ گونه از گیاهان دارویی است که ۷۰ تا ۱۰۰ گونه از آنها جزء گیاهان خوراکی به شمار میرود.
یکهزار و ۳۶۰ گونه از گیاهان موجود کشور در طبیعت این استان میروید که ظرفیت مناسبی برای انجام مطالعات تحقیقاتی در زمینه گیاهانمحسوب میشود.
۷۱۲۵/۲۰۹۳