سیدانور حسینی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: علاوه بر این مقدار عسل، همچنین پیش‌بینی می‌شود ۷۰ تن موم، ۱۵ کیلوگرم بره‌موم و ۴۰ کیلوگرم گرده نیز از کندوهای مدرن و بومی مستقر در ییلاق‌های اشنویه برداشت شود.

وی اظهار داشت: اشنویه با دارا بودن ۶۴ هزار کندوی مدرن و بومی و ۲۵۰ نفر پرورش دهنده زنبورعسل، رتبه پنجم تولید این محصول را در استان را داراست.

وی اضافه کرد: از مجموع کندوهای موجود در این شهرستان ۴۹ هزار کندو مربوط به زنبورداران این شهرستان است که ۴۲ هزار کندو مدرن و مابقی سنتی است. 

وی میانگین برداشت عسل از کندوهای مدرن و سنتی این شهرستان را به ترتیب ۲۰ و پنج کیلوگرم عنوان کرد.

وی ادامه داد: ۱۵هزار کندوی این شهرستان نیز متعلق به زنبورداران غیربومی است که از شهرستان‌های ارومیه، خوی، چایپاره و مراغه به این منطقه مهاجرت کرده و هر سال به مدت ۴ تا ۵ ماه در مراتع ییلاقی مستقر و فعالیت می‌کنند.

حسینی گفت: تولید ژل‌رویال، گرده زنبور عسل و موم به عنوان فرآورده‌های مهم زنبورعسل به شمار می‌رود که باغداران نیز می‌توانند با رعایت اصول فنی و طبق توصیه کارشناسان در زمان گل‌دهی از کندوهای زنبور عسل در باغات خود استفاده و آن را تولید کنند.

شهرستان مرزی اشنویه با داشتن یکهزار و ۱۰۰ هکتار باغ و مراتع سرسبز و تنوع گونه‌های مرتعی با شهد فراوان، یکی از شهرستان‌های مستعد برای پرورش زنبور عسل در آذربایجان‌غربی به شمار می‌رود.

آذربایجان‌غربی با تولید بیش از ۲۱ هزار تن عسل، داشتن بیش از یک میلیون و ۱۰۰ هزار کندو و تولید ۲۷ درصد از عسل کشور مقام نخست را از لحاظ تعداد کندو و تولید عسل به خود اختصاص داده است.

هم‌اکنون در این استان ۶۰ واحد وابسته به صنعت عسل در خوشه مربوط به این بخش در زمینه تولید کندو، تولید عسل، تولید داروی موردنیاز صنعت زنبورداری و صنایع وابسته به عسل فعال است که برای ۴۵۰ نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم اشتغال ایجاد کرده است.

۹۸۷۰/۶۱۸۵/

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.