به گزارش ایرنا تحول در گسترش این شریان توسعه در مناطق روستایی را می توان در استان های مرزی کشور و از جمله آذربایجان غربی مورد سنجش قرار داد تا جایی که تعداد روستاهای برقدار این استان از 96 روستا در زمان پیروزی انقلاب اسلامی به 2 هزار و 812 روستا در زمان حاضر رسیده است.
به گفته یکی از مدیران توانیر، قبل از انقلاب حدود چهار هزار روستای کشور به شبکه توزیع برق متصل شده است که بیشتر این روستا‌ها در اطراف شهر‌های بزرگ و توریستی قرار داشت اما پس از انقلاب، نگاه ها به سمت طبقات پایین جامعه معطوف شد و برق رسانی به روستا‌ها حتی در دوران جنگ هم تعطیل نشد.
دسترسی مناسب و آسان به انرژی بدون تردید موتور توسعه روستایی به شمار می رود اما از کنار آسایش و آرامشی که شبکه توزیع برق به مردمان بی غل و غش آبادی های دور و نزدیک هدیه کرده است هم به سادگی نمی توان گذر کرد.
جمال سعید، ساکن روستای «آباجالو» ارومیه به خبرنگار ایرنا گفت: قبل از انقلاب برای تامین روشنایی مجبور بودیم از چراغ های نفتی استفاده کنیم و به دلیل نبود برق، آسایش زندگی روستایی هم با مخاطره هایی مواجه بود.
«ندا اکبری» یکی دیگر از اهالی این روستا در خصوص بهره مندی روستاها از نعمت برق گفت: در زمان طاغوت ما دانش آموز بودیم و در زیر نور چراغ نفتی درس می خواندیم اما اکنون رسانه های مختلف و اینترنت در خدمت آموزش فرزندانمان قرار گرفته است.
وی اضافه کرد: جمهوری اسلامی به تبعیض ها پایان داد و خدمات زیربنایی همچون مناطق شهری به روستاها رسید.
«رویا دولتی» یکی از روستاییان ساکن منطقه «نازلوچای» ارومیه، گفت: یکی از برکت های بزرگ نظام مقدس جمهوری اسلامی در مناطق روستایی برخورداری از خدمات زیربنایی از جمله نعمت برق است؛ برخورداری از برق مبنای استفاده از تجهیزات مدرن و تکنولوژی در دورافتاده ترین مناطق کشور به شمار می رود.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق آذربایجان غربی هم با تاکید بر اینکه تعداد روستاهای برقدار این استان پس از پیروزی انقلاب اسلامی 30 برابر شده است، گفت: در سال 1357 تنها 96 روستا در آذربایجان ‌غربی از نعمت برق برخوردار بود و این رقم در حال حاضر به 2 هزار و 812 روستا رسیده است.
اکبر حسن‌ بگلو افزود: در حال حاضر جمعیت 100 درصد شهرها و 99.22 درصد روستاهای آذربایجان غربی از نعمت برق برخوردار هستند.
وی بیان کرد: هم‌اکنون 911 هزار و 408 مشترک شهری و 326 هزار و 870 مشترک روستایی در آذربایجان غربی از نعمت برق برخوردار هستند که این تعداد نسبت به سال 1357 حدود 15 برابر شده است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق آذربایجان غربی ادامه داد: تعداد پست‌های توزیع برق این استان نیز طی 40 سال گذشته بیش از 30 برابر شده و به 19 هزار و 74 پست رسیده است.
حسن بگلو گفت: در این مدت طول خطوط 20 کیلو ولت به 15 هزار کیلومتر و خطوط 400 ولت به 12 هزار کیلومتر رسیده است.
به گزارش ایرنا 99 درصد جمعیت سه میلیون و 265 هزار نفری آذربایجان غربی به عنوان یکی از استان های مرزی کشور از نعمت برق برخوردار هستند.
یکهزار و 250 مگاوات برق نیز سالانه در استان تولید و تنها یکهزار مگاوات آن در سال مصرف می شود.
گزارش از: نیما سعیدی اقدم
3072/9918
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.