به گزارش ایرنا این لک لک های مهاجر کوچ خود را از مناطق شمالی سیبری آغاز کرده و در ادامه مسیر کوچ خود مدتی در تالاب های جنوب آذربایجان غربی برای استراحت و تغذیه توقف می کنند.
هر چند نهادینه شدن فرهنگ حفاظت از محیط زیست در سال های اخیر باعث شده که در بسیاری از موارد اهالی روستاهای اطراف تالاب ها هیچ مزاحمتی برای این لک لک های مهاجر ایجاد نکنند اما این سفر آنچنان ایمن نیست و در برخی موارد اتفاق های ناگواری برای آنها پیش می آید.
مردم این منطقه خاطراتی خوبی از مهاجرت لک لک ها دارند و به سبب اینکه این پرنده هیچ آزار و اذیتی برای شهروندان ندارد، کمتر کسی هم قصد آزار آنها را می کند.
علاوه بر لک لک های مهاجر در بسیاری از مناطق جنوب آذربایجان غربی و به ویژه در مناطق روستایی در بالای تیرک های برق و درختان لانه سازی کرده و اهالی روستاهای حاشیه تالاب ها نیز با مهربانی با آنها رفتار می کنند و همین امر باعث شده هر سال بر تعداد لک لک های مهاجر افزوده شود.
لک لک ها در این کوچ پاییزه خود به مناطق گرمسیر در عربستان و جده سفر می کنند و به همین خاطر مردمان این دیار به این پرنده مهاجر حاجی لک لک یا حاجی لق لق هم می گویند.
لک لک ها تا حدی توجه مردم این منطقه را به خود جلب کرده که در سال 1395 یکی از اهالی روستای گابازله از توابع مهاباد به نام 'ارسلان پیروتی' برای نجات جان یک قطعه لک لک گرفتار شده بر روی تیر چراغ برق، وارد عمل شد و بر اثر برق گرفتگی جان خود را از دست داد.
رییس اداره حفاظت محیط زیست مهاباد گفت: این لک لک ها مهاجرت خود را از اواسط شهریور ماه به مناطق جنوبی شروع می کنند و در اواسط اسفند ماه نیز با افزایش دما در مناطق جنوبی کوچ معکوس دارند.
فاوق سخنور افزود: این پرندگان مهاجر به منظور استراحت و تغذیه توقف های کوتاهی در تالاب های جنوب آذربایجان غربی دارند و دوباره سفر خود را آغاز می کنند.
وی اضافه کرد: این پرندگان در ارتفاع پایینی پرواز کرده و در برخی موارد با دکل های برق برخورد می کنند و جان خود را از دست می دهند.
وی یادآور شد: در حادثه چند روز قبل در کوی فجر مهاباد دسته ای از لک لک ها با دکل فشارقوی برق برخورد کرده و تعدادی از آنها زخمی شدند و 6 قطعه نیز جان خود را از دست دادند.
به گزارش ایرنا برخورد لک لک ها با این دکل های برق به 2 دلیل باعث تلف شدن آنها می شود؛ اگر این برخورد با سازه فیزیکی دکل باشد، پرنده به دلیل برهم خوردن تعادل، ایجاد جراحت و سقوط به پایین جان خود را از دست می دهد.
از طرف دیگر سیم این دکل ها فاقد عایق بوده و در آنها برق با فشار 20 کیلووات جریان دارد و اگر لک لک ها با آن برخورد کنند، دچار برق گرفتگی می شوند و جان خود را از دست می دهند.
لازم است تا مسوولان شرکت توزیع برق برای این منظور راهکار مناسب پیدا کنند و با نصب علایم هشدار یا حفاظ مخصوص پرندگان مهاجر را از این دکل های مرگ دور نگه دارند.
لک لک، پرنده‌ای بزرگ با پاها و گردن دراز و منقار بلند و راست است که آهسته به پرواز در می‌آید و در حال پرواز پاها و گردن را به صورت کشیده و اندکی رو به پایین نگه می‌دارد.
آرام و کند راه می‌ رود، نر و ماده هم ‌شکل هستند و روی درخت‌ها، صخره‌ها یا ساختمان‌ها آشیانه می‌سازند؛ لک‌لک‌ها یک تیره از راستهٔ لک‌لک ‌سانان هستند که گونه‌های مختلفی دارند.
مساحت تالاب های آذربایجان غربی حدود ‎ 604هزار و ‎ 99هکتار تخمین زده می‌شود که بزرگترین آن تالاب پارک ملی دریاچه ارومیه به مساحت ‎ 570هزار و ‎ 473هکتار است.
از ‎ 22سایت کنوانسیون رامسر تالاب دریاچه ارومیه، تالاب قوپی بابا علی و تالاب های یادگارلو، درگه‌ سنگی و شورگل در محدوده آذربایجان غربی قرار دارد.
3020/3072
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.