علی مدبر روز یکشنبه با حضور در ایرنا مرکز تبریز افزود: در این زمینه نیاز به مشارکت همه نهادهای دولتی و غیردولتی و کارخانه ها و واحدهای تولیدی و صنعتی وجود دارد.
وی اظهار کرد: در این راستا هماهنگی های اولیه با این نهادها انجام و مقرر شده پادگان لشکر عاشورا پنج هکتار فضای سبز در اختیار را با آب های هدررفت خود آبیاری کند و در مدارس آموزش و پرورش نیز از بازچرخانی آب آبخوری های برای آبیاری فضای سبز استفاده شود.
مدیرعامل سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری تبریز یادآوری کرد: با همکاری پتروشیمی و پالایشگاه تبریز و کمک 10 میلیارد ریالی آن ها فضای سبز اتوبان غرب به وسعت 20 کیلومتر در مسیر رفت و برگشت در چهار ردیف آماده سازی، توسعه و درختکاری می شود و این کارخانه ها در نگهداری آن با این سازمان همکاری می کنند.
مدبر ادامه داد: با توجه به اینکه اتوبان غرب در مرکز ورود آلایندگی های ورودی از غرب تبریز واقع شده است با این اقدام هم چهره بصری این منطقه زیبا می شود و هم کمک زیادی به تصفیه هوای این شهر می کند.
وی گفت: با هماهنگی منابع طبیعی حدود 150 هزار اصله نهال در اختیار این سازمان قرار می گیرد تا در مناطق مختلف سطح شهر و در محدوده فضاهای در اختیار دستگاه ها و ارگان های مختلف کاشته شود.
مدیرعامل سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری تبریز، انبوه کاری در قالب کمربندهای فضای سبز در آرپادره سی، مرحله دوم پارک ائل گلی، پارک های ائل باغی و عباس میرزا واقع در اتوبان شهید کسایی، پارک کوهستان شهرک اندیشه و حوزه های منطقه پنج را از دیگر برنامه های نهضت درختکاری و فضای سبز این شهر اعلام کرد.
مدبر، افزود: فضای سبز و زیباسازی از لحاظ روحی و روانی تاثیر زیادی بر روحیه انسان ها دارد و با گسترش آن از میزان ریزگردها، آلودگی هوا و آلایندگی خودروها و صنایع کاسته می شود.
وی سمپاشی و هرس زمستانی درختان را از اقدام های پیش بهاره این سازمان اعلام و اظهار کرد: آماده سازی و گل کاری در 250 پارک موجود تبریز از دهم اسفند شروع شده است.
مدیرعامل سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری تبریز با اشاره به استفاده از تولیدات گلخانه های شهرداری در پارک ها و فضای سبز این شهر گفت: در پی این اقدام 70 درصد خرید گل و گیاه از سوی شهرداری کاسته شده است و تا 25 اسفند پارک های تبریز از نظر نظافت و تمیزکاری آماده سازی می شود.
مدبر، سرانه فضای سبز تبریز را 12.5 متر برای هر فرد اعلام کرد و افزود: با اجرای طرح های مختلف تلاش می شود میزان سرانه افزایش یابد.
وی مطالعه خاک، آب و گونه های گیاهی و درختان برای گسترش فضای سبز تبریز را ضروری دانست و اظهار کرد: چنار و درخت تبریزی به عنوان درختان صنعتی از گونه های پرمصرف آب بوده و تلاش می شود در مناطقی که منابع آبی موجود باشد، کاشته شود.
مدیرعامل سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری تبریز یادآوری کرد: تلاش می شود از برخی گونه ها و درختان سوزنی برگ دارای مقاومت در برابر کم آبی مانند سنجد و گز در مناطقی که به صورت قطره ای آبیاری می شود و منابع آبی کم است، کشت شود.
مدبر ادامه داد: به منظور مشخص کردن سرانه فضای سبز مناطق شهرداری، مطالعه طرح ساختاری و راهبردی طی تفاهم نامه ای با دانشگاه تبریز شروع شده است.
کلان شهر 1.8 میلیون نفری تبریز تا حدود 2 دهه قبل سرسبزترین شهر ایران و به 'شهر باغات' معروف بود.
8023/518
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.