به گزارش ایرنا، مرتضی شهید زاده روز چهارشنبه در جریان دیدار از بزرگترین واحد گلخانه ای کشور در منطقه آزاد ارس اظهار کرد: تولید دانش محور و با رویکرد صادراتی، راهکار توسعه است وگر نه در کشاورزی سنتی منابع موجود به هدر می رود.
وی با اشاره به رویکرد بانک کشاورزی در حمایت از تولید دانش بنیان، گفت: آماده اعطای تسهیلات ارزی برای توسعه واحدهایی همچون مجتمع گلخانه ای ارس هستیم.
وی سهمیه ارزی بانک کشاورزی از صندوق توسعه ملی را یک میلیارد یورو اعلام کرد و گفت: می توانیم تسهیلات مورد نیاز این واحدهای صادرات محور را از این محل پرداخت کنیم.
وی همچنین گفت: صادرکنندگان محصولات کشاورزی می توانند از خدمات شعب و واحدهای کارگزاری بانک کشاورزی در تعدادی از کشورهای اروپایی و کشورهای مشترک المنافع استفاده کنند.
شهید زاده با اعلام اینکه تلفیق منابع داخلی بانک با منابع صندوق تنها به فعالیت های گلخانه ای و پرورش ماهی در قفس اختصاص می یابد، گفت: منطقه آزاد ارس به واسطه ظرفیت های طبیعی و زیر ساختی، مستعد توسعه در زمینه این 2 فعالیت زیر بخش کشاورزی است و سرمایه گذاران در این منطقه می توانند از تسهیلات یاد شده بهره مند شوند.
مدیرعامل بانک کشاورزی گفت: ما به عنوان موسسه ای پشتیبان برنامه های اقتصادی دولت در بخش کشاورزی، موظف به بررسی طرح های مهم این بخش هستیم و این واحد بزرگ گلخانه ای در منطقه آزاد ارس به لحاظ کارایی می تواند الگویی برای سایر کارآفرینان باشد.
وی با اشاره به اینکه تولید این واحد بازار محور است، اظهار کرد: طرح هایی که با اولویت بازاریابی طراحی می شوند موفق ترند و مانند برخی واحدهای تولیدی مشکل فروش ندارند.
شهیدزاده با اعلام اینکه سال گذشته منابعی از صندوق توسعه ملی و منابع داخلی با نرخ ارزانتر از مصوبه شورای اعتبار در جهت رونق تولید در اختیار واحدهای بخش کشاورزی قرار گرفت، گفت: توسعه یک هزار و 580 هکتار واحد گلخانه ای در برنامه دولت است و بانک کشاورزی تامین منابع این واحدها را عهده دار است.
وی خاطرنشان کرد: واحدهای متقاضی تسهیلات باید ضوابط بانک مرکزی را در راستای بهداشت اعتباری رعایت کنند تا امکان پشتیبانی دولت وجود داشته باشد.
معاون اقتصادی و سرمایه گذاری منطقه آزاد ارس هم با بیان اینکه زنجیره تولید کشاورزی در این منطقه آزاد در حال تکمیل است، گفت: بخش کشاورزی می تواند محرک اصلی اقتصاد مقاومتی باشد.
ابراهیم باقرزاده با اشاره به اینکه از 340 واحد تولیدی اجرایی شده در این منطقه 122 واحد بهره برداری شده است، گفت: 30 هکتار مزرعه پرورش ماهی در این منطقه در حال اجراست.
مدیرعامل بزرگترین واحد گلخانه ای کشور هم با اشاره به اینکه آبان سال گذشته 12 هکتار از این واحد بهره برداری شد، گفت: 85 درصد از تولید 5 هزار و 500 تنی این واحد در مدت یاد شده صادر شد.
حسین حضرتی با اشاره به اینکه 31 هکتار دیگر از این واحد گلخانه ای در آستانه بهره برداری است، گفت: تاکنون یکهزار و 600 میلیارد ریال برای این مجموعه دانش بینان سرمایه گذاری شده که 900 میلیارد ریال آن از بانک کشاورزی تسهیلات گرفته شده است.
وی با اشاره به اینکه کشورهای مشترک المنافع از مشتریان محصولات این واحد گلخانه ای هستند از بازارسنجی های صورت گرفته برای حضور در بازار قطر و دبی خبرداد.
وی با اشاره به برنامه های طراحی شده برای توسعه این مجموعه به 200 هکتار گفت: برای این منظور نیازمند تسهیلات کم بهره بانک کشاورزی هستیم .
به گزارش ایرنا، در ازای هر هکتار یک دهم کاهش مصرف آب، افزایش تولید 10 برابری، کاهش 20 درصدی مصرف برق و کاهش مصرف 15 درصدی گاز، کاهش آلاینده های زیست محیطی و تغذیه بهتر گیاه و کاهش مصرف کود و در نهایت کاهش ضایعات از مزایای این واحد گلخانه ای با روش کشت هیدروپونیک است.
بزرگترین گلخانه شیشه ای کشور با کشت هیدروپونیک دارای شیشه هایی از نوع VENLO به همراه سامانه اتوماسیون و کنترل هوشمند بوده و نوع اسکلت، دریچه های تهویه، ناودان های جمع آوری آب باران و آب تغلیظ، ساختمان گلخانه ، استخرهای تامین آب و تاسیسات جانبی، واحدهای سورتینگ و بسته بندی سامانه های تهویه، گرمایش، آبیاری وتغذیه مبتنی برفناوری های نوین جهان و برای نخستین بار در کشور و غرب آسیا در منطقه آزاد ارس اجراشده است.
منطقه آزاد ارس در شمالغرب ایران در نقطه صفر مرزی در مجاورت با کشورهای ارمنستان، آذربایجان و جمهوری خودمختار نخجوان استقرار یافته است.
25 هزار هکتار از وسعت 51 هزار هکتاری این منطقه اراضی کشاورزی است.
خبرنگار: پرویز انصاری**انتشار: عزیزی راد
3071/518
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.