بهروز مهدوی روز سه شنبه در جلسه بررسی حادثه آتش سوزی ایکی قاپیلار، افزود: هرچند این حادثه در بازار جهانی تبریز برای مردم این شهر، مسئولان و کسبه این سرای بسیار ناگوار بود، اما با همت همه دستگاه های متولی و همراهی و همدلی بازاریان بازسازی و مرمت آن را با قدرت شروع می کنیم.
وی با تاکید بر علت یابی اصلی آتش سوزی ایکی قاپیلار، اظهار داشت: اینکه پس از 10 سال برای بار دوم این سرا دچار آتش سوزی مهیب می شود جای تامل دارد و اینکه چرا کسبه بازار برای 125 باب مغازه این سرا که اموال زیادی در آنها جمع است، یک یا دو نفر نگهبان (اوداباشی) در نظر نگرفته اند جای سوال دارد.
مهدوی اقدام شهرداری تبریز در جابجایی کاسبان سرای ایکی قاپیلار به محل های جدید را شایسته و در راستای خدمت رسانی به آحاد جامعه دانست و ادامه داد: در 10 روز آینده با هماهنگی بین شهرداری و بازاریان آسیب دیده از این آتش سوزی مغازه های جدید به مدت یک سال به صورت رایگان در اختیار آنها قرار می گیرد.
وی بازسازی سرای ایکی قاپیلار را مهمترین مساله استان در زمان حاضر دانست و افزود: بر اساس تصمیم استاندار آذربایجان شرقی عملیات بازسازی و مرمت این سرای توسط معاونت عمرانی استانداری با همکاری میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی و شهرداری تبریز انجام می شود و اصناف و کسبه این سرا در این زمینه هیچگونه نگرانی نداشته باشند.
مهدوی از همکاری تمام شرکت های بیمه ای برای جبران خسارت های اعلام شده از سوی نهادهای مسئول به آسیب دیدگان این حادثه خبر داد و گفت: هماهنگی های لازم برای استمهال وام های بانکی کسبه این سرا با بانک های عامل استان انجام شده است تا فرصت های مناسب در اختیار بازاریان قرار داده شود.
وی بازار تبریز را مهد تمدن ساز و تحولات مختلف تاریخ ایران و آذربایجان توصیف و اضافه کرد: این بازار به دلیل جایگاه میراثی و نیز اقتصادی و تجاری نه تنها برای آذربایجان که برای ایران و غرب آسیا از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است.
فرماندار تبریز به ایجاد و انتظار مسایل حاشیه ای پیرامون حادثه آتش سوزی ایکی قاپیلار اشاره کرد و گفت: عده ای در این زمینه شیطنت کرده و درصدد به حاشیه رانده شدن بازار تبریز به لحاظ گردشگری و اقتصادی هستند اما ما به آنها اجازه فرصت طلبی نمی دهیم.
به گزارش ایرنا، مدیرکل امور مالیاتی آذربایجان شرقی نیز در این نشست با تاکید بر اینکه این مجموعه از همان ساعات اولیه وقوع حادثه در کنار کسبه محل بوده است، گفت: امور مالیاتی استان آماده همه گونه همکاری در جهت ایجاد فرصت های مالیاتی و بخشودگی به بازاریان است.
غلامرضا شریفی افزود: اداره کل امور مالیاتی فقط متولی وصول مالیات نیست بلکه وظیفه دارد در مواقع لازم با ارایه مشاوره و هم چنین اعطای معافیت‌های مالیاتی و مساعدت‌های قانونی در کنار مودیان مالیاتی باشد.
وی یادآوری کرد: اگر شرکت های بیمه ای نسبت به پرداخت خسارت های احتمالی به اصناف و کسبه سرای ایکی قاپیلار اقدام نکنند، امور مالیاتی از درآمدهای این شرکت ها خواهد کاست.
به گزارش ایرنا، حوالی ساعت 22:15 دقیقه چهارشنبه 18 اردیبهشت ماه 98 آتش سوزی مهیبی در سرای «ایکی قاپیلار» بازار تاریخی و مسقف تبریز به آتش نشانی گزارش و پس از تلاش 5 ساعته نیروهای امدادی خاموش شد.
بازار تاریخی تبریز با داشتن حدود 5 هزار و 500 باب حجره، مغازه و فروشگاه، 40 گونه شغل، 35 باب سرا، 25 باب تیمچه، 30 باب مسجد، 20 باب راسته و راسته‌بازار، 11 باب دالان، 5 باب حمام و 12 باب مدرسه به ‌عنوان اصلی ‌ترین مرکز داد و ستد مردم تبریز و ایران شناخته می‌شود.
این مجموعه با نام مجموعه بازار تبریز در 25 شهریور 1354 با شماره ثبت 1097 به‌ عنوان یکی از آثار ملی ایران ثبت شد و در سال 2010 نیز این مجموعه با شماره ثبت 1346 به عنوان یکی از میراث جهانی ایران در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید.
/3071/3038
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.