علی رخ افروز روز چهارشنبه در گفتگو با خبرنگاران اعلام کرد: 2 هزار و 500 تن قارچ در واحدهای صنعتی و 3 هزار تن در واحدهای کوچک و خانگی در سطح شهرستانهای استان تولید شده است.
وی با اشاره به اینکه از 16 واحد صنعتی استان آذربایجان شرقی 7 واحد فعال است، افزود: 130 واحد کوچک و خانگی هم در امر تولید پرورش قارچ خوراکی در استان فعالیت می کنند.
رخ افروز گفت: استان آذربایجان شرقی رتبه 13 تولید قارچ در کشور را به خود اختصاص داده است که بیشترین فراوانی تولید این محصول در استان مربوط به شهرستان بستان آباد است.
وی با اشاره به اینکه تعدادی واحد صنعتی تولید قارچ در استان در حال دریافت مجوز و راه اندازی هستند، اعلام کرد: میزان آب مورد نیاز برای تولید هر 200 تن قارچ خوراکی 9 هزار مترمکعب است و میزان عملکرد قارچ در واحدهای تولیدی 25 تا 30 کیلوگرم در هر مترمربع است.
رخ افروز عدم پرداخت تسهیلات کم بهره، عدم پوشش بیمه محصول قارچ و خود تولیدکننده، نبود کارخانه کمپوست قارچ در سطح استان، بالا بودن هزینه های اخذ پروانه و تمدید آن، نوسان قیمت محصولات قارچ تولیدی و بالا بودن تعرفه مصرف گاز و برق مصرفی را از عمده ترین مشکلات و چالش های توسعه قارچ در استان برشمرد.
وی اعلام کرد: تشکیل تعاونی تولیدکنندگان قارچ خوراکی جهت استفاده از مزایای قانونی و پیگیری مطالبات و عرضه محصول تولیدی به بازارهای هدف، پوشش بیمه ای محصول قارچ و تولیدکنندگان قارچ از سوی صندوق بیمه کشاورزی و بیمه تامین اجتماعی روستائیان، برگزاری کارگاه آموزشی قارچ خوراکی با تامین اعتبار لازم از سوی مدیریت هماهنگی ترویج، تخصیص اعتبارات تسهیلاتی برای واحدهای تازه احداث و سرمایه در گردش برای واحدهای فعال، امکان صادرات قارچ تولیدی به هنگام پیک تولید به خصوص در فصل تابستان به افزایش تولید این محصول در استان کمک می کند.
وی با اشاره به اینکه قارچ های خوراکی منبع املاح مورد نیاز بدن مانند پتاسیم، کلسیم، آهن، منیزیم، منگنز، سولفور و فسفر است، خاطرنشان کرد: عمده ترین گونه های قارچ خوراکی که در ایران تولید می شوند، شامل قارچ دکمه ای و قارچ صدفی است.
3071
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.