یک کارگردان تئاتر گفت: مهم‌ترین فاکتوری که موفقیت یک اجرا را در فستیوال‌های خارجی تضمین می‌کند پیام جهانی اثر است و در وهله‌ی دوم خاستگاه بومی اجراست به طوری که باید بیانگر فرهنگ جامعه‌ای باشد که در آن شکل گرفته است.
به گزارش ایسنا، منطقه‌ی آذربایجان شرقی، علی فتوحی در نشست خبری نمایش «سرود صدهزار افلیای عاشق» با بیان اینکه «قطب‌الدین صادقی»، نویسنده‌ی اثر، از اساتید به‌نام تئاتر کشور است افزود: این نمایش با داشتن منولوگ‌های بلند جزو آثار خاص صادقی است.
وی ادامه داد: شخصیت «افلیا» برگرفته از نمایشنامه‌ی «هملت» ویلیام شکسپیر بوده که مسائل روز جهانی را در منطقه‌ی آسیا و بین‌النهرین بررسی می‌کند.
وی در توضیح داستان نمایش گفت: این اجرا داستان بازیگری به نام «افلیا» را روایت می‌کند که تمام خانواده و گروه بازیگری‌ که با آن‌ها مشغول تمرین نمایش «هملت» بودند، طی جنگی که در شهرش اتفاق می‌افتد، از دست داده و دچار روان‌پریشی می‌شود.
این کارگردان تئاتر بیان کرد: دکتر صادقی این نمایشنامه را با پیش‌زمینه‌ قرار دادن کشتار تاریخی ۱۸۲ هزار نفر، تحت عنوان عملیات «انفال» که توسط رژیم بعثی عراق بعد از جنگ با ایران اتفاق افتاد، به نگارش درآورده است.
وی افزود: این نمایش را در سال ۹۲ برای اولین بار روی صحنه بردیم که در آن زمان نتوانست موفقیت لازم را کسب کند و تصمیم گرفتیم با ایجاد تغییراتی آن را باز تولید کنیم.
وی با اشاره به موفقیت‌های بین‌المللی این اثر گفت: این اثر بار دومِ اجرای خود را در جشنواره بین المللی تئاتر «ایتوس» آنکارا روی صحنه برد و توانست به شدت مخاطبان را تحت تاثیر قرار دهد و به عنوان نمایش ضدجنگ و نماینده‌ی صلح و دوستی انتخاب شود.
فتوحی اظهار کرد: بعد از شش ماه به فستیوال بین‌المللی «ازمیر» معرفی شدیم که اگر بتوانیم در آن جشنواره نظر داوران و مخاطبان را جلب کنیم، به فستیوال «شکسپیر» فرانسه معرفی می‌شویم.
وی خبر داد: این نمایشنامه توسط انتشاراتی در ترکیه، به زبان ترکی ترجمه شده و مجوز چاپ دریافت کرده است.
کارگردان تئاتر«سرود صدهزار افلیای عاشق» اضافه کرد: این نمایش اجرایی است که هیچ عنصر گول‌زننده‌ای در صحنه ندارد و به همین علت بازیگر و نحوه‌ی اجرای آن مورد توجه قرار می‌گیرد و قدرت اجرا را به چالش می‌کشد.
وی ادامه داد: تاثیر جنگ بر زنان و بحران‌هایی که یک کشور بعد از جنگ با آن‌ها رو‌به‌رو می‌شود محورهایی است که این نمایشنامه با پشتوانه‌ی نمایشنامه‌ی «هملت» به آن‌ها می‌پردازد.
وی با بیان اینکه به‌خاطر زبان فارسی نمایش انتظار تاثیرگذاری در جشنواره‌‌ی ترکیه را نداشتیم، گفت: بعد از اتمام نمایش، دبیر جشنواره بسیار تحت‌تاثیر گرفت و باعث ارتقای اعتبار اجرا شد.
فتوحی اظهار کرد: همچنین امسال نمایش فولکلور «چمچه‌خاتون» را در فستیوال بوسنی که اولین فستیوال جهانی نمایش‌های آیینی-سنتی سراسر دنیا بود، به روی صحنه بردیم.
وی اضافه کرد: آخرین باری که برای کسب مجوز نمایش «چمچه‌خاتون» اقدام کردیم فقط برای اجرا در جشنواره‌ و فستیوال‌های خارج از ایران مجوز دادند و هنوز نتوانستیم مجوز اجرا در تبریز را کسب کنیم.
وی با اشاره به اینکه تعریف تئاتر مستقل در کشور ما متفاوت از دیگر کشورهاست، گفت: در همه جای جهان تئاتر مستقل تئاتری است که در قالب چهارچوب‌های تعریف شده، خودش تولیدکننده، سرمایه‌گذار و ناظر بر اجرا باشد اما در کشور ما، اجراهایی که از حمایت دولتی بهره‌مند نیستند تئاتر مستقل نامیده می‌شوند.
وی با انتقاد از وضعیت سالن‌های نمایش شهر افزود: از لحاظ سالن و محل اجرا واقعا در مضیقه هستیم و سالن‌های تئاتر نیاز به بازسازی جدی دارند.
فتوحی در پایان  خاطرنشان کرد: شهردار تبریز نوید احداث «پارک تئاتر» در شهر را داده‌ که اگر احداث و بهره‌برداری شود اولین پارک کشور خواهد بود که به منظور اجرای تئاتر بنا می‌شود. 
گفتنی است نمایش «سرود صدهزار افلیای عاشق» به نویسندگی قطب الدین صادقی، کارگردانی علی فتوحی و بازی میترا آهور، تا ۱۱ آبان ساعت ۱۸ در پلاتو استاد قبه زرین تئاتر شهر تبریز به روی صحنه می رود.
آهنگساز این اثر فرهاد حق‌سالمی، رامین بوستانی به عنوان دستیار کارگردان، یاسین عباسعلی‌نژاد به عنوان طراح صحنه، شاهین توانا به عنوان دراماتورژ، امیر پورموسی به عنوان مدیر صحنه و روابط عمومی این اثر به عهده‌ی مهرداد خردمند است. همچنین طراحی نور را کوروش صفایی به عهده دارد.

انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.