دونالد ترامپ پس از مراسم تحلیف خود در روز دوشنبه نیز در اظهار نظری گفته بود: «غزه مکان فوق‌العاده‌ای است، کنار دریا است و بهترین آب‌وهوا را دارد. می‌توان کارهای زیبایی با آن انجام داد. غزه واقعاً باید به یک روش متفاوت بازسازی شود.»

به گزارش جماران به نقل از یورونیوز، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، روز شنبه ۲۵ ژانویه (۶ بهمن) اظهار داشت که مایل است اردن، مصر و سایر کشورهای عربی تعداد بیشتری از آوارگان فلسطینی از نوار غزه را بپذیرند، به طوری که امکان تخلیه بخش بزرگی از جمعیت منطقه فراهم شود و بتوان غزه را «کاملاً پاکسازی کرد» و از نو ساخت.

در یک جلسه پرسش و پاسخ ۲۰ دقیقه‌ای با خبرنگاران در هواپیمای ریاست جمهوری آمریکا (ایرفورس وان)، ترامپ همچنین اعلام کرد که ممنوعیتی که دولت قبلی در ارسال بمب‌های ۲۰۰۰ پوندی به اسرائیل اعمال کرده بود را لغو کرده است.

این ممنوعیت با هدف کاهش تلفات غیرنظامیان در جنگ اسرائیل با حماس در غزه اعمال شده بود.

دونالد ترامپ در این باره گفت: «ما امروز آن‌ها را آزاد کردیم. مدت‌هاست منتظرش بودند.» وقتی از او درباره دلیل لغو این ممنوعیت پرسیده شد، وی پاسخ داد: «چون آن‌ها [بمب‌ها] را خریده‌اند.»

آقای ترامپ همچنین گفت که روز شنبه با ملک عبدالله دوم، پادشاه اردن، تماس داشته و روز یکشنبه نیز با عبدالفتاح السیسی، رئیس‌جمهور مصر، صحبت خواهد کرد.

وی افزود: «دوست دارم مصر این افراد [آوارگان فلسطینی] را بپذیرد. شما احتمالاً درباره یک و نیم میلیون نفر صحبت می‌کنید و ما کل آن منطقه را پاکسازی می‌کنیم.»

رئیس‌جمهور آمریکا با بیان اینکه از اردن بابت پذیرش موفقیت‌آمیز پناهندگان فلسطینی قدردانی کرده، گفت: «به شاه اردن گفتم خیلی دوست دارم شما هم تعداد بیشتری آواره فلسطینی را بپذیرید، چون من الان به کل نوار غزه نگاه می‌کنم و اینجا به معنای واقعی کلمه یک خرابه شده است.»

آقای ترامپ با اشاره به این‌که اسکان مجدد «می‌تواند موقت یا بلندمدت باشد»، اظهار داشت: «چیزی باید اتفاق بیفتد. اما اینجا در حال حاضر عملاً یک سایت تخریب‌شده است. تقریباً همه چیز تخریب شده و مردم در حال از بین رفتن هستند.»

وی اضافه کرد: «بنابراین ترجیح می‌دهم با برخی از کشورهای عربی وارد همکاری شوم و در یک مکان دیگر مسکن‌سازی کنم، جایی که شاید بتوانند برای یک بار هم که شده در صلح زندگی کنند.»

دفتر بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، هنوز واکنشی به این اظهارات نشان نداده است.

دونالد ترامپ پس از مراسم تحلیف خود در روز دوشنبه نیز در اظهار نظری گفته بود: «غزه مکان فوق‌العاده‌ای است، کنار دریا است و بهترین آب‌وهوا را دارد. می‌توان کارهای زیبایی با آن انجام داد. غزه واقعاً باید به یک روش متفاوت بازسازی شود.»

اقدام رئیس‌جمهور آمریکا برای ازسرگیری ارسال بمب‌های بزرگ شکافی بزرگ را با سیاست اتخاذ شده از سوی جو بایدن، رئیس‌جمهور پیشین، نشان می‌دهد.

آقای بایدن در ماه مه ارسال این بمب‌ها را متوقف کرده بود تا از حمله گسترده اسرائیل به شهر رفح در جنوب غزه جلوگیری کند.

یک ماه بعد اسرائیل کنترل شهر را به دست گرفت، اما پس از آنکه اکثریت یک میلیون غیرنظامی که در رفح زندگی می‌کردند یا پناه گرفته بودند گریختند.

اقدام دونالد ترامپ در شرایطی انجام می‌شود که اولین مرحله از توافق آتش‌بس بین حماس و اسرائیل اجرایی شده است. این آتش‌بس باعث توقف درگیری‌ها و آزادی تعدادی از گروگان‌های اسرائیلی در غزه در ازای صدها زندانی فلسطینی شده است.

مذاکرات برای مرحله دوم توافق که شامل آزادی تمام گروگان‌های حماس و توقف کامل درگیری‌هاست، هنوز آغاز نشده است.

دولت اسرائیل تهدید کرده که اگر گروگان‌های باقی‌مانده آزاد نشوند، جنگ خود علیه حماس را از سر خواهد گرفت. این جنگ پس از حمله گسترده حماس به اسرائیل در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ آغاز شد.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.