آن‌ها در اولین دوره ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ بین سال‌های ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱، سه بار با یکدیگر ملاقات کردند.

به گزارش جماران به نقل از یورونیوز، دونالد ترامپ، رئیس‌ جمهوری آمریکا پنجشنبه شب اعلام کرد که مشتاق است دوباره با رهبر کره شمالی، کیم جونگ اون، که او را «فردی باهوش» توصیف کرد، ارتباط برقرار کند.

آن‌ها در اولین دوره ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ بین سال‌های ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱، سه بار با یکدیگر ملاقات کردند.

رئیس‌جمهور جدید آمریکا در مصاحبه با فاکس‌نیوز که شبکه تلویزیونی موردعلاقه محافظه‌کاران است، بار دیگر تأکید کرد که کیم جونگ اون او را «دوست دارد» و آن‌ها «رابطه خوبی» با یکدیگر دارند.

هنگامی که شان هانیتی، مجری معروف این شبکه که حامی سرسخت ترامپ است، از او پرسید که آیا دوباره با کیم جونگ اون ارتباط برقرار خواهد کرد، ترامپ پاسخ داد: «بله، این کار را می‌کنم.»

رئیس‌جمهور آمریکا تأکید کرد که کیم جونگ اون «فردی باهوش» است و «نه اینکه یک متعصب مذهبی» باشد.

به نظر می‌رسد اشاره ترامپ به کیم به عنوان یک شخصیت غیرمذهبی نشان می‌دهد که او فکر می‌کند فضایی برای گفتگو با کره شمالی وجود دارد، در حالی که او ایران را با اشاره به ماهیت مذهبی جمهوری اسلامی به عنوان یک «چیز کاملا متفاوت» قلمداد کرد.

دونالد ترامپ به‌عنوان اولین رئیس‌جمهوری آمریکا که در دوران خدمتش با یکی از اعضای خاندان کیم دیدار داشت، مراودات شناخته‌شده‌ای با کیم جونگ اون داشت.

رئیس‌جمهوری ایالات متحده گفت که با کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی «خوب کنار می‌آید.»

 

مذاکره بر سر خلع سلاح هسته‌ای

این دو نفر نخستین بار در ژوئن ۲۰۱۸ در یک نشست تاریخی در سنگاپور، بار دوم در فوریه ۲۰۱۹ در هانوی که با شکست مواجه شد، و بار سوم در ژوئن ۲۰۱۹ در مرز دو کره ملاقات کردند.

واشنگتن و پیونگ‌یانگ آخرین دور مذاکرات خود درباره خلع سلاح هسته‌ای را در ماه اکتبر ۲۰۱۹ در استکهلم برگزار کردند، اما این گفتگوها پیشرفت واقعی در بر نداشت.

یک هفته پیش، مارکو روبیو که هنوز به‌عنوان وزیر خارجه دونالد ترامپ توسط مجلس سنا تأیید نشده بود، کیم جونگ اون را «دیکتاتور» نامید و تأکید کرد که واشنگتن تمام تلاش خود را خواهد کرد تا از بروز بحران با این کشور جلوگیری کند.

رهبر کره شمالی «سلاح‌های هسته‌ای را به‌عنوان نوعی بیمه برای حفظ قدرت خود می‌بیند و این موضوع برای او به‌اندازه‌ای مهم است که هیچ‌گونه تحریمی او را از توسعه این توانایی هسته‌ای منصرف نکرده است.

بر اساس گفته‌های مارکو روبیو، رهبر کره شمالی «سلاح‌های هسته‌ای را به‌عنوان نوعی بیمه برای حفظ قدرت خود می‌بیند و این موضوع برای او به‌اندازه‌ای مهم است که هیچ‌گونه تحریمی او را از توسعه این توانایی هسته‌ای منصرف نکرده است.»

با این حال، وزیر خارجه جدید رویکرد دونالد ترامپ را در دوره اول ریاست‌جمهوری او ستایش کرده و اذعان کرده بود که خودش در آن زمان به این موضوع «بسیار بدبینانه» نگاه می‌کرده است.

[ترامپ] در نهایت نتواست به یک توافق پایدار برسد، اما موفق شد (…) آزمایش‌های موشکی پیونگ‌یانگ را متوقف کند. این موضوع توسعه برنامه هسته‌ای را متوقف نکرد، اما حداقل وضعیت را آرام‌تر کرد.

مارکو روبیو، هفته گذشته این‌طور جمع‌بندی کرد که «[ترامپ] در نهایت نتواست به یک توافق پایدار برسد، اما موفق شد (…) آزمایش‌های موشکی پیونگ‌یانگ را متوقف کند. این موضوع توسعه برنامه هسته‌ای را متوقف نکرد، اما حداقل وضعیت را آرام‌تر کرد.»

دونالد ترامپ در طول کارزار تبلیغات انتخابات ریاست‌جمهوری، گفته بود که کیم جونگ اون «دوست دارد» او را دوباره در کاخ سفید ببیند و آن‌ها «رابطه خوبی» با یکدیگر دارند.

در کتاب باب وودوارد به نام «خشم» که در سال ۲۰۲۰ منتشر شد آمده است که دونالد ترامپ با افتخار گفته است که کیم «همه‌چیز را به من می‌گوید. او همه‌چیز را به من گفته است.»

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.