پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران -تهران

آیین تجدید میثاق مدیران فرهنگی، دست‌اندرکاران هفته کتاب، کتابداران و کارکنان نهاد کتابخانه‌های عمومی با آرمان‌های امام خمینی(س)؛

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور: توسعه کتابخانه‌ای ما بعد از انقلاب چند برابر افزایش جمعیت بوده است

مهدی رمضانی، دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، در در آیین تجدید میثاق مدیران فرهنگی، دست‌اندرکاران هفته کتاب، کتابداران و کارکنان نهاد کتابخانه‌های عمومی با آرمان‌های امام خمینی(س)، گفت: توسعه کتابخانه‌ای ما بعد از انقلاب چند برابر افزایش جمعیت ما بوده و سرانه افزایش پیدا کرده؛ البته برای اینکه به نقطه مطلوب برسیم، هنوز فاصله داریم. اصلی‌ترین و مهمترین مسأله در حوزه کتاب بحث دسترسی است. یکی از راه‌های دسترس‌پذیر کردن کتاب، بعد از افزایش قیمت کتاب که کنترل آن از توان دولت خارج است، قرار گرفتن کتاب در قفسه کتابخانه‌های عمومی است.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با اشاره به اینکه 17 هزار برنامه توسط این نهاد در هفته کتاب برگزار می‌شود، گفت: اخیرا پیمایشی در مورد عادات خواندن ایرانیان انجام داده‌ایم و یک گزاره وجود دارد که اگر کتاب در دسترس شما باشد، چند درصد امکان دارد آن را بردارید و مطالعه کنید؟ این گزاره در دنیا 40 درصد و بر اساس پیمایشی که ما انجام دادیم، برای مردم کشور  ما 60 درصد است. این مؤید این است که اساسا مردم نسبت به کتاب مقاومت ندارند و اگر دسترسی ایجاد شود، مطالعه اتفاق می‌افتد.

 به گزارش خبرنگار جماران، مهدی رمضانی در آیین تجدید میثاق مدیران فرهنگی، دست‌اندرکاران هفته کتاب، کتابداران و کارکنان نهاد کتابخانه‌های عمومی با آرمان‌های امام خمینی(س)، گفت: هفته کتاب برنامه‌های متعدد و متنوعی دارد و این برنامه‌ها تمام سطوح را دربر‌می‌گیرد؛ اما بهترین برنامه‌ها در حوزه‌هایی است که مشارکت مردم را در پی داشته باشد. جایی که ما وارد دانشگاه، مدرسه و سطح عمومی می‌شویم و نیز برنامه‌هایی که در کتابخانه‌ها برگزار می‌شود، مغتنم‌ترین برنامه‌ها در هفته کتاب است.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور افزود: در کنار برنامه‌های مردمی برنامه‌های تشکیلاتی و سازمانی در سراسر کشور اتفاق می‌افتد. در نهاد کتابخانه‌های عمومی بیش از 17 هزار برنامه اعم از خرد برنامه‌های کتابخانه‌ای و کلان برنامه‌های ملی برگزار می‌کنیم که ان شاء الله منجر به رویه شدن مراجعه به کتاب و مسأله شدن کتاب در جامعه منجر شود.

وی با اشاره به ظرفیت کتابخانه‌های عمومی ادامه داد: توسعه کتابخانه‌ای ما بعد از انقلاب چند برابر افزایش جمعیت ما بوده و سرانه افزایش پیدا کرده؛ البته برای اینکه به نقطه مطلوب برسیم، هنوز فاصله داریم. اصلی‌ترین و مهمترین مسأله در حوزه کتاب بحث دسترسی است. یکی از راه‌های دسترس‌پذیر کردن کتاب، بعد از افزایش قیمت کتاب که کنترل آن از توان دولت خارج است، قرار گرفتن کتاب در قفسه کتابخانه‌های عمومی است.

رمضانی یادآور شد: اخیرا پیمایشی در مورد عادات خواندن ایرانیان انجام داده‌ایم و یک گزاره وجود دارد که اگر کتاب در دسترس شما باشد، چند درصد امکان دارد آن را بردارید و مطالعه کنید؟ این گزاره در دنیا 40 درصد و بر اساس پیمایشی که ما انجام دادیم، برای مردم کشور  ما 60 درصد است. این مؤید این است که اساسا مردم نسبت به کتاب مقاومت ندارند و اگر دسترسی ایجاد شود، مطالعه اتفاق می‌افتد.

وی  با اشاره به پیگیری زنگ خواندن و مطالعه در آموزش و پرورش، اظهار داشت: به نظرم مراجعه از کتاب درسی به غیردرسی مهم است و باید اتفاق بیفتد.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با اشاره به شبکه گسترده کتابخانه‌های عمومی، اظهار داشت: قریب 70 درصد همکاران ما خانم هستند که در نهاد کتابخانه‌های عمومی خدمت می‌کنند و ما از ظرفیت این عزیزان داریم استفاده می‌کنیم. ما 800 کتابخانه روستایی و 60 کتابخانه سیار داریم که نقطه خدمت آنها حاشیه شهرها و مناطق کم برخوردار است.

وی در پایان گفت: قدمت کتابخانه در ایران چند 100 ساله است ولی کتابخانه عمومی «تربیت» تبریز 100 سال قدمت دارد. در خاطرات  امام دیدم که ایشان هم اشاره‌ای کرده‌اند و می‌گویند ما با فلانی و فلانی به کتابخانه تربیت تبریز رفتیم و زحمات مدیر و مؤسسین آن را قابل تمجید و تشکر یافتم. برای خود من باعث افتخار بود و واقعا فکر نمی‌کردم ارجاع به کتابخانه عمومی در سخنان امام باشد و برای خودم دلگرم‌کننده و امیدوارکننده بود.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.