محمد یارمند، روز سه شنبه در سومین نشست بخشداران استان در سال 96 با تشریح وضعیت روستاها و شوراهای اسلامی افزود: این استان 10شهرستان، 21 بخش ، 45 دهستان ، 361 دهیاری و 391 شورای اسلامی روستایی دارد که هزار و 222 نفر عضو شوراها هستند.
وی افزود: بیش از نیمی از دهیاران استان از میان افراد جدید انتخاب شدند و از 361 دهیاری ، فعالیت 354 دهیاری شروع شد ، پرونده یک دهیاری ناقص بود و پنج دهیاری هنوز تشکیل نشده است.
مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری یزد با بیان اینکه مجوز فعالیت هشت دهیاری جدید به تازگی از سوی وزارت کشور برای استان صادر شد، اضافه کرد: برای نخستین بار با تمام دهیاران برای شروع فعالیت مصاحبه شد که 356 نفر آنها معرفی شدند.
یارمند، اولویت استان را اشتغال روستاییان دانست و ادامه داد: از سال گذشته در تمام بخش‌ها اقدامات خوبی صورت گرفت و عملکردها بیانگر توجه ویژه بخشداران به این مهم است.
وی به تسهیلات صندوق کارآفرینی امید در استان اشاره کرد و گفت: پنج طرح شامل یک مورد مشارکتی به عنوان نخستین طرح کشوری این بخش و چهار طرح غیرمشارکتی مصوب شد .
این مسئول در گزارشی در باره تسهیلات اشتغال روستایی اظهار کرد: در مرحله اول سهم استان 835 میلیارد ریال بود که تاکنون به 6 پرونده تسهیلات پرداخت شد و در مجموع برای یکهزار و 100 نفر در روستاها ، فرصت شغلی جدید ایجاد شده است.
مدیرکل امور روستایی استانداری یزد در باره وضعیت تخلفات ساختمانی بیان کرد: بر پایه آمار تخلف ساخت ‌و ساز در ایام تعطیل در روستاها افزایش می یابد، بخشداران تلاش کنند تا با نظارت و بازرسی‌، ساخت‌ و سازهای غیرمجاز در روستاها به حداقل ممکن برسد.
یارمند افزود: نظارت بر تفرجگاه ها و طرح های عمرانی با تشکیل دفتر نظارت بر پروژه‌های عمرانی دهیاری‌ها انجام شد، و در گذشته به خاطر ضعف در ارائه گزارش نظارت بر این پروژه ها ، رتبه استان 27 بود و هم اکنون با تهیه سه گزارش مستند به رتبه پنج کشوری ارتقا یافته است.
وی تشکیل کمیته فنی عمران روستایی در استان و نظارت جدی بر فعالیت شرکت‌های تعاونی دهیاری‌ها به‌عنوان کارگزار برای کسب درآمد پایدار و لزوم داشتن برنامه را از دیگر وظایف دفتر روستایی دانست.
این مسئول به رایزنی‌ها برای تأمین اقلام شب عید روستاییان و لزوم تلاش دهیاری ها برای گرفتن سهم هر روستا اشاره کرد و ادامه داد: از اتفاقات مهم امسال در ابتدای سال جاری 2 افزایش سهم دریافت دهیاری‌ها از عوارض مالیات ارزش‌ افزوده و خدمات از 20 درصد به 30 درصد و تبدیل برداشت منبع درآمدی از شهرستان به استان بود.
مدیرکل امور روستایی استانداری یزد یادآور شد: امسال همچنین حسابرسی دهیاری ها و شرکت های تعاونی انجام شد به گونه ای که 70 درصد شرکت های تعاونی و بالای 80 درصد دهیاری ها حسابرسی شد ضمن آنکه حسابرسی 18بخش از 21بخش به صورت ضمنی در این دفتر انجام شد.
یارمند به آمادگی برای حضور در سومین نمایشگاه توانمندی ها روستاییان تهران اشاره کرد و گفت: پارسال یزد با 17 غرفه ، رتبه چهارم کشور را کسب کرد و امسال معماری دکور استان به صورت کاروانسرا در حال طراحی است.
یارمند با تقدیر از بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در همکاری با دفتر یادشده گفت: سال گذشته بنیاد مسکن استان با مشارکت با دهیاری‌ها 2 هزار و 667 تن قیر رایگان در روستاهای بالای 20خانوار توزیع کرده است.

** افزایش 100درصدی اعتبارات دهیاری ها
همچنین معاون مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری یزد با اشاره به افزایش 100درصدی اعتبارات دهیاری ها در سال 96 گفت: 80 درصد اعتبارات دهیاری های استان به طرح های عمرانی و 20درصد به هزینه های جاری اختصاص یافته است.
حسین عسکر زاده یادآور شد: در 10 ماهه امسال 53 میلیارد و 897 میلیون تومان از محل مالیات بر ارزش‌افزوده به‌حساب دهیاری‌های استان واریز شده است.
وی افزود: به غیر این ، 6میلیارد و 371 میلیون تومان دهیاری‌های استان از طریق صدور پروانه و جرائم کمیسیون ماده 99 استان درآمد داشتند که نسبت به سال قبل حدود 40 درصد افزایش دارد.
معاون دفتر امور روستایی استانداری یزد ادامه داد: دهیاری‌ها تاکنون 41 میلیارد تومان از درآمدها را هزینه کردند که هشت میلیارد تومان(20 درصد) هزینه جاری و 33 میلیارد و 167 میلیون تومان( 80 درصد) هزینه عمرانی بود.
عسکرزاده از واریز پنج میلیارد و 797 میلیون تومان اعتبار برای روستاهای بدون دهیاری استان نیز خبر داد و گفت: این مبلغ سهم کالا و خدمات، تبصره 2 و آلایندگی است که به‌حساب فرمانداری‌ها واریز و در حال هزینه است.
وی از دیگر فعالیت های انجام شده در دفتر روستایی را تشکیل کمیته فنی و کمیته انطباق در بخشداری ها عنوان کرد و افزود: انجام پروژه‌های نیمه‌تمام و تعریف پروژه‌های جدید با اولویت روستاها با نظارت این کمیته خواهد بود.
این مسئول به حسابرسی ضمنی و کنترل داخلی با توجه به افزایش اعتبارات دهیاری ها و نظارت عالی از سوی فرمانداری ها و برنامه ریزی برای سومین نمایشگاه توانمندی روستاییان کشور در تهران به عنوان یکی از بزرگ‌ترین رویدادهای سال را از دیگر فعالیت ها اعلام کرد.
معاون دفتر روستایی استانداری یزد بر لزوم تجهیز تمام شرکت‌های تعاونی دهیاری‌ها به نرم‌افزار سپیدار به منظور پرداخت حقوق، مزایا و بیمه دهیاری‌ها و نهایی شدن آن از ابتدای سال آینده تأکید کرد.
از جمعیت یک میلیون و 138 هزار نفر جمعیت استان یزد 15 درصد در مناطق روستایی استان ساکن هستند .
1968/ 2047/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.