اسکندر زند روز پنجشنبه در نخستین همایش ملی شور ورزی که به مدت 2 روز در مرکز تحقیقات ملی شوری یزد، ادامه دارد ،افزود: با وجود گسترش شوری در ایران ، طرح های ارزشمندی برای بهره برداری اقتصادی و ایجاد اشتغال و درآمد از منابع شوری در حال اجراست.
وی افزود: پرورش انواع آبزیان مقاوم به شوری، کاشت انواع درختان برای تولید چوب، تولید علوفه و کاشت بوته های مقاوم به شوری خاک و تولید انرژی از جمله ظرفیت های ایجاد شده در موضوع شور ورزی برخی از این فعالیت هاست.
به گفته مسئولان از هفت میلیون هکتار اراضی آبی در معرض شوری، 4.5 میلیون هکتار فقط مشکل شوری دارند، اما 2.3 میلیون هکتار علاوه بر شوری با مسائل دیگری نظیر عمق کم خاک، آهکی یا گچی بودن و محدودیت‌های دیگری برای کشت و کار رو به ‌روست.
همچنین مشاور وزیر جهاد کشاورزی و رئیس برگزاری همایش یادشده گفت: گردهمایی شورورزی با هدف و شعار « بهره برداری اقتصادی و پایدار از منابع شوری، تولید و اشتغال» و به منظور برنامه ریزی، هدایت و هدفمندسازی فعالیت های مرتبط با شوری در یزد برگزار می شود.
محمدحسین شریعتمدار، اظهار امیدواری کرد که در این همایش شاهد ارائه راهکارهای مناسب برای تولید و اشتغال پایدار از منابع شوری در کشور باشیم.
همچنین رئیس مرکز ملی تحقیقات شوری و دبیر اجرایی همایش یادشده گفت: 180مقاله در موضوع مرتبط با شوری به دبیرخانه همایش ارسال شد.
فرهاد دهقانی افزود: بر پایه برنامه ریزی ها ، 100مقاله به صورت سخنرانی و پوستر ارائه شود .
وی با بیان برگزاری سه کارگاه تخصصی در حاشیه همایش یادآور شد: در این همایش 300 نفر از کارشناسان، محققان و پژوهشگران مرتبط با شورورزی کشور حضور دارند.
1968/ 2047 خبرنگار:محمودرضا رحمانی**انتشار: عباسقلی اشکورجیری
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.