اعظم شرف الدینی نمونه بارزی از یک نابینای توانمند است که با کمک مربی خود، بافندگی را آموزش دیده و تنها آرزویش خلق آثار زیباست که نظر هر بیننده ای را جلب کند و به افتخارات بالایی برسد .
این بانوی روشندل در تلاش است بینا شود و رنگ ها را ببیند ، عاشق کتاب خواندن است و رسیدن به موفقیت را در این موضوع می داند .
وی در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: افراد معلول دارای مهارت و استعداد های فراوانی هستند و افراد و مسئولان باید توانایی افراد را باور کنند و فرد معلول نباید خود را محدود سازد.
وی با اشاره به اینکه خواستن، توانستن است، افزود: افراد نابینا با تلاش و کوشش و خودباوری می توانند کارهای بزرگ را انجام دهند و دیگران نیز باید آنان را حمایت کنند.
شرف الدینی گفت: انسانی که کوشش و تلاش را سرلوحه کار خود قرار دهد به هدف خود خواهد رسید و زمانی که من اقدام به یادگیری گلیم بافی نمودم در ظاهر کار سخت و نشدنی تصور می شد اما با تلاش و همت به خواسته خود رسیدم.
مربی قالیبافی نابینایان اردکانی نیز گفت: کار با معلولان خیلی شیرین و جذاب است ، وقتی طرحی از یک نابینا بافته و شکل می گیرد و به فروش می رسد رضایت و خوشحالی در من ایجاد می کند .
عصمت کریم زاده با بیان اینکه یک معلول می تواند با سخت کوشی هنری را خلق کند و برای جامعه مفید باشد ادامه داد: داشتن حوصله و صبر، با توجه به عدم مهارت کافی، ظرافت بافتن و گره زدن برای این افراد ضروری است .
این مربی با بیان اینکه من تاکنون توانسته ام در بخش کوثر از مرکز معلولان ذهنی امام علی (ع) به 12 نفرآموزش قالیبافی و گلیم بافی دهم که از میان آنها سه نفر نابینا ، کم شنوا و کرولال بوده اند که با خلاقیت و ابتکار به مهارت رسیده اند تصریح کرد: معلولان به حق مصداق بارز حکمت و رحمت هستند چنانچه به حکمت از برخی توانشان کاسته شده و به رحمت درهای بی شمار دیگری به توانمندی شان افزوده شده است.
کریم زاده خاطر نشان کرد: در مرکز نگهداری معلولان ذهنی که با همت آقای فتوحی و اداره بهزیستی شهرستان اردکان اداره می شود در مجموع 156 نفر از معلولان در بخش های مختلف نگهداری می شوند که در بخش کوثر 26 نفر در رشته های مختلفی چون قالیبافی ، تابلو فرش بافی ، خیاطی ، سنگ تراشی مشغول به کار هستند .
این مربی با بیان اینکه در بین این افراد کسانی که نابینا یا کم شنوا و یا ناشنوا هستند به دلیل نداشتن شغل و امکانات برای کسب درآمد به این مرکز مراجعه می کنند .
وی تصریح کرد: از آنجایی که این مرکز با حمایت خیرین شهرستان اداره می شود گاه کمک ها از پس مخارج این مرکز خارج شده پس لازم است که مسئولان شهرستان عزم خود را جزم کرده و در جهت تداوم کار و نگهداری معلولان این مرکز را حمایت کنند.
فرماندار اردکان نیز با بیان اینکه رسیدگی به امور معلولان وظیفه همه افراد جامعه و به ویژه مسئولان می‌باشد، افزود: باید با دعوت از خیرین شهرستان و برنامه‌ریزی مناسب، زمینه حمایت بیشتر از این قشر را فراهم کرد.
هادی مقیمی خدمت و اموزش به معلولان را نوعی جهاد اجتماعی و توانبخشی یک معلول جسمی و ورود به چرخه اقتصاد و تولید را موجب رونق در حوزه اقتصادی دانست و بیان کرد: معلولیت جسمی افراد نمی‌تواند مانع فعالیت‌های اجتماعی‌شان باشد.
وی با بیان اینکه مهم ترین هدف راه اندازی این کارگاه ها توانمند سازی معلولان به لحاظ جسمی و ذهنی و همچنین ایجاد انگیزه زندگی در آنها است افزود: توانمندسازی معلولان موجب پویایی آنها در کنار سایر شهروندان می شود .
رئیس اداره بهزیستی هم با بیان اینکه بیش از 10 درصد جمعیت جوامع بشری را افراد کم توان و دارای نیازهای ویژه تشکیل می دهند افزود : کم توان یا معلول به کسی گفته می شود که بر اثر نقص جسمی ، ذهنی و یا حسی دچار درجاتی از اختلال در کارایی و کارکرد وی در جنبه های عمومی، اجتماعی، اقتصادی و حرفه ای شود، به طوری که این اختلال، از استقلال فردی، اجتماعی و اقتصادی وی بکاهد.
امیرولی عضدزاده تصریح کرد : سازمان بهزیستی بعنوان تنها متولی ساماندهی امور معلولین کشور حداکثر توان خود را در جهت تغییر رویکرد و نگرش به معلول و معلولیت انجام داده است این تلاش ها شامل وضع قوانین و مقررات در سطح کلان و جزء برای سهولت حضور معلولان در جامعه و اشتغال آنان ، ایجاد مراکز درمانی و فیزیوتراپی و ... جهت کاهش معلولیت و جلوگیری از روند افزایش آن ، ایجاد مراکز نگهداری و بازتوانی معلولان ، تامین فرصتهای اشتغال و خودکفایی آنان و موارد بسیار که همه و همه در جهت ورود موفق فرد معلول به جامعه و بازتوانی وی در همه امور اجتماعی و اقتصادی است .
عضدزاده خدمات سازمان بهزیستی به معلولان را شامل پرداخت هزینه های درمانی ، خرید و در اختیار نهادن وسایل کمک توانبخشی ، پرداخت مستمری ماهیانه ، ارائه خدمات درمانی و توانبخشی، مساعدت در زمینه تامین مسکن معلولان، پیگیری امور اشتغال معلولان چه در ادارات دولتی و ایجاد فرصت های شغلی در بخش خصوصی و خود اشتغالی ، برگزاری اردوهای تفریحی ورزشی و فرهنگی دانست.
وی پیشگیری و جلوگیری از بروز معلولیت را بسیار مهم دانست و تاکید کرد: سازمان بهزیستی در این زمینه خدمات پیشگیرانه متعددی از قبیل خدمات مشاوره ای پیش از ازدواج ، انجام مشاوره ژنتیک، طرح سنجش تنبلی چشم ، طرح غربالگری شنوایی نوزادان را به عموم جامعه ارائه می نماید.
عضدزاده ادامه داد: در گام دوم درمان معلولیت است که این مهم با ارجاع معلولان به متخصصین این امر صورت می پذیرد و گام سوم پیشگیری از روند افرایشی و کنترل معلولیت است که عمده فعالیت های سازمان برای معلولان در این بخش متمرکز است
کارگاه تولیدی حمایتی معلولان کوثر وابسته به موسسه خیریه حضرت ابوالفضل (ع) شهرستان اردکان است و معلولان با توجه به علایق و توان خود می‌توانند آموزش‌های حرفه‌ای را فرا بگیرند و به چرخه طبیعی زندگی بازگردند.
این کارگاه تولیدی حمایتی با سرمایه‌گذاری سه میلیارد ریال توسط بخش غیردولتی با هدف بازتوانی و استقلال اقتصادی و اجتماعی و حمایت از اشتغال40 نفر از معلولان بهزیستی شهرستان اردکان در حرفه های مختلف برای اولین بار در اردکان راه اندازی شده است.
اردکان 98 هزار نفر جمعیت دارد و مرکز آن در 60 کیلومتری شمال شهر یزد واقع است.
7544 /6197 خبرنگار: مژگان دشتی** انتشار: فلاح
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.