به گزارش پنجشنبه شب اداره کل روابط عمومی استانداری یزد ، سید محمد میرمحمدی در نشست مشترک تولیدکنندگان و مدیران صنعت استان با اشاره به نامگذاری سال 96 افزود: باید در نظر داشته باشیم که اقتصاد مقاومتی همان اقتصاد دانش‌بنیان است و مفهوم آن این هست که باید به سمت اقتصاد مبتنی بر علم و فناوری برویم.
وی با طرح پرسش دیگری با این عنوان که آیا امورات تولیدی و صنعتی ما مبتنی بر علم و دانش هست یا خیر افزود: اگر جواب به این پرسش مثبت باشد بسیاری از مسائل ما حل‌و فصل است و نیاز به مسائل جانبی ندارد.
استاندار یزد با اشاره به اینکه در اقتصاد دانش‌بنیان نقش اصلی متعلق به بخش خصوصی است گفت: بخش خصوصی در اقتصاد مقاومتی نقش محوری و اصلی را دارد ، همه مسئولیت و بار اقتصاد مقاومتی بر دوش بخش خصوصی است و دولت نقش تسهیل گر، حمایت گر و زمینه‌ساز را دارد.
میرمحمدی بابیان اینکه دولت نقش پشتیبانی از صنعتگران، تولیدکنندگان و کارآفرینان را بر عهده دارد گفت: بخش خصوصی میدان را در اختیار دارد و باید در این میدان نقش اساسی خود را برای تولید و اشتغال ایفا کند.
استاندار یزد بابیان اینکه تولید و اشتغال جدا ناشدنی هستند افزود: درجایی که تولید باشد اشتغال هم هست و درجایی که اشتغال باشد تولید هست.
میرمحمدی تأکید کرد: مطرح می‌ کنندکه گرد و خاک معادن برای ما است ولی خام فروشی می‌شود و ارزش‌افزوده و اشتغالش برای جای دیگر است درست می‌گویند ، ولی صنایع جوار معدنی که مستقر می‌شود و توسعه پیدا می‌کند می‌گویند آلودگی زیست‌محیطی به وجود آمده است.
وی با اشاره به اینکه اگر همه مسائل باهم دیده شود، مشکلات حل خواهد شد، خاطرنشان کرد: اگر اشتغال و درآمد می‌خواهیم و معتقد به جلوگیری از خام فروشی هستیم باید مسائل مربوط به آن را بپذیریم، آن‌هم مسائلی که عمدتاً در حد حرف است و توسط دستگاه‌های تخصصی ثابت نشده است.
استاندار یزد ادامه داد: فردی درجایی بدون اینکه استناد به مرجعی داشته باشد مساله‌ای را مطرح کرده است و بدون توجه به دستگاه اجرایی و مسئول مربوطه حرف آن فرد ملاک تشخیص عمل شناخته می‌شود.
وی ادامه داد: باید توجه داشت که هر کاری متولی دارد، آزمایشگاه‌ها و آزمایش‌های مخصوص به خود را دارد، درصورتی‌که دستگاه‌های تخصصی موضوعی را مطرح کردند، مسئولان وظیفه ‌دارند که توجه و پیگیری کنند؛ ولی نمی‌توان به ملاک حرف شخصی افراد با سرمایه‌گذار برخورد نموده و سرمایه‌گذاری او را متوقف کرد.
میرمحمدی با اشاره به وضعیت کنونی واحدهای صنعتی و سیاست‌های دولت تدبیر و امید گفت: در سال گذشته اقدامات خوبی در این زمینه صورت گرفت و خوشبختانه بانک‌ها، اداره کل امور مالیاتی، شرکت‌های آب و برق همکاری لازم را داشته‌اند.
میرمحمدی با اشاره به تسهیلات بانکی واحدهای صنعتی افزود: مشکلات وثیقه واحدهای تولیدی ارزیابی شد تا راهی برای کمک مجدد به واحدهای صنعتی باز شود.
استاندار یزد خاطرنشان کرد: بدهی‌های سنگینی برای دولت تدبیر و امید باقی گذاشته‌شده بود و در سال گذشته بدهی‌های مرتبط با بازنشستگان، فرهنگیان، بیمه سلامت و پیمانکاران که در حدود 20 هزار میلیارد تومان بود پرداخت شد و مسیر را هموار کرد تا سرمایه‌گذاران و علاقه‌مندان خدمت به کشور با سرعت بیشتری جلو بروند.
استاندار یزد بابیان اینکه کار بزرگی در عرصه رشد اقتصادی در دولت تدبیر و امید انجام گرفته است،گفت: رسیدن رشد اقتصادی منفی 6 و هشت‌دهم درصد به بالای 9 درصد ازنظر بانک مرکزی و مراکز بین‌المللی کار بسیار دشواری است.
میرمحمدی گفت: شما به‌عنوان یک تولیدگر زمانی که بخواهید افزایش سود حاصل از فروش را با افزایش کیفیت همراه کنید می‌دانید که چه‌کار مشکل و طاقت‌فرسایی است ولی این مهم در دولت تدبیر و امید در عرصه اقتصاد صورت گرفته است.
وی افزود: همه هدف دولت این بوده است که واحدهای صنعتی و تولیدی مجدد شروع به کار کنند و کارگران دوباره مشغول به کار شوند، به همین منظور در حفظ اشتغال در سال گذشته قدم‌های بزرگی برداشته شد.
وی گفت : بنابراین واحدهای نیمه‌جان نفسی تازه کردند و کارگران دوباره جذب شدند و شروع به فعالیت کردند و از بیکار شدن بسیاری جلوگیری شد.
استاندار یزد بابیان اینکه به نظر می‌رسد مواردی هست که تولیدکنندگان نباید از آن غافل شوند گفت: آیا ما بر اعمال مدیریت صحیح بر واحدهای تولیدی و صنعتی توجه داریم؟ ، آیا ممکن است مدیریت ما مشکل داشته باشد یا اینکه هر طور عمل کردیم بهترین روش برای مدیریت است؟
میرمحمدی افزود: مدیریت اصول و ضابطه دارد و باید به نحوی عمل شود که به کاهش هزینه‌ها، افزایش کیفیت، بهسازی نیرو، ایجاد ارزش‌افزوده، ایجاد بازارهای جدید، برقراری مبادلات فنی، تخصصی با دنیا و ایجاد روابط تجاری منجر شود.
وی ادامه داد: آیا به این موارد فکر شده است؟ آیا تابه‌حال سئؤالی در این زمینه‌ها از خودمان کرده‌ایم؟
استاندار یزد تأکید کرد: نقش اصلی در تولید و اشتغال را موارد گفته‌شده ایفا می‌کنند که مرتبط با صاحبان صنعت و مدیریت صنایع استو اگر این عوامل در کار لحاظ شود مشکلات بسیار کمتری خواهیم داشت.
وی بابیان این پرسش که چقدر دنبال بازار فروش بهتری رفته‌ایم تأکید کرد: صنعت کشور باید به تولید سفارشی نزدیک شود و اگر به این مهم رسیدیم به این معنا است که رقابت‌پذیر شده‌ایم ولی اگر تولیدات کارخانه‌های ما عرضه محور باشد به فرایندی شانسی قدم گذاشته‌ایم، درنتیجه عرضه زیاد می‌شود و قیمت‌ها کاهش پیدا می‌کند و معلوم است که چه وضعی پیدا می‌شود.
استاندار یزد ، تنوع محصولات در بخش صنعت و تولید را مهم ارزیابی کرد و افزود: اگر سبد محصول تولید گسترده‌تر باشد امکان بالانس کار بیشتر است و به‌قول‌معروف نباید همه تخم‌مرغ‌ها در یک سبد گذاشت تا اگر جایی بازار رکود پیدا کرد در جای دیگری بازار پررونقی وجود داشته باشد.
میرمحمدی پیرامون درخواست یکی از تولیدکنندگان مبنی بر واگذاری زمین‌های شهرک صنعتی بطور رایگان به تولیدکنندگان و صنعتگران گفت: زمین‌های شهرک‌های صنعتی شرایط خاص خودشان رادارند و برای ایجاد زیرساخت‌های لازم هزینه‌های بسیاری می‌شود و بر اساس این هزینه‌ها قیمت تمام‌شده‌ای را اعلام و از سرمایه‌گذار دریافت می‌کند.
وی گفت: حال اگر درخواستی برای واگذاری رایگان این زمین است به این نکته هم باید توجه کرد که هزینه‌های ایجاد این زیرساخت‌ها را چه کسی باید پرداخت کند؟ اگر منظور دولت است، قانون‌گذار باید به این نکته اشاره کند و در قانون بودجه این مورد را لحاظ کند که درنهایت مشکلات بعدی را در پیش خواهد داشت.
استاندار یزد با بیان اینکه دولت تدبیر و امید به این مسائل از قبیل ثبات اقتصادی و آرامش در اقتصاد توجه داشته است گفت: تمام کسانی که در اقتصاد تنش‌آفرینی می‌کردند همچنان حضور دارند و بیرون نرفته‌اند و از این نظر شرایط فرقی نکرده است اما، اینکه با چه تدبیر، تفکر و اندیشه‌ای این آرامش و ثبات در اقتصاد حاکم شده، بسیار مهم است.
میرمحمدی گفت: در دولت تدبیر و امید نرخ ارز تا حدودی بالانس شده، شتاب‌ تغییر قیمت‌ها دیگر وجود ندارد، قیمت ارز به‌یک‌باره چند برابر نمی‌شود و دولت نشان داده که برای ایجاد فضایی پویا تلاش کرده است.
وی تصریح کرد: تمام تلاش دولت فراهم کردن زمینه برای فعالیت مؤثر و مطلوب صنعتگران است تا با شرایط از زیر آوار خرابی سالم خارج شوند که خوشبختانه این اتفاق تا حدود زیادی رخ‌داده و شاهد این موضوع هستیم.
استاندار یزد با اشاره به اینکه واحدهای صنعتی استان بر اساس دسته‌بندی تعطیل‌شده، نیمه فعال، فعال پایش صددرصدی شده‌اند، گفت: در حال حاضر معلوم است که فلان واحد صنعتی از چه زمانی و به چه دلیل تعطیل‌شده است.
میرمحمدی تأکید کرد: به دنبال این مهم هستیم تا واحدهای تعطیل‌شده بدون صرفه اقتصادی را تعیین تکلیف کنیم و واحدهای نیمه فعال را باهدف رفع موانع تولید حمایت کنیم.
وی گفت: در این راستا واحدهای فعال را نیز حمایت خواهیم کرد تا بتوانند یک‌روند مؤثر و پویا به خود بگیرند و همراه با رشد تکنولوژی ساماندهی بشوند و روبه‌جلو حرکت کنند چراکه یک تکنولوژی قدیمی با جدید قابل‌رقابت نیست و همانند بیماری است که به کما رفته است.
استاندار یزد گفت: واحدهای قدیمی و خارج از رده صرفاً هزینه‌بر هستند و هرروزی که به عمرشان اضافه می‌شود عقب‌گرد می‌کنند.
میرمحمدی در ادامه پیرامون پرداخت بدهی پیمانکاران دولتی گفت که اقدامات خوبی صورت گرفته و خوشبختانه بسیاری ازاین‌دست بدهی‌های توسط دولت تسویه شده است.
وی گفت: دولت در راستای اصلاح نظام بانکی نیز قدم‌هایی برداشته است و سود بانکی کاهش پیداکرده و روند پرداخت تسهیلات نیز ساده‌تر شده است و تا جایی که امکان داشته و در اختیارش بوده تلاش کرده است.
استاندار یزد ابراز امیدواری کرد تا با همفکری دست‌اندرکاران تولید و اشتغال مشکلات پیش رو روشن‌تر شده تا برای رفع آن‌ها هرکدام از مسئولان در حیطه وظایف خودشان عمل کنند.
میرمحمدی خاطرنشان کرد: 49 مورد از مشکلات صنایع استان را احصا کرده‌ایم و در جهت رفع بسیاری از موارد تلاش کرده‌ایم ، یک سری از مسائل از عهده دولت خارج است چراکه به قوانین و مقررات جدید نیاز دارد و نیازمند ورود مجلس شورای اسلامی است.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد تا باهمت همه‌جانبه مسئولان و تولیدکنندگان نسبت به رفع مشکلات اقدام شود تا تولید و صنعت پیشرفت لازم را داشته باشد.
استان یزد دارای افزون بر سه هزار و 500 واحد صنعتی و تولیدی فعال و دارای شهرک های مختلف صنعتی در تمام مناطق و شهرستان های تابعه است .
7536/ 5054 دریافت کننده:کاظم سبحان زاده**انتشار: بهنام احمدی*
irnayazdd@
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.