استان یزد با داشتن ۴۰ رشته صنایع دستی پویا، افزون بر سه هزار هنرمند فعال در این بخش دارد.

به گزارش روز جمعه روابط عمومی این اداره‌کل، سید مصطفی فاطمی با اشاره به اینکه در بحران کرونا گردشگری و صنایع دستی یزد متضرر شد، افزود: علاوه بر راه اندازی گردشگری و تورهای مجازی به تازگی نمایشگاه مجازی برای عرضه صنایع دستی استان دایر شد.

وی ادامه داد:  صنعتگرانی  که محصولات خود را برای ایام عید آماده کرده بودند و با توجه به شرایط موفق به فروش آن نشدند در نمایشگاه یادشده نشدند کالای خود را  تا ۴۰ درصد تخفیف به فروش می‌رسانند.

وی  این شرایط را بهترین زمان برای خرید صنایع دستی عنوان کرد و اظهار داشت: از علاقه مندان، خیرین و صاحب صنایع می‌خواهیم با خرید تولیدات صنایع دستی، هنر را در سال ۹۹ هدیه دهند و در این امرخیری  مشارکت کنند.

فاطمی  با بیان اینکه اطلاعات صنعتگران برای ارتباط مستقیم با آن‌ها در فضای مجازی قرار می‌گیرد افزود: هنرمندانی که در این  فضا معرفی می‌شوند دارای مجوز و کارت شناسایی از سوی اداره میراث فرهنگی هستند.

وی بیان کرد: علاقه‌مندان به صنایع دستی می‌توانند با مراجعه به وب سایت یزد استور، فروشگاه سوغات یزد  به آدرس به ادرس https://yazdstore.com مراجعه و به صورت آنلاین خرید کنند.

هفدهم فرودین ماه جاری  مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی یزد گفته بود: همه سرمایه‌گذاران و فروشگاه‌های صنایع دستی به امید نوروز خود را مقروض کردد، اما کرونا اقتصاد گردشگری استان را با رکود مواجه کرد.

 فاطمی در ارتباط زنده با معاون اول رییس جمهوری، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و رییس بانک مرکزی از تبدیل شدن یزد به یکی از مقاصد سفر در سال‌های اخیر خبرداد و افزود: تعداد تخت‌های اقامتی این استان از سه هزار ۷۰۰ تخت در ابتدای دولت به بیش از ۱۱ هزار تخت افزایش یافت و قریب به ۵۰ درصد آن در سال ۹۸ به بهره برداری رسید.

وی با بیان اینکه در نوروز سال گذشته یک میلیون و ۹۰۰ گردشگر به یزد سفر کردند، ادامه داد:  اما امسال تعداد گردشگر به کمتر از ۱۰۰ نفر رسید.

این مسوول با اعلام همکاری جامعه هتلداران در پیشگیری و مقابله  با کرونا گفت: از دهم اسفند سال گذشته جامعه هتلداران استان به صورت داوطلبانه به منظور همراهی با ستاد مبارزه با کرونا و برای حفظ سلامت مردم اعلام تعطیلی کردند و تاکنون کلیه اماکن گردشگری تعطیلاست.

فاطمی اظهار کرد: پس از بحران کرونا، ماه مبارک رمضان آغاز می شود و به خاطر فصلی بودن گردشگری، تابستان نیز این روند ادامه خواهد داشت و بحران پیش آمده تا ۶ ماه اقتصاد گردشگری که بخش عمده‌ای از اقتصاد استان است را زمین گیر  می‌کند.

مدیرکل مراث فرهنگی،  یزد با اشاره به اشتغال بیش از ۱۴ هزار نفر به صورت مستقیم در صنعت گردشگری و صنایع دستی اظهار کرد: اکنون بیش از ۵۰ روز است که بسیاری از این فعالان بیکار شدند و فعالیتی ندارند.

کمیته میراث جهانی یونسکو ۱۸ تیر ۱۳۹۶ در چهل و یکمین نشست خود در کراکوف لهستان، با اجماع اعضا، بخشی از بافت تاریخی شهر یزد را در فهرست میراث جهانی ثبت کرد.

با ثبت بافت تاریخی یزد، نخستین پرونده یک شهر تاریخی ایران در فهرست جهانی به ثبت رسید که بیش از ٧٠٠ هکتار از اراضی شهر قدیمی را در بر می گیرد.

بیزد نخستین شهر خشت خام و دومین شهر تاریخی جهان است و در کنار استان های فارس و اصفهان به عنوان مثلث طلایی گردشگری ایران، مقصد اول گردشگران خارجی و اروپایی است.

یزد با عناوینی همچون شهر بادگیرها، دارالعباده، حسینیه ایران، دوچرخه ها، شیرینی، قنات، قنوت و قناعت و آفتاب شناخته می شود.

ویروس کرونا اواسط دی ماه (دسامبر ۲۰۱۹ ) ۹۸ در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد. ابتدا از این بیماری به عنوان ذات‌الریه نام برده می‌شد؛ اما کمیسیون ملی بهداشت آن کشور در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ ( نهم دی) به صورت رسمی شیوع این ویروس را اعلام کرد و  شناسایی نخستین مورد آن در ایران ۲۹ بهمن ماه ۱۳۹۸ در قم رسانه ای شد.

همچنین به گزارش روز چهارشنبه تارنمای خبری نشریه دیلی نیوز، «ریچارد برنان» مدیر منطقه‌ای عملیات اضطراری  سازمان جهانی بهداشت گفت که روند ابتلا به کرونا در جمهوری اسلامی ایران به سطح ثابت رسید.

به گزارش ایرنا وی افزود: به واسطه افزایش موثر بسیاری از اقدامات کنترل کننده، ما شاهد ثابت ماندن تعداد موارد ابتلا به کرونا در ایران هستیم و در حقیقت، برخی اشارات از کاهش تعداد مبتلایان جدید در روزهای اخیر خبر می‌دهد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.