حمیدرضا پایدارفر روز پنجشنبه در بازدید نماینده اردکان ، مدیرکل بهزیستی ، رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی  یزد ، فرماندار و اعضای هیات امنای این مرکز افزود:  واحد یادشده دارای بخش های شنوایی سنجی، بینایی سنجی، پزشک تغذیه، پرستاری، بیوبانک، آزمایشگاه و ... است .

وی هدف از ایجاد این مرکز را ارائه خدمات رایگان و تخصصی به تمام افراد بالای ۵۰ سال با هدف پایش سلامتی آنها و پیشگیری از بیماری‌های دوران سالمندی عنوان کرد و یادآور شد: این مرکز در حوزه پیشگیری از بیماری های روحی و روانی،سرطان ها و بیماری های دوران سالمندی 

به تمامی آنها خدمات رایگان ارائه خواهد داد.

وی تاکید کرد: این افراد با مراجعه به این مرکز از معاینه رایگان متخصص و انجام آزمایش‌ها و پایش‌های مورد نیاز بهره مند هستند و در صورت ابتلا به بیماری، به مراکز درمانی مورد نظر معرفی می شوند.

پایدارفر از دیگر ویژگی‌ این مرکز را اعزام تیم سیار متخصصان به منازل سالمندان برای بررسی وضعیت محل سکونت و مناسب سازی آن با وضع بیماری سالمندان خبر داد.

به گفته رییس بهزیستی اردکان مشاوران این مرکز با مراجعه به منازل سالمندان، مشاوره های لازم را جهت مناسب سازی منزل ارائه خواهند داد و در صورت امکان، مساعدت مالی نیز صورت خواهد گرفت.

وی تأکید کرد: از دیگر خدماتی که در این مرکز در استان یزد منحصر به فرد است، انجام می‌شود آزمایش های رایگان مورد نیاز سالمندان، ارائه صبحانه رایگان به آنها و دیگر خدمات مورد نیاز است.

پایدارفر خاطرنشان کرد: راه اندازی این مرکز، نقش بسیار موثری در سلامت سالمندان اردکان و کمک به آنها برای داشتن زندگی سالم و بدون درد و دغدغه در دوران پیری و تنهایی دارد.
 مرکز تحقیقات سالمندی اردکان در زمینی به مساحت  پنج هزار مترمربع و با هزار و ۷۰۰ مترمربع زیربنا در دست ساخت است که شامل واحد پذیرایی، آمفی تئاتر، اتاق پرستاری ، اتاق تغذیه ، امور روانشناسی و مددکاری، تن سنجی ویژه سنجش مشخصات ظاهری سالمندان، اتاق پزشک متخصص، آزمایشگاه، شنوایی سنجی، بینایی سنجی و بیو بانک ژنتیک با هدف ذخیره ژنوم سالمندان است.

همچنین در این بازید نماینده مردم اردکان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به تکمیل و بهره برداری از بخش های مرتبط سالمندی در شهرستان از جمله خانه سالمندان مجد و مرکز تحقیقات سالمندی گفت:  این مرکز باید با تکمیل بخش ها و مراکز زیرمجموعه به عنوان یک مجموعه کامل و شاخص منطقه شناخته شود.

محمدرضا تابش بر حل مشکلات، ارتقای این مرکز و راه اندازی کامل اولین مرکز پایش سلامت میانسالی تاکید کرد و افزود: سالمندی فرایندی غیرقابل توقف است ،حفظ کرامت این قشر و فراهم آوردن امکانات لازم برای زندگی بهتر توام با شادابی و سلامتی از جمله اقدامات ضروری است.
هم اکنون ۲ هزار معلول و ۳۰۰ خانوار نیازمند، زیرپوشش اداره بهزیستی اردکان هستند.

مرکز شهرستان ۹۸ هزار نفری اردکان در ۶۰ کیلومتری شمال شهر یزد قرار دارد.

۹.۳ درصد جمعیت استان یزد سالمند هستند

هفتم مهرماه ۱۳۹۷ معاون توان‌بخشی اداره کل بهزیستی یزد تعداد سالمندان  را ۱۰۰ هزار نفر برابر ۹.۳ درصد جمعیت استان ذکر کرد و گفت: این عدد هشت‌صدم درصد از میانگین کشوری بیشتر است.

استان یزد بر پایه سرشماری آبان سال ۱۳۹۵، یک‌میلیون و ۱۳۸هزار نفر جمعیت دارد که ۸۵ درصد در ۲۱ شهر و بقیه در روستاها و آبادی‌ها و مناطق عشایری زندگی می‌کنند.
محمدحسین غنیمت در آستانه روز جهانی سالمندان ( ۹مهر) در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا افزود: جمعیت سالمندان در حال افزایش است و این منطقه از این لحاظ در ۳۱ استان در جایگاه ۱۲ قرار دارد.
به گفته وی استان های گیلان ، همدان و مرکزی بیشترین جمعیت سالمند را دارند، هرمزگان ، بوشهر ، خوزستان ، سیستان و بلوچستان از لحاظ جمعیتی ازجمله استان‌های جوان هستند.
معاون اداره کل بهزیستی یزد بابیان اینکه ۲۵ درصد سالمندان استان از هیچ بیمه‌ای برخوردار نیستند، افزود: مابقی از بیمه‌های کمیته امداد، بهزیستی و صندوق بازنشستگی بهره‌مند هستند.
غنیمت ادامه داد: در یزد چهار مرکز شبانه‌روزی سالمندان وجود دارد که به ۶۰۰ نفر خدمات ارائه می‌کند.
وی تعداد مراکز روزانه سالمندی استان را ۱۶ باب اعلام کرد و افزود: در این مراکز خدمات آموزشی ، توان‌بخشی ، فیزیوتراپی و گفتاردرمانی ارائه می‌شود.
بر اساس تعریف سازمان بهداشت جهانی جمعیت بالای ۶۰ سال جزو جمعیت سالمند محسوب می‌شوند که برابر این تعریف، افراد ۶۰ تا ۷۵ سال، سالمند جوان، ۷۵ تا ۸۵ سال، سالمند میان‌سال و بالای ۸۵ سال، سالخورده یا پیر تلقی می‌شوند.
بر اساس آمارها تعداد سالخوردگان شهری استان یزد بیشتر از روستاهاست.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.