محمدعلی طالبی در مراسم اختتامیه دومین همایش ملی معماری فضاهای دانشگاهی که در دانشگاه یزد برگزار شد، معماری را روحی زنده در کالبد ساختمان ها دانست و افزود: امروز شاهد تاثیر معماری بر روح و روان جامعه و آداب و سنت های آن هستیم.
وی با مقایسه معماری دانشگاههای ایران نسبت به دانشگاه های جهان ادامه داد: در حال حاضر فاصله زیادی با معماری استاندارد دانشگاه های دنیا داریم ، لازم است همانگونه که به افزایش کمی دانشجو در دانشگاه ها توجه شده است نسبت به ارتقای کیفی دانشگاه ها و ایجاد فضای مناسب برای تحصیل دانشجویان نیز بیشتر تمرکز کنیم.
به گزارش عصر پنجشنبه روابط عمومی استانداری یزد ، طالبی با ابراز خشنودی نسبت به ورود نسل چهارم دانشگاهها یعنی دانشگاههای جامعه محور تصریح کرد: باید تلاش شود تا جایگاه و تاثیرگذاری دانشگاهها در جامعه را بیشتر شاهد باشیم.
وی با بیان اینکه برگزاری این همایش ها و توجه به معماری دانشگاه، راهی برای تثبیت شأن و جایگاه دانشگاه در جامعه است افزود: امروز استان یزد با توجه به دیرینگی هنر معماری آن و احترامی که دنیا به واسطه ثبت جهانی شهر( ۱۸ تیر ۹۶) یزد برای آن قائل است، بهترین ظرفیت را در کشور برای توجه به حوزه معماری دارد.
استاندار یزد ادامه داد: به همین سبب خواستار آن هستیم که با همکاری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری این استان به عنوان دبیرخانه دائمی چنین همایش هایی برگزیده شود و امیدواریم بتوانیم برنامه های متنوع در حوزه هنر و معماری را به خوبی اجرا کنیم.
محورهای اصلی همایش یادشده شامل مبانی برنامه ریزی و استاندارهای فضاهای آموزش عالی و تحقیقاتی و فناوری،مرور تجربه ، نقد و بررسی فضاهای دانشگاهی و پارکهای علم و فناوری ایران و جهان، مرمت، نگهداری و تعمیر فضاهای دانشگاهی و مراکز تحقیقاتی است.
همچنین دیگر محورهای این گردهمایی روشهای بهینه ساخت و ساز در فضاهای دانشگاهی و مراکز تحقیقاتی، فضاهای فاخر در دانشگاههای امروز ایران،کیفیت و هویت فضاهای دانشگاهی و فناوری و فضاهای دانشگاهی در بناها و بافتهای تاریخی عنوان شد.
هم اکنون حدود ۷۰ هزار دانشجو در ۶۸ مرکز آموزش عالی و دانشگاه های استان یزد تحصیل می کنند.
این استان حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت دارد که ۸۷ درصد در ۲۱ شهر و بقیه در روستاها و آبادی ها زندگی می کنند.