مجید جوادیان زاده با اشاره به اینکه هنر تئاتر، هنری تأثیرگذار است و پیام‌های اجتماعی را به‌درستی و به شکل کامل‌تری نسبت به هنرهای دیگر منتقل می‌کند، افزود: از این زبان می‌توان برای مطرح کردن دغدغه‌های اجتماعی استفاده کرد.

وی  ادامه داد: با یک رویکرد آینده‌پژوهانه، می‌توان گفت که سمت‌وسوی کلیه هنرها به سمت شهری شدن و خیابانی شدن درحرکت است و هنرها به سمت قالب‌های آزادتر می‌روند، یزد نیز از فضای صرفاً کلاسیک و تخصصی اجرای هنری صرف در حال جدا شدن است.

به گزارش روز یکشنبه کمیته اطلاع‌رسانی جشنواره،مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد ادامه داد: در واقع این هنر، ارتباط بی‌واسطه‌تری با مردم دارد و هنرمند به‌جای مستقر شدن در یک مکان به درون شهر و جامعه می‌رود و تأثیر بی‌واسطه‌تری هم می‌گذارد. ضمن اینکه در حال حاضر ما نیاز به اندیشه و تخیل جمعی داریم، تئاترهای خیابانی به این هدف ما کمک می‌کنند.

جوادیان زاده افزود: برگزاری این جشنواره‌ها می‌تواند به کشف استعدادهای جوانان بیانجامد و علاقه‌مندان با گروه‌های نمایشی در ارتباط باشند و از این طریق هدایت‌شده و به فضاهای آموزشی روی‌آورند.

وی یکی دیگر از اهداف این جشنواره را کارکرد جدید شهر عنوان کرد و ادامه داد: فضای شهر باید بامعناتر شود و صرفاً برای عبور و مرور نباشد، بلکه محلی برای ایستادن و به تماشا نشستن نیز باشد و این روزمرگی زدگی را کاهش دهد.

جوادیان زاده در خصوص انتخاب موضوع خانواده برای جشنواره چتر زندگی تصریح کرد: مسائل مرتبط با خانواده و آسیب‌های نسل جوان، هویت و شخصیت خانواده یکی از موضوعات جشنواره است که به دلیل عام بودن تئاتر خیابانی موضوعات عام مثل خانواده در نظر گرفته شد.

وی گفت: : سنجش تأثیر  تئاتر خیابانی با موضوع خانواده در مردم آسان نیست ولی در حقیقت از بازتاب رسانه‌ها و نقد و نظرها می‌توانیم تأثیرات غیرمستقیم این موضوع را احساس کنیم و بدانیم که در مسیر درستی قرارگرفته‌ایم.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد خاطرنشان کرد: در حال برگزاری سومین دوره برگزاری جشنواره چتر زندگی هستیم. در این جشنواره رویکرد بین‌المللی بودن را داشتیم ولی باید برای این موضوع، استانداردها و هزینه‌هایی تأمین شود که تصمیم گرفتیم تا با برگزاری یک سال دیگر به‌صورت ملی به نقاط قوت و ضعف خود واقف شویم تا در آینده‌ای نزدیک به این مهم دست‌یابیم.

جشنواره تئاتر خیابانی "چتر زندگی" از هشتم آذرماه در استان یزد آغاز و به مدت سه روز  ادامه دارد.

هدف از برگزاری جشنواره یاد شده  آشتی دادن اقشار مختلف جامعه  با تئاتر و همچنین معرفی ظرفیت این هنر نمایشی  شده است. 

مجموعا ۱۵۸ اثر به دبیرخانه این جشنواره ارسال شد که  ۱۸ اثر به بخش مسابقه راه یافتند.

از تعداد کل آثار راه یافته به بخش مسابقه ۱۴ اثر از استان‌های تهران، تبریز، خوزستان، لرستان، بوشهر، قزوین، ایون غرب، اصفهان، آذربایجان غربی، کرمانشاه، ملایر، تفرش، زاهدان، آبادان و چهار اثر از استان یزد انتخاب شده است. 

تئاترهای منتخب در پارکهای سطح شهر و گذر فرهنگ و هنر اجرا می شوند.

چشمان کاملا بسته» به کارگردانی سید پویا امامی از اصفهان، «رادیکال زندگی» به کارگردانی سیدفاضل خانی از ایوان غرب، «یک وال برای خدا نامه نوشت» به کارگردانی بهنام کاوه از آبادان، «تیک تاک» به کارگردانی نازیلا امینی از آذربایجان غربی، «عروس آب» به کارگردانی مهدی صالحیار از تبریز و «هشتگ لاکچری» به کارگردانی میثم سرآبادانی از تفرش از جمله آثار راه یافته به جشنواره یاد شده است. 
به «دست کاری» به کارگردانی مهدی ضیائیان پور از تهران، «آدم ها با فرهنگ» به کارگردانی رضا فقیهی از تهران، «منذور» به کارگردانی ملیحه دهقانی از تهران، «گل پری» به کارگردانی سعید بالینی از زاهدان، «چسب زخم» به کارگردانی امیر رجب پور از قزوین، «یک نمایش واقعی» به کارگردانی مرتضی اسدی مرام از کرمانشاه، «دیفرنس» به کارگردانی پژمان شاهوردی از لرستان و  «کالبد شکافی یک اتفاق» به کارگردانی مهدی حبیبی از ملایر از دیگر آثار است.

همچنین «نابودگر» به کارگردانی زمان ارکمان ، «آشیانه درد» به کارگردانی حسین خانی ، «خط آبی» به کارگردانی مریم نیک آئین و «سرقرار» به کارگردانی محمد قائمی هر چهار اثر از یزد از دیگر آثار راه یافته به جشنواره است.
 هیات بازبینی و انتخاب جشنواره متشکل از سید حسین پیغمبری، سامان خلیلی و سید محمد گلزاری است .

همچنین  گلاب آدینه ، نادر برهانی مرند و سید مجید صالحی بعنوان اعضای هیأت داوران جشنواره ملی تئاتر "چتر زندگی" در یزد هستند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.