مگس مدیترانهای از جمله آفاتی است که در درون میوههای در حال رسیدن تخمریزی میکند و لارو آن با تغذیه از گوشت میوه سبب پوسیدگی و ریزش شدید محصول میشود.
محمدحسین حکیمی روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: این مایع در ظروفی در کنار درختان گذاشته میشود و نقش مهمی در پیشگیری آفت و نابودی مگس مدیترانهای دارد.
به گفته وی، باغداران با دریافت مشاوره از کارشناسان باغبانی، مبارزه غیرشیمیایی را با نصب کارتهای زرد چسبنده و تلهها با استفاده از مایع سراتراپ و فرمونهای جلبکننده انجام میدهند.
در سال زراعی جاری بخشی از باغهای استان یزد مورد هجوم آفت مگس مدیترانهای قرار گرفته و خسارتهایی به کشاورزان وارد شده است.
آفت مگس مدیترانهای بیشتر به محصول هلو، زردآلود، گلابی، گوجه، سیب، آلو، توت، به، انگور، خرمالو، انار، انجیر، مرکبات و بعضی از انواع گیاهان زراعی یکساله حمله میکند که با توجه به گسترده بودن حجم خسارت به طاعون گیاهی مشهور است.
این آفت مهمترین آفت درختان میوه در جهان است که میتواند در طول یک سال ۱۲ نسل از خود را تولید کند.
مگس میوه مدیترانهای یکی از آفات مخرب دنیاست و به دلیل مقاومت بالایی که در مقابل شرایط آب و هوایی دارد در نقاط مختلف جهان گسترش پیدا کرده است و نسبت به سایر مگسهای میوه بالاترین خسارت اقتصادی را به بخش کشاورزی و تولید میوه وارد میکند.
مبدا اصلی آفت مگس مدیترانه ای آفریقای شرقی است و از سال ۱۸۲۹ میلادی به تدریج در سایر کشورها انتشار یافته است.
مگس مدیترانهای یکی از خطرناکترین آفات کشاورزی است که به بیش از ۳۰۰ گونه از گیاهان حمله میکند و باعث لهیدگی، پوسیدگی و ریزش میوه میشود و میتواند تا ۱۰۰ درصد محصول را از بین ببرد و انتقال آن از طریق میوه، خاک و جابه جایی حشره کامل امکان پذیر است.
سطح اراضی کشاورزی مهریز ۱۷ هزار و ۵۰۰ هکتار است.
مرکز این شهرستان ۵۵ هزار نفری در ۳۰ کیلومتری جنوب شهر یزد قرار دارد.
۷۵۳۶/ ۲۰۴۷