اعظم حبیبی پور روز شنبه به خبرنگار ایرنا افزود: از این تعداد 2 قلاده ماده با توله آن که نشان از امنیت و حفاظت این گوشت خوار می باشد با دوربین های کنترلی مشاهده شده است.
وی با ابراز خرسندی تصریح کرد: این مشاهدات، بیانگر امنیت ،حفاظت و طعمه مناسب برای حیوانات گوشتخوار مانند یوزپلنگ در منطقه حفاظت شهرستان بافق شده است.
وی بیان کرد: با بررسی های انجام شده در مناطق کوهستانی شهرستان بافق فعلا هشت قلاده از این گونه شناسایی شد.
این مسوول اشاره کرد : یوزپلنگ ایرانی یکی از بزرگترین نژاد پلنگ های دنیا و بزرگترین گربه سان در کشور به شمار می رود.
حبیبی پور اظهار داشت: کاهش جمعیت و کاهش محدوده زندگی، این گربه سان را در طبیعت در فهرست گونه‌های در معرض تهدید به انقراض قرار داده ‌است؛ مناطق کوهستانی بافق محل مناسبی برای زیست این گربه سان بزرگ به شمار می رود.
چهار سال قبل یک کارشناس انجمن حفاظت از یوز آسیایی در سفر به شهرستان بافق در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفته بود: از محدوده حفاظتی استان سمنان تا آخرین نقاط مرزی استان یزد حدود 100 قلاده از این جانور شناسایی شده که یک سوم آن در منطقه حفاظت شده کوه بافق زیست می کنند.
این کارشناس بر حمایت و حفاظت از این گونه نادر جانوری تاکید کرد و افزود: تولید مثل و افزایش جمعیت یوز آسیایی باعث رونق زیاد در صنعت گردشگری منطقه می شود و در آینده ارزش اقتصادی آن از معدن سنگ آهن چغارت بافق بیشتر خواهد بود.
در همان سال به منظور فرهنگ سازی برای حفاظت از این جانور ارزشمند طرح قرارگیری تصویر یوزپلنگ آسیایی بر روی لباس بازیکنان تیم ملی فوتبال کشورمان عملیاتی شد.
مرکز شهرستان 50 هزار نفری بافق در فاصله 110 کیلومتری جنوب شرقی شهر یزد قرار دارد.
7543/ 6197
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.