به گزارش ایرنا، هم اینک هر کیلوگرم این ماده پروتئینی در بازار و فروشگاه های زنجیره ای یزد 850 تا 900 هزار ریال عرضه می شود.
در صورت سفارش مشتری، خریدار 10 تا 15 هزار تومان بیش از قیمت تعیین شده باید بپردازد.
روند افزایش قیمت گوشت در بازار ، موجب کاهش قدرت خرید شهروندان ، کاهش مصرف در سبد خانوار و حذف بخشی از آن از سبد غذایی خانوارهای کم درآمد و اقشار ضعیف و آسیب پذیر شده است.
همچنین برخی مردم به دلیل گرانی این ماده پروتئنی به مصرف گوشت های کم کیفیت، منجمد و برخی مواد غذایی ارزان قیمت روی آورده اند.
علت این امر دسترسی نداشتن به خرید گوشت گرم و مطلوب است زیرا، درآمدهای آنها جوابگوی هزینه های دخل و خرج شان نیست.
گرانی گوشت قرمز بر کاهش کیفیت غذای رستوران ها نیز تاثیر گذاشت و آنها مصرف گوشت های منجمد را در برنامه های غذایی خود قرار داده اند.
افزایش قیمت گوشت در برخی استان ها از جمله تهران باعث شد تا تعدادی از شهروندان تهرانی در سفر به شهرستان ها برای اقوام، بستگان و خود مقداری گوشت به رسم سوغات تهیه کنند.
روند افزایش قیمت گوشت همچنان ادامه دارد و با توجه به بالا بودن قیمت این ماده پروتئینی در برخی استان های همجوار بیم آن می رود که قیمت ها باز هم افزایش پیدا کند و به بیش از 100 هزار تومان در هر کیلوگرم برسد و مردم از این وضعیت و آینده قیمت ها خیلی ناراضی هستند.
همچنین به دلیل گرانی های اخیر در بازار برخی دامداران یزدی ترجیح می‌دهند دام پرواری خود را به دلیل قیمت های بیشتر در سایر استان ها عرضه کنند که این امر موجب کمبود دام و افزایش صعودی قیمت ها خواهد شد.
در شرایط کنونی به دلیل نابسامانی‌های موجود در عرضه و فروش گوشت قرمز، باید نظارت های جدی تری بر واحدهای تولیدی و عرضه بیشتر شود.
برخی مسئولان و صاحب نظران کمبود دام زنده، حضور دلالان و واسطه ها، نامطلوب بودن سیستم تولید، توزیع و عرضه، نبود نظارت کافی بر بازار،کاهش تولید و افزایش تقاضا و گرانی نهاده‌های دامی و هزینه‌های نگهداری دام را از جمله عوامل افزایش قیمت گوشت می دانند.
بر اساس آمار میزان مصرف روزانه گوشت قرمز در استان یزد حدود 100 تن است که بخش عمده آن از سایر استان‌ها از جمله فارس، خراسان شمالی، رضوی، و جنوبی و کردستان تامین می شود.
هم اینک سرانه مصرف گوشت قرمز در یزد برای هر نفر 12 کیلوگرم است.
استان یزد با جمعیت حدود یک میلیون و 138 هزار نفر در فلات مرکزی ایران واقع است و شغل اغلب مردم، علاوه بر اشتغال در بخش تولید و صنعت، کشاورزی و دامداری است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع انسانی استانداری یزد 27 بهمن ماه گذشته اعلام کرد که خروج دام سنگین و گوشت قرمز به منظور تنظیم بازار و تعادل قیمت ها از این استان تا 15 فروردین 98 ممنوع است.
به گزارش ایرنا ، علی زینی وند در کارگروه تنظیم بازار استان اظهار داشت: اختیارات این کارگروه به کمیته گوشت تفویض شد تا بتوانند به صورت روزانه ، وضعیت آن را در بازار و استانهای همجوار رصد کنند.
وی افزود: باید در کنار واردات دام زنده از استان فارس به فکر واردات دام از سیستان و بلوچستان و حتی استان های غربی بود و از افرادی که این توانایی را دارند در کنار نظارت بر عملکرد آنها ، حمایت کرد.
معاون استانداری یزد بر لزوم گسترش شبکه تأمین و نیز شبکه توزیع گوشت تأکید کرد و ادامه داد: واردات گوشت از یک استان ، مشکل یزد را حل نمی کند و باید این محدوده را بیشتر کرده و به فکر واردات دام و گوشت از سایر استانها بود.
زینی وند درباره وضعیت گوشت مرغ هم گفت: در این خصوص ، کمیته مرتبط باید به صورت روزانه ، میزان مصرف و ورود مرغ را به استان رصد کند و فقط مجوز خروج گوشت مرغ به تولید مازاد بر مصرف داده شود و از سوی دیگر ، نیروی انتظامی با خروج غیرمجاز این محصول برخورد جدی داشته باشد.
خبرنگار ایرنا
6198 / 2047
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.