دیروز( یکشنبه) برای بیست و چهارمین بار، خط لوله انتقال آب به یزد در روستای قارنه اصفهان با حضور حدود 2 هزار و 500 نفر با استفاده از هفت دستگاه لودر تخریب شد.
در این حمله ، 12 پایه تیر برق شکسته و سه حوضچه آب تخریب و با خاک پر شد و مسیر دسترسی هم برای ایجاد وقفه در انجام تعمیرات نیز با لودر ویران و خاک روی 30 متر مسیر خط لوله برداشته شد.
نکته این است، جمعه شب دوم آذر پنج پایه تیر برق شکست و روزهای 13 و 23 مهر در هر 2 مورد تنها یک حوضچه تخریب شد.
به نظر می رسد، عده ای به دلیل عدم برخورد جدی مسئولان ذی ربط با آنها بر دامنه فعالیت های غیرقانونی خود افزوده اند و آسیب های جدی به بیت المال را بیشتر کرده اند.
این در حالی است، حجم آب انتقالی به یزد در مقایسه با آب مصرفی صنایع اصفهان، بیشتر و از سوی دیگر شاید بی توجهی افرادی در معادن استان ، موجب دامنه دار شدن حملات شد.
در میان اخباری که از افزایش تولید و صادرات سنگ آهن یزد به صنایع اصفهان ارائه می شود در حالی است که بخشی از گلایه کشاورزان معترض اصفهان به میزان آب مصرفی صنایع هست که قابل تأمل است، چرا که مسئولان سازمان صنعت ، معدن و تجارت و در صدر آنها استانداری ، در این زمینه توجه لازم را ندارند.
هرچند که پیشنهاد مقابله به مثل نداریم ولی مسئولان را چه شد که اجازه می دهند هر 11 روز یک کار غیرقانونی در استانی اتفاق افتد و برخورد جدی صورت نگیرد تا دامنه فعالیت افراد معترض تا این حد افزایش یابد.
شاید اگر هزینه این آسیب ها با الزام وزارت کشور از سوی استانداری که در محدوده آن این فعالیت ها انجام می شود، پرداخت گردد، تاکنون برخوردها جدی تر بود ولی هنوز هم دیر نشده و باید از حریم حقوق بیت المال دفاع شود.
وقتی از 330 کیلومتر خط انتقال آب کوهرنگ به یزد، 150 کیلومتر آن در اصفهان قرار دارد مسلما دولت باید حفظ امنیت آن را به عهده اصفهان قرار دهد، اگر چنین نباشد قطعا به دلیل وجود چنین تبادلاتی در سایر استانها بویژه در حوزه گاز و نفت ، شاید این موضوع فراگیر و به نوعی الگو برای سایر مناطق شود.
به هر حال با وجودی که یزد در سال 1395 بنا بر مرکز آمار کشور با حدود 69 میلیمتر کم بارش ترین استان بود ، بارندگی های امسال می تواند نقطه امیدی برای شروع ترسالی و رهایی از 18 سال خشکسالی مداوم باشد.
از ابتدای مهر تا چهارم آذر 97 سال زراعی جاری، میزان بارندگی های چهارمحال و بختیاری و یزد نسبت به سال قبل حدود 9 برابر و اصفهان حدود 29برابر بود.
امید می رود با تداوم این بارش ها در زمستان و نیز بارش برف در مناطق کوهرنگ، مشکل کشاورزان حل شده و کشاورزی در شرق اصفهان و مناطق همجوار زاینده رود نیز بیش از پیش رونق پیدا کند.
1968/ 2047
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.