به گزارش ایرنا، محمود زمانی قمی شامگاه شنبه در نشست خبری با موضوع آب تصریح کرد: تعیین سهم استانهایی که از حوضه زاینده رود آب تامین می کنند به صورت فرااستانی و با توجه به وضعیت منابع موجود و مصارف استانها انجام می شود و هیچکدام از استان های ذینفع اختیاری برای تغییر در سهیمه سایر استانها از این منبع ندارد.
وی ادامه داد: کمترین حجم آب زاینده رود در 47 سال گذشته مربوط به اواخر سال 96 و اوایل 97 بوده و در این بازه زمانی کمترین میزان بارشها در استان چهارمحال و بختیاری به عنوان سرچشمه زاینده رود در نیم قرن گذشته اتفاق افتاده است.
زمانی قمی افزود: بر این اساس بخشی از سهمیه آب همه استانهای این حوضه آبی با کاهش سهیمه مواجه شده و حق آبه آنها از این حوضه کاهش یافته که طبیعی است.
وی در خصوص تعرض های متعدد انجام شده به خط انتقال آب یزد افزود: با توجه رخ دادن 22 مورد تعرض طی هشت ماه گذشته به این خط انتقال، نحوه عملکرد مسئولان این استان برای تامین امنیت این خط پذیرفتنی نیست.
استاندار یزد اظهار داشت: در سالهای اخیر مباحث حقوقی برای ابطال سهمیه آب استان یزد از طریق خط انتقال مطرح شد بود که تا ابتدای امسال این موضوع مورد غفلت قرار گرفته بود و برای رفع این مشکل تلاشهای زیادی صورت گرفت تا سرانجام مشکلات حقوقی ایجاد شده، با تصمیم سازی در بالاترین سطوح برطرف شد.
زمانی قمی درباره خط دوم تامین آب استان یزد گفت: برای پایدارسازی منابع آب استان بررسی های دقیق کارشناسی در حال انجام است و در این خصوص منتظر اعلام نظر قطعی وزارت نیرو هستیم.
زمانی قمی درباره انتقال آب از دریای عمان به یزد اظهار داشت: با برآورد چهار ماه قبل، اجرای این طرح 200 هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد که تامین این رقم در توان دولت نیست و برای انجام طرح باید از ظرفیت بخش خصوصی و منابع خارجی (فاینانس) استفاده شود.
وی با بیان اینکه تخصیص آب در هر استان بر عهده شرکت آب منطقه ای است، اضافه کرد: از هرگونه مشارکت بخش خصوص در اجرای طرح انتقال آب از دریای عمان استقبال می کنیم .
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار یزد نیز گفت: موضوع امنیت خط لوله آب انتقالی به یزد در حوزه مسئولیت این استان نیست اما در بخش های انتظامی و اقدامهای پدافندی با مسئولان اصفهان همکاری می کنیم.
محمدعلی طالبی با بیان اینکه نشستهای شورای تامین استان هر 2 هفته یکبار به صورت منظم برگزار می شود، افزود: 23 مصوبه شورای تامین درباره تخریب خط لوله آب انتقالی به یزد بوده و در این راستا نشست های با اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی و وزیر کشور برگزار شده که مصوبه های موثری داشته است.
وی ادامه داد: با پیگیری های مستمر استاندار یزد، موضوع امنیت خط لوله آب انتقالی در نشست هفته گذشته شورای امنیت وزارت کشور مطرح و تصمیم هایی در این زمینه گرفته شد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار یزد نیز گفت: از ابتدای سالجاری تاکنون نشستهای مدیریت تامین و مصرف آب هر هفته به طور منظم در استان برگزار می شود.
محسن صادقیان افزود: با برنامه ریزی های انجام شده در 6 ماهه نخست سال 1397، مصرف آب در بخش فضای سبز استان 28 درصد کاهش داشته است.
مدیرعامل آب منطقه ای استان یزد نیز گفت: آب استان یزد از نظر شیمیایی کیفیت مناسبی ندارد و میزان سختی (EC) آن به حدود 2هزار می رسد که این میزان تا حدود یکهزار و 100 مناسب است و بیشتر از این میزان تا عدد 2 هزار اگرچه بر ای شرب مناسب است اما کیفیت گوارایی آن پایین است.
محمدمهدی جوادیان زاده با بیان اینکه تنها یک بیستم آب سرچشمه های کوهرنگ در استان چهارمحال و بختیاری به استان یزد منتقل می شود، افزود: در هفت ماه اخیر به دلیل تخریبهای انجام شده، 82 هزار و 700 متر مکعب معادل سه هزار و 450 تانکر بزرگ آب انتقالی به یزد را از دست دادیم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب یزد نیز با بیان اینکه آلودگیهای آب، میکروبی یا شیمیایی است گفت: با توجه به مشکلات موجود، امسال مجبور به استفاده بیشتر از منابع آب زیرزمینی استان شدیم.
علی اسلامی با تایید آلودگی شیمیایی منابع زیر زمینی یزد، افزود: آلودگیهای میکروبی خط قرمز شرکت آب و فاضلاب استان یزد است و تاکنون آبی که آلودگی میکربی داشته باشد در استان توزیع نشده است.
وی خاطر نشان کرد: مردم یزد در 6ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته هشت درصد در مصرب آب صرفه جویی کردند.
به گزارش ایرنا، از ابتدای سالجاری تاکنون افزون بر 20 بار حوضچه و خطوط برق رسانی خط انتقالی آب به یزد در منطقه شرق اصفهان تخریب شده و تامین آب شرب خشک ترین استان کشور (یزد) را با مخاطره جدی مواجه کرده است.
هم اکنون از 6 هزار و 733 منبع آبی استان یک میلیارد و 78 میلیون مترمکعب آب برداشت می‌ شود که 833 میلیون مترمکعب آن از چاه‌ها، 163 میلیون مترمکعب از قنات و بقیه از چشمه‌ ها تامین می‌شود.
آب تجدید شونده منابع زیرزمینی یزد 827 میلیون مترمکعب و کسری مخزن حدود 300 میلیون مترمکعب است، به همین دلیل سالانه 50 سانتیمتر از سطح منابع آب‌های زیرزمینی کاسته می‌شود.
آب استحصالی از منابع آب شیرین استان در سال 1387،سه هزار و 166 لیتر در ثانیه بود که این عدد در سال 1395 به 2 هزار و 631 لیتر در ثانیه کاهش یافت.
به گفته زمانی قمی استاندار یزد ، در سال های اخیر، به طور متوسط 70 درصد آب شرب یزد از خارج استان و بقیه از منابع داخلی تامین شد که در مجموع حدود 57 میلیون متر مکعب حجم سالانه آب انتقالی به یزد است.
7532/ 6014/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.