به گزارش ایرنا ، بهمن نامور مطلق یکشنبه شب در کمیسیون فرهنگی شورای شهر یزد افزود: خلاقیت در رشته های صنایع دستی و هنرهای مردمی، هنر رسانه، سینما، طراحی، صنایع غذایی ، ادبیات و موسیقی شاخص تعریف شده برای شهر خلاق از سوی سازمان علمی،فرهنگی و تربیتی ملل متحد (یونسکو) است.
وی اظهار امیدواری کرد: در آینده نزدیک سایر شهرهای ایران به شبکه شهرهای خلاق جهانی متصل شوند، و ضمن برخورداری از قابلیت های بالا در عرصه فرهنگ و هنر از ویژگی چنین شهرهایی استفاده کنند.
شبکه شهر‌های خلاق یونسکو از سال 2004 میلادی شکل گرفت و زمینه‌ای را برای همکاری شهر‌های مختلف در ثبت یونسکو فراهم ‌کرد.
براساس استانداردهای این نهاد بین المللی شهر خلاق، به شهری گفته می شود که از نوآوری و توانمندی شهروندان آن در توسعه پایدار شهری استفاده می کنند.
همچنین شهر خلاق جایی است که هنر و تنوع فرهنگی به دلیل اهمیت و توانایی خاصی که دارد، مورد تشویق قرار می گیرد و افراد می توانند در زندگی روزمره خود از فعالیت های خلاق در آن بهره ببرند.
مدیر فرهنگ و هنر کمیسیون ملی یونسکو - ایران در ادامه از نامزدی شهر یزد برای نمایندگی کمیسون ملی ایران در استان ها خبر داد و بیان کرد: بررسی های لازم در این زمینه صورت گرفته است، در صورتی که در شورای کمیسیون ملی در تهران به تایید برسد تا یک ماه آینده نتیجه آن اعلام می شود.
نامور مطلق افزود: این نمایندگی در واقع وظایف کمیسیون ملی را در استان ها در زمینه فعالیت های مرتبط با ثبت ، نظارت و پایش رصد می کند.
مدیر گروه فرهنگ و هنر کمیسیون ملی یونسکو - ایران ، توسعه پایداری شهر، صیانت محیط زیست ، حفظ تنوع فرهنگی و توجه به فرهنگ را از اولویت های اصلی این نهاد دانست و تاکید کرد: با توجه به اینکه موضوع آب فقط مختص به ایران نیست این موضوع هم در کمیسیون به صورت جدی دنبال می شود.
وی تصریح کرد: در این زمینه 2 کمیته ملی آب و بازیافت آب در کمیسون ملی یونسکو تشکیل شد و تجربه کشورها در زمینه این ماده حیاتی با ارزش اقتصادی بالا و انرژی های تجدیدپذیر و پاک به یکدیگر منتقل می شود.
نامور مطلق در ادامه با بیان اینکه شهر، « متن پویا، زنده و نشان دار» است، افزود: شهری که دارای ویژگی و شاخصه های خاص و ممتاز باشد، هویت دارد و اساس هویت نیز تمایز و تفاوت است.
مدیر گروه فرهنگ و هنر کمیسیون ملی یونسکو - ایران ادامه داد: گرچه جمهوری اسلامی ایران کشور فرهنگی است، اما صنایع فرهنگی آن به دلایلی مورد غفلت و بی توجهی گرفت، همچنین مهارت تبدیل سرمایه های فرهنگی به اقتصادی را مردم فراموش کردند در حالیکه این صنایع زمانی در کنار هم بودند.
وی اظهار کرد: در گذشته تاجران ایرانی به اندونزی، هندوستان و تایلند و ... سفر و تجارت و مردم دیگر سرزمین ها را به آیین رهایی بخش اسلام دعوت می‌کردند، امروز چه اتفاقی افتاد که این رویکرد اقتصادی و فرهنگی فراموش شد و بار دیگر نیاز به احیا مجدد دارد.
همچنین غلامعلی سفید رئیس شورای اسلامی یزد به ویژگی های بارز این شهر اشاره کرد و یادآور شد: یزد با میراث غنی فرهنگی ، جاذبه طبیعی و گردشگری بی نظیرترین بافت تاریخی زنده دنیا و آثار متعلق به دوران قبل از اسلام و معماری اسلامی را دارد و به اولین شهر خشتی دنیا و دومین شهر تاریخی جهان نیز مشهور است.
200 هکتار از 750 هکتار بافت کهن شهر یزد، 18 تیر ماه 1396 در یونسکو به ثبت جهانی رسید.
استان یزد بر پایه سرشماری آبان سال 1395، یک میلیون و 138هزار نفر جمعیت دارد که 85 درصد در 21شهر و بقیه در روستاها و آبادی ها و مناطق عشایری زندگی می کنند.
2088/ 2047/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.