گزارش خبرنگار ایرنا به نقل از روابط عمومی فرمانداری آستارا حاکی است یونس رنجکش در جمع دانشجویان مقطع دکتری دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش جمهوری اسلامی ایران در فرمانداری آستارا افزود: ویژگی های خاص جغرافیایی و استراتژیکی این شهرستان، توجه سازمان های مسئول حوزه مرزی را برای اجرای طرح های علمی، پژوهشی و توسعه ای جلب می کند.
وی اضافه کرد: نوار مرزی آستارا و همسایگی با جمهوری آذربایجان از نظر اقتصادی، شاهراه حیاتی به شمار می آید و برنامه های سازمان های مسئول در مرز، می تواند برای سایر نقاط مرزی کشور الگو باشد.
رنجکش با اشاره به اینکه راه آهن آستارا نقش مهمی در تبادلات تجاری و تامین منافع ملی دارد، یادآور شد: برنامه ریزی جامع در حوزه های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و امنیتی این شهرستان مرزی اهمیت زیادی دارد.
وی بیان کرد: بهره مندی آستارا از حمل و نقل زمینی، ریلی و دریایی و اتصال به کریدور شمال - جنوب و کشورهای حاشیه دریای خزر نقش محوری برای تامین امنیت ملی دارد.
جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان در ابتدای سال 1395 به منظور توسعه همکاری های اقتصادی، به ایجاد ارتباط ریلی متعهد شده بودند و مرحله نخست طرح ریلی اتصال آستارای ایران به آستارای آذربایجان، اوایل فروردین ماه امسال با حضور مقام های دو کشور در شهرستان آستارا در غرب استان گیلان افتتاح شد و در آینده با اتصال آن به راه آهن رشت - قزوین، کریدور ریلی شمال - جنوب ایران تکمیل می شود.
بندر مرزی آستارا با 91 هزار نفر جمعیت در غرب استان گیلان واقع شده و با جمهوری آذربایجان 38 کیلومتر مرز خاکی و 15 کیلومتر مرز آبی دارد و گمرک این شهرستان از مبادی مهم صادرات و واردات کشور است.
7105 / 7124 / 2007
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.