ولی جهانی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: جلسه رفع خطر از مجموعه تاریخی دریابیگی با حضور شهردار لنگرود، اعضای شورای شهر، کارشناسان میراث فرهنگی و آتش نشانی برگزار شد و زوایای مختلف حادثه مورد بحث قرار گرفت.
وی اظهار کرد: حفظ و احیای این بنا بعنوان اثر ثبتی در آثار ملی و سند هویتی لنگرود مورد تاکید است و عملیات ایمن سازی و رفع خطر در مجموعه تاریخی دریابیگی اجرایی شده است.
به گفته جهانی، ساختمان دریابیگی در تاریخ 18 دی ماه سال 1390 با شماره 30689 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده و در ارتباط با حادثه آتش سوزی این بنای تاریخی، یک مظنون دستگیر شده است.
شهرستان لنگرود 11 اثر ثبت ملی دارد که خانه های دریابیگی، منجم باشی در داخل شهر و خانه های هدایت در اتاقور ، امارت سیگارودی ، خانه تحویلداری و نیکوکار در روستاها از جمله این آثار ثبت ملی هستند.
خانه تاریخی دریابیگی لنگرود در حاشیه غربی رودخانه شهر لنگرود در محله راد پشته واقع شده و قدمت آن به اوایل دوره قاجار بر می گردد که در آن زمان مقر نیروی دریایی بوده است. این بنا از دو طبقه تشکیل شده و اتاق های طبقه بالای آن اورسی های چوبی مشبک بودند و این خانه دو در بزرگ چوبی قدیمی با گل میخ ها و کوبه های قدیمی و در هر طبقه سه اتاق دارد و در جلوی هر طبقه یک ایوان چوبی زیبا به چشم می خورد ؛ گچبری های ارزنده از دوران قاجار از ویژگی های این بنای تاریخی است.
خانه یادشده شامل پنج بخش مستقل است و به لحاظ مالکیتی دارای پلاک های جداگانه است که آتش سوزی تنها یک بخش از آن را دچار آسیب کرده و عملیات ایمن سازی، حفظ و احیاء آغاز شده است.
شهرستان لنگرود با سه بخش مرکزی، کومله و اتاقور در 60 کیلومتری شرق مرکز استان گیلان واقع است.
گیلان دارای یک هزار و 60 اثر ثبتی در فهرست آثار ملی کشور است.
1881/2007
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.